Önemli Vestel Mb82-Mb100-Mb110-Mb120-Mb130-Mb140-Mb211-Mb230 Güncelleme-Çekirdek Yazılım Konusu

T Çevrimdışı

Toraks

Aktif Üye
23 Ocak 2018
57

Y
Ado' Alıntı:
Toraks' Alıntı:
Ado hocam merhaba. Aşağıda paylaşacağım bilgilere göre tv’imin yazılımı güncel midir?

Selamlar;

MB130 conect ürün için 3.47.11 sürüm mevcut birinci sayfada.

Sizin sürüm bir önceki :ok:

Flash belleğe 1. Sayfada ki zipli olarak indirdiğim dosyanın içinde ki .bin uzantılı dosyayı klasör dışına çıkardık sonra diğer tüm dosyaları sildim. TV nin arkasında ki en üstteki USB ‘ye Flash belleği takıp “menü” tuşuna bastıktan sonra 1505’i tuşladım. Ekranda çıkan “Yüklemek istiyormusunuz'' sorusuna “evet” dedikten sonra yazılım otomatik olarak yüklenmeye başladı. Bitince tv kapandı. Sonra stanby ışığı fasılalı olarak yandı. Birkaç dak sonra ise tv açıldı. Sorunsuz bir şekilde yüklendikten sonra. “Menü” den yeni yazılımı kontrol ettiğimde 3.47.11 olarak güncellendiğini gördüm. :çal keke:
Sonuç; menü ayar, açılış logo, görüntü kalitesi, ses vs hiç bir özelliğinde değişikliği fark edemedim. :)ark: Kanal sıralaması vs hiç bir değişiklik olmadı. Tek tesellim sorunsuz ilk güncellememi başarmış olmamdı.
Güncellemeden önce Samsung Galaxy A5 (2016) cep telefonum ile Wireless Display (Wi Di) bağlantısı kurduğumda ekran kararıp kalıyordu. Yeni sürümde denediğimde aynı sorunun yine devam ettiğini gördüm.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Toraks' Alıntı:
Y
Ado' Alıntı:
Selamlar;

MB130 conect ürün için 3.47.11 sürüm mevcut birinci sayfada.

Sizin sürüm bir önceki :ok:

Flash belleğe 1. Sayfada ki zipli olarak indirdiğim dosyanın içinde ki .bin uzantılı dosyayı klasör dışına çıkardık sonra diğer tüm dosyaları sildim. TV nin arkasında ki en üstteki USB ‘ye Flash belleği takıp “menü” tuşuna bastıktan sonra 1505’i tuşladım. Ekranda çıkan “Yüklemek istiyormusunuz'' sorusuna “evet” dedikten sonra yazılım otomatik olarak yüklenmeye başladı. Bitince tv kapandı. Sonra stanby ışığı fasılalı olarak yandı. Birkaç dak sonra ise tv açıldı. Sorunsuz bir şekilde yüklendikten sonra. “Menü” den yeni yazılımı kontrol ettiğimde 3.47.11 olarak güncellendiğini gördüm. :çal keke:
Sonuç; menü ayar, açılış logo, görüntü kalitesi, ses vs hiç bir özelliğinde değişikliği fark edemedim. :)ark: Kanal sıralaması vs hiç bir değişiklik olmadı. Tek tesellim sorunsuz ilk güncellememi başarmış olmamdı.
Güncellemeden önce Samsung Galaxy A5 (2016) cep telefonum ile Wireless Display (Wi Di) bağlantısı kurduğumda ekran kararıp kalıyordu. Yeni sürümde denediğimde aynı sorunun yine devam ettiğini gördüm.

Çekirdek yazılımlarda kanal sıralaması değişmez azizim.

Biraz kullandığınızda fark olduğunu hissedersiniz :ok:

widi bağlantılarında sorun her zmaan TV kaynaklı değildir :ok:

selodonanım Çevrimdışı

selodonanım 

Aktif Üye
4 Ara 2017
246
İlk 4k televizyonum Hilevel 48UHD950 hem 4k hemde HD kanallardaki görüntü kalitesinden çok memnunum. Aşağıdaki 2 yeni 4K tv yi aldım. HD kanallardaki görüntü kalitesi biraz düşük.
Acaba güncel yazılımları yüklersem görüntüde iyileşme olur mu?
2 si de smart değil, nonconnected yazılımlarını mı yükleyeceğim?

