Vestel 50FD7300 Hakkında Genel Bilgi

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Hocam 42850 Super Slim Lcd de var bende :)
Anaaaaaa vay beeee 33mm ile o tv ilk çıktığında ciddi dikkat çekmişti, o tv nin eğitimi için fabrikaya gittiğim gübü hatırlarım hey gidi, revizyonlu bir 42850 televizyona ben de sahiptim, 2 yıl boyunca da severek kullanmıştım. Ccfl neslinin son neferlerindendi :ok

17MB35 ve SAMSUNG panel kombinasyonu :ok

F Çevrimdışı

Figo2121

Yeni Üye
22 May 2018
5
38
Tv kuruldu ince ayarlamalarla diğer odadaki samsung mu8000 ile hemen hemen fark kalmadı.Tek fark micro dimming farkı bu arada cmo panel iyiymiş.Tekrar tşkler
Adem Helvacı Ado

emre.koc Çevrimdışı

emre.koc

Yeni Üye
22 Mar 2018
21
33
Anaaaaaa vay beeee 33mm ile o tv ilk çıktığında ciddi dikkat çekmişti, o tv nin eğitimi için fabrikaya gittiğim gübü hatırlarım hey gidi, revizyonlu bir 42850 televizyona ben de sahiptim, 2 yıl boyunca da severek kullanmıştım. Ccfl neslinin son neferlerindendi :ok

17MB35 ve SAMSUNG panel kombinasyonu :ok
Hocam hala canavar :) incelik suan bile cok iyi durumda cogu tv ye gore , sadece simdiki tvler gibi canlı görüntü olarak renk tatmin etmiyor artık :)

H Çevrimdışı

hsnkzgl61

Yeni Üye
27 May 2018
2
32
BU konuyu açıyorum ancak bir kullanıcı olarak fikirlerimi beyan etmek amacı ile açıyorum. Ado Hocam gibi tecrübeli ve bilgili arkadaşların teknik konular ve kendi gözlemleri hakkındaki yorumlarını beklerim;

Arkadaşlar uzun bir arayış, kendi çapımda inceleme sonucunda birazda sıkışık zamanlama ile bu ürünü aldım.
Her ne kadar mağazada diğer kardeşlerinin yanında oldukça büyük gibi durmuş ve bu beni şimdiki küçük odanın duvarını tamamen kaplar düşüncesine kapılmama sebep olarak kesin 50fd7300 niyeti ile gidip 48fd7300 yönelmeme sebep olsa da öyle değilmiş. ( Her ikisi de aynı fiyat seçeneğinden sunulunca bir süre sonra büyük eve geçeceğimi düşünerek 50 inç olanı almış bulunmaktayım.) Parayı ödedikten hemen sonra vestelden tebrik mesajı montaj için aranacağım bilgisi verildi. Ertesi sabah aranarak montaja gelineceği bilgisi verildi. Öğleden sonra servis arayıp yolda olduğunu söyleyip adres tarifi istedi. Hemen eve doğru yola çıktım. Eve ulaştığımda servisin tv yi duvara monte etmekte olduğunu gördüm. Duvarda o kadar da büyük durmadı doğrusu.
Wifi bağlantısı hemen yapıldı. Uydu bağlantısı için kablolar ile ilgili bir sıkıntı var galiba kalite çok düşük Hd kanallar sıkıntı veriyor dendi. Kablo bağlantılarını kontrol etmek istediler ama ben gerek görmedim. Uydu antenini geçici kontrol amaçlı tahmini olarak yapmıştım zaten. Tivibu kullanmaya başlayınca antenle ilgili sorunlar yüzünden çokda uğraşmak istememiştim. Kumanda ve menüler ile ilgili bilgi vermek istediler ancak çok kısıtlı zamanım olduğu için ben kullanma kılavuzu üzerinden çözerim dedim. Doğrusu tam olarak kurcalamaya fırsatım olmadı ama genel olarak düşüncelerim şu şekilde:
Hd kanallarda görüntü çok güzel. Ancak her hd kanal aynı kalitede yayın yapmıyor galiba. Örneğin TV8 de görüntü çok canlı iken Kanal7 de biraz donuk gibi geldi.

