Vestel aymazligi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,685
40
Merhabalar.

Evet sorun var maalesef. Hatta T topaz42 arkadaşın attığı ekran görüntülerinde bile Kanal 360'daki adamın saçlarında mor renkli katman var gibi duruyor, resimden bu şekilde çıkmadıysa renk doğruluğunda sorun var.

Yani şunu demek istiyorum, Vestel'i tercih etme sebebiniz en başta fiyat ve daha sonra servis kalitesi. Hiç ışık sızması yaşayamayacağınız IPS panelli televizyonlara örnek olarak LG 65QNED866QA, Samsung 65QN85B var ama bunların fiyatları 2-3 tane Vestel alır.

Ben sizi daha önce diğer açtığınız konuda bununa ilgili olarak uyarmıştım;
mesaj_ss.jpg

IPS panelde düzgün siyahlar alabilmeniz için FALD bir cihaz almanız gerekir. Veya izleme açısı ve canlı renklerden feragat edip VA panele dönmeniz gerekli. Fakat VA panel dahi alsanız, markası Vestel olursa onda da yüksek ihtimal ışık sızması problemleri olacaktır. Çünkü elit markaların dahi giriş seviyesi televizyonlarında, VA panel olsa dahi kusurlar çıkabiliyor hatta çok pahalı modellerde bile çıkabiliyor nadiren.

Panel düzgün gelir ama bu sefer de hareket işleme teknolojisini beğenmeyebilirsiniz. Daha iyi görüntü için televizyonu iade edip bütçenizi de 2.5 kata kadar arttırarak Samsung, LG, Philips gibi markalara bakın;

IPS olarak,
- LG 65QNED866QA,
- Samsung 65QN85B

VA olarak,
- Samsung 65Q70B
- Philips 65 PML9507
- Samsung 65Q80B
- Samsung 65QN90B
- Sony 65X90J
- Sony 65X90K

T Çevrimdışı

topaz42

Aktif Üye
11 May 2020
108
54
Merhabalar.

Evet sorun var maalesef. Hatta T topaz42 arkadaşın attığı ekran görüntülerinde bile Kanal 360'daki adamın saçlarında mor renkli katman var gibi duruyor, resimden bu şekilde çıkmadıysa renk doğruluğunda sorun var.
360 TV'yi hiç izlemiyorum zaten. Normal yayınlarında da mor renk hakim gibi. Mesela ATV. Kahverengi tonlar hakim bu kanalın yayınlarında. En ideal renkler Kanal D ve SHOW TV kanallarında ortaya çıkıyor. Görüntü ve renk netliği olarak hakkını veren kanallar.

seademon Çevrimdışı

seademon

Aktif Üye
21 Mar 2023
219
46
Elimden geldiğince her yere yazıyorum you tube da video ekliyorum linkini sizlerle paylaşırım ve thh ne de şikayet edeceğim

Lütfen sikayetvar daki gönderime destek olun...

değerli forum arkadaslarim destek lütfen
🙏🙏🙏

Son düzenleme:
slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
İnce ve şık olduğu için estetik duruyor.
Ama işte oynak panel, taşıma koşullarının sıkıntısı illa ki bu problemleri yaratmıyor mu?

Belki biraz uçuk bir fikir, belki de çok maliyetli ama panel, polarizer, ledler ve yansıtıcıyı çerçeveden apayrı bir kabin oluşturacak şekilde sabitleseler (3 camlı pencere sistemleri gibi) bunların hiçiri olmaz gibi geliyor.

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
Elimden geldiğince her yere yazıyorum you tube da video ekliyorum linkini sizlerle paylaşırım ve thh ne de şikayet edeceğim

Lütfen sikayetvar daki gönderime destek olun...

değerli forum arkadaslarim destek lütfen
🙏🙏🙏

Direk thh ye gidin firmalar da değişim onayı verenlere de yıl sonunda hesap soruluyor o yüzden onaylamazlar müşteri thh ye gitsin thh yasal merci bu sebepten değişen tvlerin hesabı sorulmaz

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,685
40
Ben de bunu anlamıyorum. Bir tv nin dış estetiği mi önemlidir, görüntü kalitesi mi. Ben mümkün olsa en kalın çerçeveli olanı tercih ederdim. Taşırken bile sıkıntı çerçevesiz tv.
İşte herkesin önceliği farklı olabiliyor 🙂 Özellikle ofis gibi yerlere alınırken estetik ve tasarıma önem verenler olabiliyor.

Azımsanamayacak kadar bir kesimin önce tasarıma baktığına eminim. Görüntüye çok önem vermeyenler özellikle.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt