Vatandaşa destek olarak sunulan her içerik değerlidir.
Aynı destek farklı yollardan sağlanabilir, A noktasına ulaşmak için ben C yolunu, siz B yolunu kullanabilirsiniz.
Yollar gösterilir, vatandaş hangi yolu canı ister veya tercih ederse o yolu kullanır.
Her iki yolu kullanan birisi sonradan ''B yolunda viraj çok fazla, C yolunda trafik çok yoğun'' diyebilir. Diğer kullanıcılar da bu doğrultuda kararını verir.
Ben olayı çok farklı yere getirebilirim bu durumda. Hatırlarsanız bir ARIZA NOTLARI sorunu yaşadık forumda.
Bilginin
GERÇEK kaynağı
VESTEL in kendisi olmasına rağmen, farklı yorumlayan bir ustanın çalışması forumumuzda başkası tarafından yayınlanmış, çalışmayı yapan usta isyan etmiş ve ''Benim çalışmam'' demişti. Bizler de ''Hayır bilginin asıl kaynağı VESTEL '' diye itiraz etmiştik.
Aslında burada o ustanın da sonradan anladık ki asıl derdi, çalışmasının forumda yayınlanması değil, kendisine bir teşekkür edilmemesi, ''Bu bilgiyi şu kişiden aldım'' diye kaynak gösterilmemesiydi.
Sevgili
F
fikoloji nin tepkisi anladığım kadarıyla, Forumdaki bilgilerin derlenip bunun video haline getirilmesi ve forumun kaynak gösterilmemesi hususu.
Lakin videoyu hazırlayan arkadaşımızın bilgi kaynağının forum olup olmadığının kesinliği yok zira bu bilgiler bizim tekelimizde değil.
Her ne olursa olsun kabul etmek gereken bir gerçek var ki
TEKNOLOJİ ve özellikle
TELEVİZYON söz konusu olduğunda
TAVSİYEFORUMU kesinlikle artık bu kulvarın daimi koşucularından birisi bu artık günbegün ortada.
Dolayısı ile insanların TV teknolojileri konusunda ve özellikle
TAVSİYE söz konusu olduğunda bu derece
GÜVENİLİR gördüğü bu mecrada bilginin kaynağının kim olduğundan ziyade halka doğru ulaşıp ulaşmadığı konusunu tartışmak gerektiği görüşündeyim.
Sevgili
hasari inanıyorum ki videolarında kullandığı bilgilerin kaynağı forumumuz ise mutlaka bundan bahsedecektir. Yoksa kendisi de bir emekçi olan arkadaşımızın emeğe saygısının olmadığını/olmayacağını zaten düşünemiyoruz dahi.
En son canlı yayınımda sevgili hocam CEZMİ KARDAŞ ın renk kalibrasyonu konusundaki hususu sizlere hatırlatmak isterim.
Bana ekran ayarlarının nasıl yapılması gerektiğini soran herkese önce mutlaka CEZMİ KARDAŞ hocamdan ve onun sayfasından bahsederim zira birçok hususta referans noktam olmuştur o sayfa.
Hatta bu bilginin sadece bende kalmasına gönlüm razı olmayıp özellikle herkese duyurmak için de video yayınladım.
İşte bu da sevgili
F
fikoloji nin win/win formülünün göstergesidir.
Buradaki WİN para anlamında mı?
Elbette değil.
Sonuçta kazananın halk olduğu durumlarda işte biz buna win/win diyebiliriz ve diyebiliyoruz