Regal 40R5020U smart olmayan modeli

IMG_20180222_203711.jpg

Hilevel 55UHL600 smart olmayan modeli

IMG_20180222_204121df08b92afc8f0130.jpg

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

selodonanım' Alıntı:
İlk 4k televizyonum Hilevel 48UHD950 hem 4k hemde HD kanallardaki görüntü kalitesinden çok memnunum. Aşağıdaki 2 yeni 4K tv yi aldım. HD kanallardaki görüntü kalitesi biraz düşük.
Acaba güncel yazılımları yüklersem görüntüde iyileşme olur mu?
2 si de smart değil, nonconnected yazılımlarını mı yükleyeceğim?

Regal 40R5020U smart olmayan modeli

Hilevel 55UHL600 smart olmayan modeli

Her ikisine de verdiğim yazılımı yükleyebilirsiniz.

MB130 nonconnect ler için yakın zamanda yeni bir yazılım daha bekliyorum görüntü iyileştirmesi ile birlikte. :ok:

S Çevrimdışı

sukruyldz

Yeni Üye
22 Şub 2018
5

Ado' Alıntı:
sukruyldz' Alıntı:
40FA7100 işe yarar mı?

Soruyu ve amacı anlayamadım?

benim vestel 40fa7100 önce ekrenda çift görüntü oldu yazılım atmayla geçer mi dedim
vestel driver sitesinden tv seri numarasına uygun yazılım yüklerken kırmızı led lamba
yanıp sönmede takıldı.
biraz önce 27300529_MB96_VPAZ_MO_Phase3_V376f_SVN_189523_D8L.xls indirdim ve denedim
bu sefer de kırmızı led tamamen gitti.
Serviste neler karşımıza çıkar? 
Teşekkürler.

selodonanım Çevrimdışı

selodonanım 

Aktif Üye
4 Ara 2017
246
B- ÇEKİRDEK yazılım yükleme yöntemi: 

1- FAT32 olarak formatlanmış boş bellek içerisine uygun yazılım yerleştirilir 
2- USB tv ye takılır 
3- MENU 1505 kodlanır ve ''Yüklemek istiyormusunuz'' sorusuna EVET cevabı verilir

iki dakika içerisinde TV işlemleri tamamlayarak kendisi açılacaktır. 

Yukarıdaki yöntemi denedim ama olmadı. Bir de çekirdek yazılımı, full yazılım yöntemi gibi denedim o da olmadı hocam.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

sukruyldz' Alıntı:
Ado' Alıntı:
Soruyu ve amacı anlayamadım?

benim vestel 40fa7100 önce ekrenda çift görüntü oldu yazılım atmayla geçer mi dedim
vestel driver sitesinden tv seri numarasına uygun yazılım yüklerken kırmızı led lamba
yanıp sönmede takıldı.
biraz önce 27300529_MB96_VPAZ_MO_Phase3_V376f_SVN_189523_D8L.xls indirdim ve denedim
bu sefer de kırmızı led tamamen gitti.
Serviste neler karşımıza çıkar? 
Teşekkürler.

Çift görüntüyü biraz daha açarsanız iyi olur lakin tahmin ettiğim çift görüntü ise panel arızasıdır muhtemel.

Yazılımın yüklerken çökmesi en çok MB9X lerde çıkıyor karşımıza, panel arızalı ise zaten onarım yoluna kesinlikle gidilmez, şu koşullarda anakart ihtiyacınız doğacak ise o da pek önereceğim bir durum olmaz zira 40'' ürnleri yenileri hem ekonomik hem de taksitli satılıyor.

Yine de ücret bilgisi merak ederseniz tahmini 250-300 dolayı olur eğer yazılımı kurtaramazlarsa.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

selodonanım' Alıntı:
B- ÇEKİRDEK yazılım yükleme yöntemi: 

1- FAT32 olarak formatlanmış boş bellek içerisine uygun yazılım yerleştirilir 
2- USB tv ye takılır 
3- MENU 1505 kodlanır ve ''Yüklemek istiyormusunuz'' sorusuna EVET cevabı verilir

iki dakika içerisinde TV işlemleri tamamlayarak kendisi açılacaktır. 

Yukarıdaki yöntemi denedim ama olmadı. Bir de çekirdek yazılımı, full yazılım yöntemi gibi denedim o da olmadı hocam.

Çekirdek yazılımlar full yöntemi ile yüklenir bunda sorun yok, anormal bir durum da yok. Anormal olan her iki şekilde de yükleme yapmıyor olması :alala:

Belleği tv çalışırken taktığınızda görüyor mu tv?

Geri
Üst Alt