Vestel 55CA9550 tv Garanti süresi sorunu

A Çevrimdışı

apollonx

Aktif Üye
3 Mar 2018
140
Üretimlerinde 100 Hertz panel yoksa başka yol yok.
Bilgisayardan oynuyorsanız Vertical Sync açın oyunlarda.

Malesef üretimlerinde 100hz panel yokmuş. Vestel kaliteyi aşağıyamı çekiyor anlamadım gitti. Koç grubuna ait Grundig bas bas bağırıyor gerçek 100hz tv'ler diye ama vestel'de 50 hz üretimden başkası yok, garip.

VSYNC açmak mesele değil açılır ama aynı keyfi vermez hocam. Napalım başa gelen çekilir. Yada ürünü açmadan satmaya çalışacağım.

Cevaplar için çok teşekkürler.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Malesef üretimlerinde 100hz panel yokmuş. Vestel kaliteyi aşağıyamı çekiyor anlamadım gitti. Koç grubuna ait Grundig bas bas bağırıyor gerçek 100hz tv'ler diye ama vestel'de 50 hz üretimden başkası yok, garip.

VSYNC açmak mesele değil açılır ama aynı keyfi vermez hocam. Napalım başa gelen çekilir. Yada ürünü açmadan satmaya çalışacağım.

Cevaplar için çok teşekkürler.

Açıkçası 100 FPS alamadıktan sonra 100 Hertz'in pek anlamı kalmıyor gibi.
FPS limitlemek elbet keyif vermez, başlarda işkence gibi gelecektir ama zamanla alışacaksınız.

Monitör dünyasında 240 Hertz panellerden bahsediliyor, siz bir de o panellere alışanların halini düşünün. (Gerçi fiyatları da hayli yüksek ama.)
Mesele bence alışkanlıkla ilgili. Fazla endişe etmeyin.
Motion performansı iyi bir model alın yeter bence.

A Çevrimdışı

apollonx

Aktif Üye
3 Mar 2018
140
Açıkçası 100 FPS alamadıktan sonra 100 Hertz'in pek anlamı kalmıyor gibi.
FPS limitlemek elbet keyif vermez, başlarda işkence gibi gelecektir ama zamanla alışacaksınız.

Monitör dünyasında 240 Hertz panellerden bahsediliyor, siz bir de o panellere alışanların halini düşünün. (Gerçi fiyatları da hayli yüksek ama.)
Mesele bence alışkanlıkla ilgili. Fazla endişe etmeyin.
Motion performansı iyi bir model alın yeter bence.

Ekran kartım 1080ti, 100 fps çoğu oyunda verebiliyor ama dediğiniz gibi artık vsync açık olacak. Bana önerdikleri tv hakkında da pek bir bilgi bulamadım 50 hz, hdr vs. biliniyor acaba anakartı nedir, mb130 mu? Panel ips'miş, arayan bayan öyle dedi.

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
bildiğim kadarıyla 100hz tv yok pixelence kullanıyorlar. ıps paneller oyun konusunda nasıl onuda bilmiyorum ıps panelli tv de oyun oynayan arkadaşların yorumu gerekli.

M Çevrimdışı

mstfyln

Yeni Üye
27 Eki 2017
35
Benimde 55 ca 9550 arızalanmış tı yerine 55ua9300 aldım (ips panel )oyunlarda sıkıntılı bi durum yok ama görüntü eskisinin çok gerisinde tepkime olarak ips tavsiye etmem ben zor alıştım

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Salonda ki TV'im 65" JVC ve IPS panel. Oyunlarda tepkime olarak 55ca9550 ile kıyaslanamayacak kadar kötü diyebilirim.

İşin ilginç yanı ise şu, Herkez VA olarak bilse de aslında CA9550 ler TN paneldir.

Yani tepkime konusunda bu gün alacağınız hiç bir tv nin paneli, size bir 9550 keyfi vermeyecektir zira artık TN panelli tv de yok :ok

A Çevrimdışı

apollonx

Aktif Üye
3 Mar 2018
140
İşin ilginç yanı ise şu, Herkez VA olarak bilse de aslında CA9550 ler TN paneldir.

Yani tepkime konusunda bu gün alacağınız hiç bir tv nin paneli, size bir 9550 keyfi vermeyecektir zira artık TN panelli tv de yok :ok

TN panel mi, alla alla o dönem herkes VA panel demişti tv için, gerçi bakış açı darlığı (sağdan, soldan bakınca solgunluk) bariz belliydi ama dediğiniz gibi yağ gibi akıyordu.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
TN panel mi, alla alla o dönem herkes VA panel demişti tv için, gerçi bakış açı darlığı (sağdan, soldan bakınca solgunluk) bariz belliydi ama dediğiniz gibi yağ gibi akıyordu.

Oyuncu monitörlerine bakarsanız onlarda da TN panrl olduğunu görürsünüz hocam. IPS panel renk üretimi ve izleme açısı konusunda iyidir ama işin içine hareketlilik girince VA tepkimesi alınamıyor gibi. (TV açısından konuşuyorum.)

Uzun soluklu kıyaslama yapmadığım için sizi de yanlış yönlendirmek istemem. İzleme açısı derdiniz yoksa VA panel bir televizyon düşünebilirsiniz ama Ado hocanın dediği gibi panel tek başına kurtarmaz. Mühendislik de işe etki eder. Aynı fabrikadan çıksalar bile yakın modellerde bile farklar söz konusu olabilir.

A Çevrimdışı

apollonx

Aktif Üye
3 Mar 2018
140
Oyuncu monitörlerine bakarsanız onlarda da TN panrl olduğunu görürsünüz hocam. IPS panel renk üretimi ve izleme açısı konusunda iyidir ama işin içine hareketlilik girince VA tepkimesi alınamıyor gibi. (TV açısından konuşuyorum.)

Uzun soluklu kıyaslama yapmadığım için sizi de yanlış yönlendirmek istemem. İzleme açısı derdiniz yoksa VA panel bir televizyon düşünebilirsiniz ama Ado hocanın dediği gibi panel tek başına kurtarmaz. Mühendislik de işe etki eder. Aynı fabrikadan çıksalar bile yakın modellerde bile farklar söz konusu olabilir.

Bugün beni arayan bayanın söylemlerinden anladığım kadarıyla yeni tv'ler IPS sanırım. VA panel'de açı sorunu olduğundan müşterilerden olumsuz geri dönüş almış olabilirler. Koskoca Vestel'de 100hz tv üretilmemesi beni aşırı şaşırttı. Yarın aradıklarında mecburen 55UD9460 model tv'yi kabul edeceğim çünkü daha iyi bir alternatif yok.

A Çevrimdışı

apollonx

Aktif Üye
3 Mar 2018
140
Az once aradilar 55ud9650 de verebilirlermis 1 saat sonra arayacaklar. 9650 mb120 anakart ve hdr falan yok sanirim. En ideali ud9460 gibi gozukuyor.

Geri
Üst Alt