VESTEL 55UD9650 Piramitin Tepesi 4K TV

soner Çevrimdışı

soner

Aktif Üye
4 Tem 2018
68
Adem Helvacı Ado hocam 2 yıl garantiyi bir kenara bırakırsak ud8900 almak yerine bu ihraç ürünü alsalar mantıklı olur mu?(3 yıl garanti büyük nimet tabi ama samsung almayı planlıyorum ve garanti 2 yıl)
İkinci sorum sizinle daha önce fikir alışverişim sonrası 55nu8000de karar kılmıştım.Lakin 5000 civarı bütcem olsa dahi sürekli fiyat performans ürünleri alma saplantımdan dolayı mesela samsung yerine standart bir tv(vestel yada düşük seri samsung)+xiaomi android box yinede harcama ve kalite açısından gereksiz bir kafa karışıklığı mıdır?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Ado hocam 2 yıl garantiyi bir kenara bırakırsak ud8900 almak yerine bu ihraç ürünü alsalar mantıklı olur mu?(3 yıl garanti büyük nimet tabi ama samsung almayı planlıyorum ve garanti 2 yıl)
İkinci sorum sizinle daha önce fikir alışverişim sonrası 55nu8000de karar kılmıştım.Lakin 5000 civarı bütcem olsa dahi sürekli fiyat performans ürünleri alma saplantımdan dolayı mesela samsung yerine standart bir tv(vestel yada düşük seri samsung)+xiaomi android box yinede harcama ve kalite açısından gereksiz bir kafa karışıklığı mıdır?

Temel mantık olarak beni bilirsiniz ki ev teknolojilerine sırf MARKA olması nedeniyle para bağlamayı sevmiyorum. Bunu cimrilik olarak nnitelendirmeyin lütfen aksine çok savruk bir tipimdir, malım hiç kıymetli değildir. Sorun şu ki firmaların ''BEN MARKAYIM'' egosu ile bize dayatmalarda bulunmasını kabul edemiyorum. Bu anlamda size tavsiye ediyor olsam da ben gidip NU8000 alırmıyım? Dövseler almam. Peki bu ''Almam'' kelimesinin altında yatan anlam elbette ki NU8000 in kötü olması değil, Ben biliyorum ki o kadar olmasa da gayet rahat, gayet DOĞAL, gayet konforlü bir seyir keyfini başka ürünlerle de elde edebilirim ki buna sizin yazdığınız satırlarda olduğu gibi alternatif yöntemler de dahil.

Geçmiş yıllarda ben dahili uydu alıcılarını performans ve zap hızı sorunları nedeniyle çok eleştirmiş olsam da, aslında bunun ilerleyen teknolojiye uydu sistemlerinin ayak uyduramaması sorunu olduğunu da biliyordum o yüzden artık eskisi kadar dahili uydu alıcılarına söylenmiyorum, Fakat günümüzde artık dahili uydu alıcılarından ziyade dahili internet bağlantı özellikleri ile ilgili ürünlere daha çok anlam yüklemeye başladık.

Yıllar önceki eğitim toplantılarında smart özellikli bir tv için eğitmenlere ''Zeki müren de bizi görecek mi?'' diye sorduğumuzda bize cevaben ''Arkadaşlar bunun bir tv olduğunu untumayalım lütfen'' derlerdi.

Bizim unutmamaızı istediğimiz şeyi, mühendislerin unuttuğu ortada zira artık bu satın aldıklarımızı sadece bir tv mantığı ile almadığımız da ortada, zaten bana göre temel sorun da burada yatıyor. Ürün TV diye satılıyor ancak bir PC nin yapacağı her haltı yapacakmış gibi lanse ediliyor.

Ben daha önce bir kaç mesajımda yazmıştım, bana göre üst segment tv leri artık TV ANAKARTI ile üretmek yerine intel anakart ve atom işlemci ile üretmeleri lazım.

Onlar belki bunu ŞİMDİLİK üretmeselerde burada devreye android box lar giriyor.

Android box bu anlamda bizle için kurtarıcıdır zira tv nin işlemcisini sadece GÖRSEL performans için kullanmasını, smart ile ilgili tüm gücü ise AB nin kullanmasını sağlamış oluruz.

Elbette bu biraz kablo bağlantısı fazlalığı ve iki kumanda kontrolü gibi bazılarının sinirini bozabilkecek negatif sonuçlar da doğurabiliyor :ok

soner Çevrimdışı

soner

Aktif Üye
4 Tem 2018
68
Adem Helvacı Ado hocam 65ud9650 bir vestel bayiinde 5000tl ye bıraktılar ama sizin seri no değildi.Yoksa 65ud9650+androidbox alışverişi beni 55nu8000den daha huzurlu edecek .65ud8900 bile işimi görür diyorum ki evimdeki samsung lcd ile izlediğim maçlarda ne gölgelenmeye ne takılmaya kafayı taktım

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Ado hocam 65ud9650 bir vestel bayiinde 5000tl ye bıraktılar ama sizin seri no değildi.Yoksa 65ud9650+androidbox alışverişi beni 55nu8000den daha huzurlu edecek .65ud8900 bile işimi görür diyorum ki evimdeki samsung lcd ile izlediğim maçlarda ne gölgelenmeye ne takılmaya kafayı taktım
Aslında 8900 kullanıcısı oldukça var ve geri dönüşleri genelde hep yüksek olumlu düzeyde.

