Vestel 55CA9550 tv Garanti süresi sorunu

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Birşey sormak istiyorum. Eski tv'min garantisi 1 martta bitiyor, bu tv'nin garantisi de mi 1 marta kadar?

Bu ürün yeni olduğu için bence garanti süreci sıfırdan başlamıştır.
Sonuçta Vestel ürettiği ürünün ayıbını kabul etmiş, sıfır ürün göndermiş.
Sıfır ürüne normalden daha az garanti süresi vermek saçma olurdu.

Adem Helvacı Ado daha iyi bilir. :sirit

A Çevrimdışı

apollonx

Aktif Üye
3 Mar 2018
140
HDMI Kablo sürümünüz 2.0a olması gerekiyor HDR için.
Onun haricinde ekran kartınızın HDR ile ilgili bir ayarı varsa ona bakmayı deneyin.
Windows 10'da Ayarlar > Sistem > Monitör yolunu takip ederek, işaretlediğim yerden HDR seçeneklerine bir bakın derim;

hdr1.jpg

Akşam eve geçtiğimde windowsu kurcalayayım bakalım hdr ile ilgili bir ayar var mı diye.

Benim garanti durumu ne olmuştur Umut hocam?

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Oyun olarak sadece pes19 denedim ve tahmin ettiğim gibi çok kötü, panel yavaşlığı bariz belli oluyor ve göz yoruyor.

100 Hertz panele alıştığınız için öyle olacak bir süre, zamanla 60 Hertz'e alışacaktır gözleriniz.
Aynı şeyi 100 Hertz televizyondan 240 Hertz monitöre geçseydiniz de yaşayacaktınız.:sirit

A Çevrimdışı

apollonx

Aktif Üye
3 Mar 2018
140
100 Hertz panele alıştığınız için öyle olacak bir süre, zamanla 60 Hertz'e alışacaktır gözleriniz.
Aynı şeyi 100 Hertz televizyondan 240 Hertz monitöre geçseydiniz de yaşayacaktınız.:sirit

Valla hocam bu alışılacak gibi değil :) Monitörümde 60hz, 5ms IPS panel ama bundaki gibi kesinlikle olmuyor. Muhtemelen bu yaşadığım 50hz'den ziyade tepkime süresinin çok yüksek olması ile ilgili bir sorun.

İşin garibi tv 2019 model ama vestel sitesinden kaldırmış ürünü, garip.

Satılık 55ud9460 :hihi:hihi:hihi

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Valla hocam bu alışılacak gibi değil :) Monitörümde 60hz, 5ms IPS panel ama bundaki gibi kesinlikle olmuyor. Muhtemelen bu yaşadığım 50hz'den ziyade tepkime süresinin çok yüksek olması ile ilgili bir sorun.

İşin garibi tv 2019 model ama vestel sitesinden kaldırmış ürünü, garip.

Satılık 55ud9460 :hihi:hihi:hihi

Input LAG televizyonlarda yüksek olur ama arada boyut farkı olduğunu da unutmayın derim.
Input LAG'ı düşürmek için televizyonu oyun moduna almayı deneyin derim.

indirip oyundan önce çalıştırın derim.
Windows'un parametresini "set timer" a tıklayarak 0.5 milisaniye'ye ayarlayın.

TimerTool_0.png

A Çevrimdışı

apollonx

Aktif Üye
3 Mar 2018
140
Bugün ki deneme ve bilgileri ana konu başlığına ekledim.

Geri
Üst Alt