yaw beyler okudum bütün başlıkta yazılanları ve önce işi şakayla karışık biraz anlatayım
öncelikle iyi kafaylamı bunları izlediniz yaw
işin tekniğini geçersem; "UHD" panel den,SD yayın veya çakma SD den digital bilmem ne ile tam çakma
HD izlerken neyi anlatmak istiyorsunuz?? yaw bu panel Pio eski 768pixel bile olsa ancak bu kadar olur
veya bir tık iyi olur
Not;bu filmler ile test filan olmaz özellikle SD/24fps ama çok kötü resim kalitesi olan kareler!
veya günümüz hesapta HD(örneğin ilk videoda ki gibi)
veya benzer biçimde özellikle hızlı sahneli+SD ve kısmen HD v.s ilede test olmaz;kısaca bu paneller
ile bunların iyi olması olamazki
çok kısa bir başka şey;bu TV lerin hiç birisi isterse Sony olsun isterse bilmem ne olsun bu tür özellikle
"çakma" ama bir şekilde re-master edilmiş(hatta 1080p ler+4K lar bile) ve de özellikle "24fps" li
hiç bir içeriği başarılı oynatmaz,ama istisna olarak bu testleri daha sağlıklı anlayabilmek adına şunu
yapabilirsiniz
>eski bir "DVD" Player cihazı(bağlantısının önemi yoktur,SCart/HDMI v.s bunu geçin şimdilik)"copy" değil
normal bir DVD-media atın içine ve oynatın bakın bakalım panel de manzara nedir???
>ama daha doğru olan ise şudur "Bluray" e "çakma" değil,org.bir film atın bakın bakalım manzaraya??
Not;UHD en doğrusudur ama şimdilik buna gerek yok,zaten kimin elinde var UHD BD cihazı!
siz bütün bunları aşmış da sankim gelip SD/HD nin Uydudan veya Dahiliden böyle içeriklere bakıp ki
bunlar org.SD 24fps filmler dir(çoğu) yaw kendinize değil de bari panele acıyın kardeşim,bu paneller de
ne böyle bir işletme sistemi vardır+bağlı olarak da uygun yazılım v.s v.s v.s kısaca hiç bir mok yokken
böyle işkencevari testleri bu paneller yemez!
>24fps lik işleri geçtim
>50Hz bunu da geçtim sayılır,100Hz bile kısmen sadece kısmen bir hıza bağlı düzelme olsa bile yine hikayedir!
>USB den HDD/taktım bunuda geçin! zira panelin içindeki GPU nedir acep!! örneğin MALI864 müdür?? değil tabiki
kısaca interpolation/frame-drop/BFI v.s v.s yapmak istiyor sistem ama bunu da yapamıyor!
>>>panelin özellikle çok yüksek çöz. de olması en büyük handikaptır böyle içerikler de! ana sıkıntı işte budur
siz şimdi UHD panelden bahsediyorsunuz ama bu paneller SD/HD ve bunların "çakmalarında" 200Hz bile olsa
yine hikaye olacaktır!
bence kafayı takmayın bunlara ve ne görüyorsanız eyvallah deyin,hiç haybeye yorulmayın ona buna takarak
++
Bazı durumları aşmak adına örneğin Android TV-Box özellikle işin MedyaPlayer kısmı için daha doğru bir seçim olacaktır!
veya bir Shield box süper olacaktır ama süper pahalı gibi!
Her Box olmaz! bununla işin Android kısmını aşarsınız ama MP kısmını aşamazsınız!
İyi bir Receiver ile de uydu işin aşabilirsiniz,örneğin ben Dahiliyi hiç kullanmıyorum,çünkü bana göre beş para etmez
bahsettiğiniz yukarıdaki durumlar itibarıyla hem panelin USB si hikaye(daha doğrusu resim kalitesi yaramaz)hemde
dahilisi zaten hikaye olduğu için iyi bir Receiver bağlıyorum(onu da bazen)durum ciddi farkediyor!
Hatta bir keresinde Servis gelmişti başka bir işlem için abi amma süper görüntü veriyor panel demişti!
adam sonra farkettki ki Receiver dan geliyordu görüntü!
Paneller de GPU/Dahili/USB v.s bana göre iyi değil hatta çok kötü,benim 4K panel de durum belki bir tık daha iy olsa bile
ben hiç birisini beğenmiyorum!
Box/Receiver/Bluray var şimdilik çoğu işi aşıyorum ama iş bu sadece UHD panele kalırsa bu tür sorunlar illaki çıkacaktır!
adam arıyor beni Samsung Q8 aldım dahili den bilmem neyi açtım rezalet diyor! bir çuval para verdi o panele!
sanırım birileri paneli alıyor ve her bir şeyi süper yapsın istiyor veya neyi görse sıkıntı var diyor,yani bunlar normal
özellikle dikkatinizi çekerim millet UHD panel aldıkça böyle sorunlar daha çok çıkmaya başladı!
Adam 4 bin kağıt vermiş ama benim için 2 kağıt veya 3 kağıt bile bu paneller için çok para çok,Sony bile olsa çok yaw
zira insanlar bir alay farklı içerikte şeyler izliyor ama bunları perfomanslı göremedikçe isyan ediyor!