Vestel 50UD8200 + LG 5.1 Ses sistemi sorunu

E Çevrimdışı

eselcuker

Yeni Üye
2 Eyl 2019
18
34
arkadaşlar TV dün kuruldu, servis geldiğinde ses sistemini bağladılar kurulum yapan arkadaş TV sesini kısıp LG cihazı kendi kumandasıyla ayarlamam gerektiğini belirtti. Hem optic hem HDMI ARC olan port üzerinden cihazın bağlantısını sağladım, daha önce kullandığım LG tv direk olarak ses sisteminin sesini yönetebiliyordu ama bu vestel TV bağlatıda hem tv nin sesi kapanmıyor kumandadan sıfıra indirip lg ses sisteminide kendi kumandası ile kontrol etmem gerekiyor. servisde olmadığını söyledi ben TV den olduğunu düşünmüştüm ama dün akşam Apple TV mi de bağladım Vestel TV kumandası Apple TV yi kontrol edebiliyor yani CEC düzgün bir şekilde çalışıyor ama LG ses sistemini kontrol edemiyor ne yazık ki, bu konuda yapılacak birşey varmı acaba bir bilgilisi olan arkadaş varsa belki yardımcı olabilirse sevinirim.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
eğer mb130s ana kart varsa ve 5.7.20 altında bir versiyon varsa optikte sorun olabiliyor.
kontrol sağlamak için menü 4725 yapıp çıkan resmi ekleyiniz

Najaz Çevrimdışı

Najaz

Aktif Üye
7 Ağu 2019
84
46
TV'nin ayarlar menüsünde ses çıkışını "TV - Amfi" olarak seçebileceğiniz bir bölüm olmalı. Buradan "Amfi"yi seçerseniz, sesi HDMI bağlantı üzerinden alırsınız.

E Çevrimdışı

eselcuker

Yeni Üye
2 Eyl 2019
18
34
Ayarlarda ses çıkışı amfi olarak ayarlı onda yaptığım değişiklik hiç birşey değiştirmiyor ses sistemine ses gidiyor ama TV den de ses çıkıyor, kumanda ses sistemini kontrol edemiyor ne yazık ki diğer ayarlar bölümünde CEC etkim durumda kaynaklardan giriş ayarlarını da gelişmiş yaptım ondan sonra Apple TV yi kontrol etti kumanda saten ama ses sistemini kontrol edemiyor bir türlü ses sistemine geçince 0 tuşuna 3 saniye basılı tutarsanız kumanda hdmi cihazı kontrol edecektir diyor apple tv de oluyor ama lg ses sisteminde olmuyor

LG ses sistemim 2013 model biraz eski ama lg TV de simplink aracılığıyla kontrol oluyordu. Simplink yaptığım araştırmaya göre CEC in lg de ki adıymış TV marka ve versiyon bilgisi ekleyeceğim birzdan
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tavsiyelerinize açığım

IMG_20190905_0001454c58b4ac858ef9ee.jpg

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Yazılım modifiyesi ile çözülebiliyordu sanırım ama o konuyu bulamadım. MB9X kartlarda buna benzer bir sorun öyle giderilmişti.

teraspy teraspy hocam yorumun nedir konu ile ilgili? :kas

M Çevrimdışı

mesutank 

Süper Üye
4 Şub 2018
656
45
Common vol kontrol modifiye ile açılabiliyor ama optik veya hdmi yı kontrol edermi denemedim.tv nin profil dosyalarını çekip paylaşırsanız yardımcı olunabilir.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Ben modlama yapmıyorum ,ama sevgili mesutank veya rfve yardımcı olurlar ,aslında gayet basittir düzenlemek ,aşağıdaki linkte anlattım ,yapılamıyacak bir şey değil :ok

E Çevrimdışı

eselcuker

Yeni Üye
2 Eyl 2019
18
34
ilginize teşekkürler linkteki gibi yaptım akşam eve gidince deneyeceğim artık, onun dışında sw patcher programı ile de bir bakayım profile dosyasına dedim altta resim ekleyeceğim resimde kırmızı çerçeve içerisinde IPTVSupport yazıyor ve kenarı tikli değil sanırım aktif değil, bunun ne olduğu hakkında bilginiz var mı acaba aktif hale getirmem bir sorun oluşturur mu ?

Screenshot_155a6614e48c9aa86.jpg

Geri
Üst Alt