Abi 3x2,5 kablo demek 34 amper, hatta 3x1,5 bile 26 amper yük taşır demek.
O halde bunun bir de watt cinsini görelim, Watt = Amper X Volt desek ve Voltumuz 230, Amperimiz de 34 desek, 34 x 230 = 7820 watt demek
Aynı hesabı 3x1,5 için yapsak Watt = Amper X Volt yani 26 x 230 = 5980watt demek
Bahsi geçen klimanın en yüksek amper ve watt değeri neymiş? Akım değeri 6.6 ve watt cinsinden ise 1450watt mış.
Yani 3x1,5 bile olsa kapasitesi 5980watt olan kablo üzerinden 1450 hadi 2000watt güç geçirdin diye nerede neden yangın çıkıyormuş ki?
Sigorta elbette takılsın, hatta kullanılmadığı dönemlerde klimayı gereksiz yere şebeke dalgalanmasına maruz bırakmamak için, stby da boşuna elektrik tüketmesin diye takılsın. Ben çok konuşuyorum ama benim klimalarımda var mı? yok ama ben normal bir tüketici değilim kardeşim ben son kullanıcı adına testler yapan birisiyim ve her koşulda ürün kullanıyor ve tüketicilere de ''Bunıu yaptım bu oldu, ben yaptım siz yapmayın'' diyebiliyorum.
Siz yine de benim dediğimi yapın ama yaptığımı yapmayın kardeşlerim
Ya böyle yazınca nedense
''Dediğimi yapın, yaptığımı yapmayın'' kıssadan hisseli hastane anımı anlatacağım bir anılar videosu çekesim geldi