Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
batarist' Alıntı:Ado' Alıntı:batarist' Alıntı:Cok tesekkur ederim. Tv de panelin onemli oldugunu ogrendigim gibi, burda da kompresorun onemli oldugunu ogrenmis oldum. Birkez daha bu forumun ne kadar guzel ve ne kdara degerli bir yer oldugunu anladim.
Baska markalar da urun bakarsam eger, kompresor olayini nsl inceleme gerekir. Nasil ve neye dikkat etmem gerekir. Forum da biraz baktim ama tam olarak birsey denk gelmedi. Baska markalar da buzdolabi bakarsam, kompresorun yaninda dikkat etmem gereken baska bir unsur var midir acaba. Bayiye gittgm de hacim durumu haric teknik anlamda dikkat etmem gerekenler yani. Simdiden cok tesekkur ederim bikmadan cevap verdiginiz icin
Azizim, buzdolabı demek, kompresör, poliüretan, menteşe, raf, kablo, kondanser,eşanjör, elektronik kart. denen bileşenlerden meydanagelen bir beyaz eşyadır.
Bundan 30 yıl önce BZD ne ise, neredeyse şuan halen o dur yani çok büyük bir teknolojik ilerleme kaydedilecek bir ürün değildir.
BZD üreticileri, aynen TV üreticilerinin paneli dışarıdan alması gibi, Komprersörü dışarıdan alırlar.
Bu gün beyaz eşyada çok övülen marka olan BOSCH markası dahi kompresörünü kendisi üretmez. TOSHİBA-GMCC-HTK vs herkes zaten bilinen belli başlı kompresörleri kullanır.
Bunun dışında poliüretan ve plastiğin hammaddesi olan poliproplen zaten yine hepsinin aynı kullandığı malzemelerdir.
Elektronik kartlarında kullandıkları konponentler de yine JTE-GP vs gibi üreticilerin elinden geçer ki burada da hiç birisini diğerinden üstün kılacak birşey yoktur.
Bu anlamda benim için önemli olanı bilinen sağlam firmalardan,uzun garantili ekonomik ürün almaktır. :
450 litre BOSCH no frost buzdolabını 1500TL ye veriyorlarsa kapın götürün evinize, ama 300TL likZiyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.veya benzerini kullanan bir markaya sırf önünde BOSCH yazıyor diye de 3.000TL ödemem ben.
Tabi her zaman anlattığımız o ince detaylar ve yüksek mühendisliği küçümsemiş olmayayım. Sadece BEN VERMEM diyorum o paraları. :
Gidin A101 den 450 litre No frost SEG buzdolabı alın aziim 1000TL ;)
Ücretsiz nakliye
Ücretsiz montaj
2 yıl garanti (+4 yıl yapılabiliyor)
Led aydınlatma
Estetik dizayn
Daha ne olsun,altı üstü buzdolabı :kıskıs:
http://a101aktuelurun.com/katalog/a101-18-mayis-2017-katalogu-seg-camasir-makinesi/
bu katalog eski ama, isterseniz getirtiyorlar.
Cok tesekkur ederim hocam. Yani diyorsunuz ki bzd bakarken burosurunden yada bzd nin etiketinden su koduna bakin, kodu numarasi su olani tercih edin, brosurde suna dikkat edin gibi durumlar yok diyorsunuz. Siz kompresor olayina deginmisken bu kod numara gibi seyler hemen aklima geldi, soraym istedim hemen. Inan bzd de tv den daha da az bilgiye sahibim, almisken bari bilerek anlayarak alayim dedim
Azizim buroşürlerde, görmenizi istedikleri yazar :kıskıs:
Tabi siz enazından A++, en az 3yıl standart garantisi olan, R600 gaz kullanılan, iklim sınıfı T1 olan ürün alacaksınız.
Şimdi;
Bildiğim kadarıyla bölgemizdeki tüm BZD ler zaten T1
Bildiğim kadarıyla yeni üretim tüm dolaplar R600
Geriye size kalan A++ ve 3 yıl garantili bir ürün seçmek, bunun haricindekılı kırk da yarsanız birşey değişmez söz konusu BZD olunca. :