Grundigler teknosa bayilerinde canli teshirde oluyor. Veya arcelik bayilerinde denk modelleri var oralardan incelenebilir.
Vestel 55ud9400, grundig 55vlx7730 ve 55vlx8600, samsung mu7000, 7400, 8000 ve 9000 yan yana gorme sansim oldu... Teshirdeki vestel tv nin goruntu ayarlarinin kasitli olarak bozulmus olabilecegini dusunuyorum... Bu tv de Aydinlik sahnelerde parlaklik cok acildiginda olan yogun bir beyaz sis, karanlik sahnelerde bu sise eslik eden koyu lacivert siyah ile yakin olmayan bir ton mevcuttu, ben tv nin bu oldugunu dusunmuyorum kesinlikle bir enteresanlik mevcut.
Grundigler ise iyiden kotuye sirasi ile 7730 ve 8600 olmak uzere kontrast, renk dogrulugu gibi degerlendirirsek birbirlerine cok yakin ama gayet iyiydiler. Motion anlaminda ise samsung 7000 ve 7400 ile aynilar, renk bakimindan ise samsunglar fabrika cikisi daha iyi bir kalibrasyondan gecmis gibiydi, grundigler de ugrasilarak ayni seviyeye getirilebilir mi bilemiyorum, yerli markalarda kalibrasyon yapabilecek 10 nokta ire, beyaz dengesi, renk dengesi ve kontrasti gibi ayarlari goremedim... Belki baska bir menuden falan cikiyordur.
Samsung mu8000 ve mu9000 e gelecek olursak, bence ikiside ayri klasmanda tv ler... Renk, kontrast olarak ikisi hemen hemen ayni fakat motion olarak ikisi de cok iyi olmasina ragmen mu9000 daha da iyi... Hatta samsung un qled olarak adlandirdigi serilerden bile mu8000 de 9000 de daha iyi geldi bana.
Benim nacizane anlayabildigim kadari ile 3800 bandina kadar samsung, lg, sony vs almanin pek bir anlami yok.. Ayrica eklemek isterim, yanyana gormedim ama ayni gun vestel bayisinde gordugum ud9650 yuksek model grundigler ve mu7xxx serileri kadar iyi bir tv...
Dolby vision hdr, va panel ve wcg li vestel tv yi bulduğum an alirim diye dusunuyorum ama aradigim tv yi bulmakta cok zorlaniyorum. Bayiye adem bey in verdigi kod ile ud9400 aratiyorum fakat ses soluk yok... Sanirim grundig veya 3400 e kadar falan inmisken mu7000 almak durumunda kalacagim artik. Bir de turkiye de ki mu7000 yurt disinda mu6300 olarak geciyor, mu8xxx ve 9xxx ise birebir ayni... Ayrica rtings sitesinde bu modeller icin caIMAN ile profesyonel kalibrasyon yapilmis ve tum ayarlar tek tek paylasilmis ki bana göre çok çok önemli bir arti...