Forum haricinde youtube, mail ve sağ olsun yakın çevredeki satış noktalarının fikir için yönlendirdikleri tüketicilerden sürekli feedback almaktayım, istisnai durumlar dışında olumsuz geri dönüş pek yok :ok

soner Çevrimdışı

soner

Aktif Üye
4 Tem 2018
68
Adem Helvacı Ado hocam son olarak sizin seri bulamasam da 65ud9650 ye 5000tl verilirmi? 65ud8900 mü tercih etmek daha mantıklı olur.aradaki farka değerse fiyat farkını verebilirim..Söylediğim gibi 5000tl+500tl gibi bir bütçeye kadar çıkabilirim tv için.Önceliğim yaptığım harcamaya en mantıklı alışveriş,bütçe sıkıntısı değil.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Ado hocam son olarak sizin seri bulamasam da 65ud9650 ye 5000tl verilirmi? 65ud8900 mü tercih etmek daha mantıklı olur.aradaki farka değerse fiyat farkını verebilirim..Söylediğim gibi 5000tl+500tl gibi bir bütçeye kadar çıkabilirim tv için.Önceliğim yaptığım harcamaya en mantıklı alışveriş,bütçe sıkıntısı değil.

O halde bir kere daha 8900 ile 9650 yi kıyaslayalım sizin için.

Biraz bekleyin specleri çekeyim :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Şimdi kontrol ettiğimde 8900 için şöyle bir durum gözlemledim onu yazayım önce.

8900 de hem VA hem de IPS panelli üretim var, sizin alacağınız hangisi olacak onu bilemiyorum.

Eğer V10115879 kodlu üretimden bahsediyorsak LG IPS panel ve MB130 anakart ile M+ Pixellence ve HDR 10bit desteğimiz olur. SMR değerimiz 1200hz dir.

Ses konusunda 2x12 watt olması, Speaker box bulundurması ve dahili sobwoofer özelliği dikkat çekici.

V10112581 kodlu 8900 alacak olursanız yukarıdaki özelliklerin hepsi olur ancak M+ olmaz. Ayrıca paneliniz SAMSUNG VA olur.

V10109776 kodlu 8900 alacak olursanız ilk mesajdaki tüm özellikler olur ancak HDR olmaz. Ayrıca anakartınız MB120 olur.

Diyeceğim o ki, hemen her mesajımda yazdığım üzere KDO üzerinden verdiğim bilgiler doğrudur ancak yeni üretimler olursa değişken olur.

Buna basit bir örnek vermek gerekirse eğer, Şu mesajımdaki paylaştığım bilgilerde 8900 için VA panel bilgisi vermişim, O nedenle de hemen arkasından Şu uyarı mesajını yazmışım. :ok (Tabi karşılaştırmalardaki inch farklarını gözardı etmemek lazım, örnekleme olması açısından yazdım)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
65UD9650 ye baktığımda ise, AUO üretimi VA panel, (ki bu panel benim favoridmir) WCG + HB özelliği ön plana çıkmaktadır. HDR desteği yoktur, SMR değeri 2200hz dir.

Ses anlamında 8900 ile aynı özelliklere sahip MB120 anakartlı üretimdir.

8900 e kıyasla WCG + HB yi kesinlikle daha makbul bulurum. 2200hz smr değeri ise 8900 ile arasına neredeyse bir tv smr değeri kadar daha koyacak kadar açık.

Sorun şu ki aradaki 1000TL lik farkı vermeye değer mi bunu iyi irdelemek lazım :alala

Buna karar verecek olan da sizin kullanıcı profiliniz olur :ok

soner Çevrimdışı

soner

Aktif Üye
4 Tem 2018
68
Şimdi kontrol ettiğimde 8900 için şöyle bir durum gözlemledim onu yazayım önce.

8900 de hem VA hem de IPS panelli üretim var, sizin alacağınız hangisi olacak onu bilemiyorum.

Eğer V10115879 kodlu üretimden bahsediyorsak LG IPS panel ve MB130 anakart ile M+ Pixellence ve HDR 10bit desteğimiz olur. SMR değerimiz 1200hz dir.

Ses konusunda 2x12 watt olması, Speaker box bulundurması ve dahili sobwoofer özelliği dikkat çekici.

V10112581 kodlu 8900 alacak olursanız yukarıdaki özelliklerin hepsi olur ancak M+ olmaz. Ayrıca paneliniz SAMSUNG VA olur.

V10109776 kodlu 8900 alacak olursanız ilk mesajdaki tüm özellikler olur ancak HDR olmaz. Ayrıca anakartınız MB120 olur.

Diyeceğim o ki, hemen her mesajımda yazdığım üzere KDO üzerinden verdiğim bilgiler doğrudur ancak yeni üretimler olursa değişken olur.

Buna basit bir örnek vermek gerekirse eğer, Şu mesajımdaki paylaştığım bilgilerde 8900 için VA panel bilgisi vermişim, O nedenle de hemen arkasından Şu uyarı mesajını yazmışım. :ok (Tabi karşılaştırmalardaki inch farklarını gözardı etmemek lazım, örnekleme olması açısından yazdım)

sizin favori kartınız mb120 ama ilk paylaştığınız kod en donanımlısı oluyor sanırım

Geri
Üst Alt