Bana cevap olarak yazdığınız mesaja baktım ve size öncesinde yazdığım şu satırlarda olayı nasıl da öngörebildiğimiz ortaya çıktı bakın.
''Bunlar fabrikaya gidiyor, Aaabi zaten çöp, Bunları biz xyz projesi kapsamında antartikaya gönderiyoruz'' gibi söylemleri bir kenara bırakalım ve parasını çatır çatır ödediğimiz yeni kompresör klimamıza takılı haldeyken, malı satın alırken parasını ödediğimiz eski kompresör de lütfen çöpe atılacaksa dahi sizin tarafınızdan atılsın. (kaldı ki çöpe atılmasına gerek yok)
O kompresörün Sıfırının fiyatı 578tl. Hem de vergisi dahil fiyat bu.
Konunun hassasiyetine istinaden para konusuna bilerek girmemiştim ama madem sordunuz yazayım dedim.
Ustamız şimdi sakın ''O fiyata getirsin bir kamyon alayım'' demesin çok zararlı çıkar zira bu fiyatın içerisinde satış kârı da dahil bak daha fazla kurcalamasın kurcaladıkça batacak yoksa
Hatta size kompresörün koduna kadar yazayım, ustamız bizi de dünkü çocuk zannetmesin. DA89X1C-20FZ3
Bu arada normal şartlarda klimanızın bağırmasının sebebi de aslında zaten bu kodlarda gizli.
İlk yazdığım mesaja bakın ve oradaki detayı görün. Olması gerekenden daha küçük kompresör kullanıp, yazılım ile üst frekansda zorladıklarını ve bu jnedenle bağırdığını yazmıştım. İşte bu kod aslında 9000btu klima kodudur ama bütün markalar bunu yapar, yazılımla oynayarak üst frekansa zorlarlar. Evimdeki Hotpoint de böyle.
Diyeceğim o ki. Ya bir suiistimal, ya bir art niyet, ya da bir işi bilmemezlik sonucu bu işin zararı size dokunmuş ve dokunmaya devam eder.
Topladığınız bütün veriler ışığında konuyu yasal yollara kadar götürebileceğinizi beyan ederek yol yakınken lütfen eski kompresörünüsü geri taktırın, paranızı geri alın, gerekirse işçiliğini ödeyin hiç sorun değil, lakin lütfen yetkili servisi çağırın, kompresör değişecekse dahi bırakın onlar değiştirsin.
Her şeyi geçtim, Siz bu ödediğiniz para için fatura almışmıydınız?
Almadıysanız işin içine Gelir İdare başkanlığını da sokarız ustanın başı vergi dairesi ile de derde girer ona göre sizin mağduriyetinizi gidersin, aldığı bedelin karşılığında faturasını da kessin ki devletimize vergisini ödesin, olması gerektiği gibi..