VESTEL BEYAZ EŞYA DANIŞMA HATTI :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
batarist' Alıntı:
Ado' Alıntı:
batarist' Alıntı:
Cok tesekkur ederim. Tv de panelin onemli oldugunu ogrendigim gibi, burda da kompresorun onemli oldugunu ogrenmis oldum. Birkez daha bu forumun ne kadar guzel ve ne kdara degerli bir yer oldugunu anladim. 
Baska markalar da urun bakarsam eger, kompresor olayini nsl inceleme gerekir. Nasil ve neye dikkat etmem gerekir. Forum da biraz baktim ama tam olarak birsey denk gelmedi. Baska markalar da buzdolabi bakarsam, kompresorun yaninda dikkat etmem gereken baska bir unsur var midir acaba. Bayiye gittgm de hacim durumu haric teknik anlamda dikkat etmem gerekenler yani.  Simdiden cok tesekkur ederim bikmadan cevap verdiginiz icin

Azizim, buzdolabı demek, kompresör, poliüretan, menteşe, raf, kablo, kondanser,eşanjör, elektronik kart. denen bileşenlerden meydanagelen bir beyaz eşyadır.

Bundan 30 yıl önce BZD ne ise, neredeyse şuan halen o dur yani çok büyük bir teknolojik ilerleme kaydedilecek bir ürün değildir.

BZD üreticileri, aynen TV üreticilerinin paneli dışarıdan alması gibi, Komprersörü dışarıdan alırlar.

Bu gün beyaz eşyada çok övülen marka olan BOSCH markası dahi kompresörünü kendisi üretmez. TOSHİBA-GMCC-HTK vs herkes zaten bilinen belli başlı kompresörleri kullanır.

Bunun dışında poliüretan ve plastiğin hammaddesi olan poliproplen zaten yine hepsinin aynı kullandığı malzemelerdir.

Elektronik kartlarında kullandıkları konponentler de yine JTE-GP vs gibi üreticilerin elinden geçer ki burada da hiç birisini diğerinden üstün kılacak birşey yoktur.

Bu anlamda benim için önemli olanı bilinen sağlam firmalardan,uzun garantili ekonomik ürün almaktır.  :ok:  

450 litre BOSCH no frost buzdolabını 1500TL ye veriyorlarsa kapın götürün evinize, ama 300TL lik   veya benzerini kullanan bir markaya sırf önünde BOSCH yazıyor diye de 3.000TL ödemem ben.

Tabi her zaman anlattığımız o ince detaylar ve yüksek mühendisliği küçümsemiş olmayayım. Sadece BEN VERMEM diyorum o paraları. :ok:

Gidin A101 den 450 litre No frost SEG buzdolabı alın aziim 1000TL ;)

Ücretsiz nakliye
Ücretsiz montaj
2 yıl garanti (+4 yıl yapılabiliyor)
Led aydınlatma
Estetik dizayn

Daha ne olsun,altı üstü buzdolabı :kıskıs:

http://a101aktuelurun.com/katalog/a101-18-mayis-2017-katalogu-seg-camasir-makinesi/

bu katalog eski ama, isterseniz getirtiyorlar.

Cok tesekkur ederim hocam. Yani diyorsunuz ki bzd bakarken burosurunden yada bzd nin etiketinden su koduna bakin, kodu  numarasi su olani tercih edin, brosurde suna dikkat edin gibi durumlar yok diyorsunuz. Siz kompresor olayina deginmisken bu kod numara gibi seyler hemen aklima geldi, soraym istedim hemen.  Inan bzd de tv den daha da az bilgiye sahibim, almisken bari bilerek anlayarak alayim dedim :)

Azizim buroşürlerde, görmenizi istedikleri yazar :kıskıs:

Tabi siz enazından A++, en az 3yıl standart garantisi olan, R600 gaz kullanılan, iklim sınıfı T1 olan ürün alacaksınız.

Şimdi;
Bildiğim kadarıyla bölgemizdeki tüm BZD ler zaten T1
Bildiğim kadarıyla yeni üretim tüm dolaplar R600
Geriye size kalan A++ ve 3 yıl garantili bir ürün seçmek, bunun haricindekılı kırk da yarsanız birşey değişmez söz konusu BZD olunca. :ok:

SAMILO Çevrimdışı

SAMILO

Aktif Üye
15 Şub 2018
181
Cvp: VESTEL BEYAZ EŞYA DANIŞMA HATTI :)

Üstat merhaba
Valla foruma öyle bir müptela oldum ki bazı konuları anlamasam da yazdıklarını okuyorum :)))) sayende bilgi sahibi olmaya başladık emeğin için teşekkür ederim.

yukarıda buzdolabı için yaptığın bilgilendirmeleri okudum.Vestel komprosör olarak ne kullanıyor? bunu bilmek bana ne kazandırır onu da bllmiyorum ama soruyorum :))))

Sana bir şey daha danışmak istiyorum. Vestel buzdolapların da  NF520 ve NFY520 diye iki model var fiyatları hemen hemen aynı.Nedir bunların farkları? 

Selamlar....

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

SAMILO' Alıntı:
Üstat merhaba
Valla foruma öyle bir müptela oldum ki bazı konuları anlamasam da yazdıklarını okuyorum :)))) sayende bilgi sahibi olmaya başladık emeğin için teşekkür ederim.

yukarıda buzdolabı için yaptığın bilgilendirmeleri okudum.Vestel komprosör olarak ne kullanıyor? bunu bilmek bana ne kazandırır onu da bllmiyorum ama soruyorum :))))

Sana bir şey daha danışmak istiyorum. Vestel buzdolapların da  NF520 ve NFY520 diye iki model var fiyatları hemen hemen aynı.Nedir bunların farkları? 

Selamlar....

