Vestel 55UA9600 - Yeni yazılım hakkında

M Çevrimdışı

mersan93

Yeni Üye
5 Eyl 2023
4
31
Merhaba. V1.13.1.0 güncellemesi sonrası tv inanılmaz donuyor. Uygulama geçişleri hatta menü geçişleri felaket oldu. Acaba konu hakkına ne yapabilirim bilgisi olan var mı?

E Çevrimdışı

empiror

Yeni Üye
12 Ocak 2022
5
54
İyi akşamlar. Vestel 55ua9600 TV kullanıyorum. Android 11 güncellemesi sonrası kanal geçişlerinde kanal tam açılmadan seri bir şekilde kanal altamıyor.
Ayrıca TV yi tam kapatma yaptığımda çoğu zaman TV kendini yeniden açıyor.

Tam kapatma yapmadan sadece ekran kapattığımda bir süre sonra canlı TV yi açtığımda sinyal yok deyip kanallar gelmiyor. TV yi tamamen yeniden başlattığım da TV ye sinyal geliyor. Yalnız bu hatayı her seferinde yapmıyor arada yapıyor. Servis çağırsam geldiklerinde hata vermezse bişey yok deyip gidecekler.

Bu sıkıntılarla TV kullanımdan hiç zevk almamaya başladım

K Çevrimdışı

kokanche 

Aktif Üye
14 Ara 2020
67
42
İyi akşamlar. Vestel 55ua9600 TV kullanıyorum. Android 11 güncellemesi sonrası kanal geçişlerinde kanal tam açılmadan seri bir şekilde kanal altamıyor.

Tam kapatma yapmadan sadece ekran kapattığımda bir süre sonra canlı TV yi açtığımda sinyal yok deyip kanallar gelmiyor. TV yi tamamen yeniden başlattığım da TV ye sinyal geliyor. Yalnız bu hatayı her seferinde yapmıyor arada yapıyor. Servis çağırsam geldiklerinde hata vermezse bişey yok deyip gidecekler.

Merhaba;

Sistem güncellemesi yaptıktan sonra güncellenmiş hali ile reset atarsanız (fabrika ayarları) menü gecikmesi, yeniden başlatamama gibi bir çok sorun çözülüyor. Ama TV'ye uydu sinyali gelmemesi mevzusu yazılımsal bir kronik sorun sanırım. Çünkü her yazılımda bu sorun var.

C Çevrimdışı

Coder

Yeni Üye
3 Ara 2023
3
31

Şeytana uymaz olaydım. Tvyi aldığımdan beri geçen ay bu güncellemeyi yaptım. Aynı sorunları birebir yaşıyorum. Tam kapatmadan sonra açılması, sinyal yok olayı. Fabrika ayarlarına döndürdüğümdr android 11 de kaldı. Bu sefer açılışta vestel yazısı gidip siyah ekranda kalıyor. İlk sürümde hiç bir sorun yoktu. İlk aldığım sürüme dönmek istiyorum açıkçası.

C Çevrimdışı

Coder

Yeni Üye
3 Ara 2023
3
31
Güncelleme: v1.15.2.0 sürüme güncelledim. Kapanma ve açılma sorunu düzelmiş gibi görünüyor ama açılırken Vestel yazısı 5 kez yanıp sönüyor daha sonra android logosu gelip ana ekran açılıyor.

K Çevrimdışı

kokanche 

Aktif Üye
14 Ara 2020
67
42
Bu TV'yi ( 55UA9600 ) yaklaşık olarak 3 yıldır kullanıyorum.

Öncelikle oldukça memnun olduğumu belirtmek istiyorum

Uydu yayınında sinyal gelmemesi sorunu şu şekilde: Misal uzun süreli bir Netflix, Youtube yada IpTV uygulaması kullandınız (örnekte Netflix olsun). Yani bir süre uydu yayınında TV izlemediniz. Sonra Netflix'ten çıkış yaptığınız an uydu TV'de en son kaldığınız kanala geçiyor ve o kanalda "sinyal yok" uyarısı alıyorsunuz.

Bu uyarı geldiğinde yada gelmeden önce alt/üst kanal değiştirirseniz "sinyal yok" sorunu ile karşılaşmazsınız. Yani ya başka kanala geçin ya da o ilk açılan kanalı izlemek istiyorsanız bir alt/üst kanal değiştirip geri izlemek istediğiniz kanala gelin. İlla sinyal gelecek diye beklemeyin o kanalda.

Ben 3 yıldır, her yazılımda bu sorunu görüyorum ve çözümü bu kadar basit. Artık dert etmiyorum. Haa keşke sorun olmasa ama yapacak bir şey yok. Bu TV'nin de kusuru bu olsun.

Bir hatırlatma:

Eğer ki yazılım güncellemesi yaparsanız güncelleme bittikten sonra muhakkak fabrika ayarlarına geri dönün. Evet, bu işlemde her şey silinecek ve yeniden kurulum zaman alacak farkındayım ama emin olun güncellemeyle ilgili yukarıda da bahsedilen sorunların hiç birisini yaşamazsınız.

Bir öneri:

IPtv kullanıyorsanız Televizo uygulamasını (mod'lu olarak v1.9.3.21_TR olan full sürümü web'de var) şiddetle tavsiye ederim. Bu uygulama hem android telefonda, hem android TV'de hemde windows PC'deki android emulatörlerde çalışıyor.

Geri
Üst Alt