Ne zaman ne istiyorsanız sorabilirsiniz, biliyorsam cevaplarım mutlaka :ok:

VESTEL kompresör olarak NİDEC SECOP HTK kullanır. Bu kati bütün dolaplarda her zaman bu olacak anlamı taşımıyor bazen SAMSUNG da kullanılıyor.

Zaten bildiğiniz üzere NF No Frost dan gelir
NFK ise No Frost Kombi demektir
NFY ise No Frost Yarı elektronik anlamı taşır

:ok:

SAMILO Çevrimdışı

SAMILO

Aktif Üye
15 Şub 2018
181

Ado' Alıntı:
SAMILO' Alıntı:
Üstat merhaba

Selamlar....

VESTEL kompresör olarak NİDEC SECOP HTK kullanır. Bu kati bütün dolaplarda her zaman bu olacak anlamı taşımıyor bazen SAMSUNG da kullanılıyor.

üstad ben sana daha çok soru sorarım ama şimdi uyu sen bize dinç ve sağlıklı lazımsın :))))

hayırlı geceler

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

SAMILO' Alıntı:
Ado' Alıntı:

üstad ben sana daha çok soru sorarım ama şimdi uyu sen bize dinç ve sağlıklı lazımsın :))))

hayırlı geceler

Son 15 sorum kaldı onları da cevaplayayım sonra Müsaade isterim zaten.

Şimdiden hayırlı geceler

Allah rahatlık versin :ok:

SAMILO Çevrimdışı

SAMILO

Aktif Üye
15 Şub 2018
181

Ado' Alıntı:
SAMILO' Alıntı:

hayırlı geceler

Şimdiden hayırlı geceler

Üstadım ben şimdi bi buzdolabı alayım diyorum markasıda Vestel olsun diyorum (Bir şey olursa tanıdık var her konuda yardımcı oluyor,o yüzden kafam rahat  :nargile: ) model olarakda NF520 veya NFY520 den birisi olsa diyorum ( bu modelleri tercih etmemin sebebi fiyatl/hacim orantısı )
 NF veya NFY ? Y olunca ne oluyor olmayınca ne olmuyor diyorum ????
Üstad bu konuda sen ne diyorsun?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

SAMILO' Alıntı:
Ado' Alıntı:

Şimdiden hayırlı geceler

Üstadım ben şimdi bi buzdolabı alayım diyorum markasıda Vestel olsun diyorum (Bir şey olursa tanıdık var her konuda yardımcı oluyor,o yüzden kafam rahat  :nargile: ) model olarakda NF520 veya NFY520 den birisi olsa diyorum ( bu modelleri tercih etmemin sebebi fiyatl/hacim orantısı )

Kelime oyunu bunlar çaktırma sen kimseye :jeo:

Hangisi ekonomik ise onu al. :ok:

SAMILO Çevrimdışı

SAMILO

Aktif Üye
15 Şub 2018
181

Ado' Alıntı:
SAMILO' Alıntı:

Kelime oyunu bunlar çaktırma sen kimseye :jeo:

Hangisi ekonomik ise onu al. :ok:

Sağolasın üstad  :happy2:

R Çevrimdışı

rHoma42

Yeni Üye
24 Ara 2017
44
35
Adem Helvacı Ado abi vestel şu ara 3 beyaz eşya alana 750 tl indirim diye bi kampanya yapmış. Bu kampanyadan yararlanarak aşağıdaki ürünleri almayı düşünüyorum. Sence almalı mıyım? Yada bu tarz tavsiye edeceğin başka ürünler var mıdır? (Fiyatlar VESTEL.COM.TR fiyatları)
BM 401 i 1199 TL
Cm 9812 1549 TL
NFKY640 EX A++ 3599 TL
toplam: 6347 TL

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Ado abi vestel şu ara 3 beyaz eşya alana 750 tl indirim diye bi kampanya yapmış. Bu kampanyadan yararlanarak aşağıdaki ürünleri almayı düşünüyorum. Sence almalı mıyım? Yada bu tarz tavsiye edeceğin başka ürünler var mıdır? (Fiyatlar VESTEL.COM.TR fiyatları)
BM 401 i 1199 TL
Cm 9812 1549 TL
NFKY640 EX A++ 3599 TL
toplam: 6347 TL

Bu da sanki satıcı ağzı gibi olacak farkındayım ancak 3 ü de çok yakın inceleyip bildiğim ürünlerdir ve ciddi anlamda sorunsuz modellerdir, 401 olanı zaten REGAL de 411 olarak geçer ve %100 aynı ürünlerdir. Ben 9614 kulanıcısıyım, 401 X kullanıcısıyım. Bu listede bir tek Buzdolabının kullanıcısı değilim ancak incelediğim üründür :ok

R Çevrimdışı

rHoma42

Yeni Üye
24 Ara 2017
44
35
Bu da sanki satıcı ağzı gibi olacak farkındayım ancak 3 ü de çok yakın inceleyip bildiğim ürünlerdir ve ciddi anlamda sorunsuz modellerdir, 401 olanı zaten REGAL de 411 olarak geçer ve %100 aynı ürünlerdir. Ben 9614 kulanıcısıyım, 401 X kullanıcısıyım. Bu listede bir tek Buzdolabının kullanıcısı değilim ancak incelediğim üründür :ok

Abi çamaşır makinesinde 9914 TT ye kaydım biraz. Buzdolabı ise karar veremiyorum. Senin tavsiye edeceğin buzdolabı var mı?

R Çevrimdışı

rHoma42

Yeni Üye
24 Ara 2017
44
35
Net hacmi 500 litre civarı bişey arıyorum ama vestelde pek seçenek yok gibi bu yönde. Kombi tipi inoxbişey arıyorum ama bulamadım

Geri
Üst Alt