Ado Hocamın tavsiye ettiği Regalin aynı özelliklere sahip tv sine rağmen tivibu desteği olmasından, kablo kirliliğinden kurtulmak amaçlı olarak vesteli tercih ettim ama doğrusu tivibı uygulamasını açınca hayal kırıklığına uğradım. Ben normal tivibu kutusu üzerinden alınan tivibu özelliklerine ulaşacağımı düşünürken karşıma tivibugo çıktı. Normal pc ya da cep telefonu uygulaması gibi. Hanım kullanamayınca mecburen tivibuyu bağladım. Mutfaktaki 37 ekrana tüplü tv me tivibuyu nasıl aktaracağım bilmiyorum. Tamamen boşa çıktı.

Televizyonun kullanma kılavuzu bence berbat. Yeterli değil ve küçücük, samanlı kağıda basmışlar. Daha kaliteli, detaylı birşey beklerdim doğrusu.
Duvar ile tv arasındaki açıklık beklediğimden daha fazla. Genelde mağazlarda sanki duvara yapışmış gibi dururken evde duvardan bayağı taşmış gibi duruyor.

Ses kalitesi biraz düşük gibi geldi. Ado Hocam daha önce değişik konularda sebeplerini açıklamıştı. Alıştığımız 37 ekranın gümbür gümbür sesinden sonra cılız kaldı. Alışırız herhalde. Alışamazsak harici ses aparatları kullanırız.

Kumanda tasarımı tuhaf geldi. Ses ve kanal + - için kullanılan tuşlarda bulunan nikel kaplamalar çok çabuk dökülür gibi geldi. Kocaman Netflix tuşu yapmışlar ki çoğu zaman on off tuşu yerine buna basıyorum. Kenara köşeye bir yerlere youtube ve tivibu tuşuda koysalarmış iyiymiş. Kocaman Netflikx koymuşlar... Hayvan gibi şapıyorlar yaaa...

Ekran yayınlama özelliğini kullanmak istedim ama kullanamadım. Benim telefonumda (GM Plus) bu özellik mevcutken gelen güncelleme ile kapatmışlar. Google kendi cihazlarının kullanılmasını istiyormuş. Telefonu rootlar ya da farklı bir yöntemini bulabilirsem kullanmak isterim.

BT özelliği ile telefon ya da pc den dosya paylaşmak izlemek istedim ama nasıl yapacağımı bulamadım.

Vestel Smart bana biraz zayıf geldi. Uygulamalar yeterli olmadığı gibi tuhaf bir market koymuşlar uygulama indirmek için. Bence oldukça zayıf. Yükü biraz hafifletince Android tv box almak şart oldu gibi.

Tarayıcı özelliği güzel. Rastgele bir film izleme sitesi açıp ilk filmi denedim. Star Wars filmi sanki sinema çekimi gibi durmasına rağmen tam ekranda oldukça güzel göründü. Hiç donma yapmadı. Filmin istediğim yerine gittim anında oynattı. Bekletmedi. Ayrıca genel olarak tarayıcı hızı da güzel. Anladığım kadarıyla firefox kullanıyor. Acaba chrome kullanılamaz mı?

Bu tv için kablosuz klavye mause kullanma şansımız olur mu acaba? Varsa hangi markalar uyum sağlar fikri olan var mı?

Yorum, öneri ve teknik bilgileriniz bekliyorum arkadaşlar. Almayı düşünen arkadaşlar için yön verici olur diye düşünüyorum.

Merhaba. Ürün ile ilgili paylaştıklarınızı okudum. Ben de bir süredir araştırıyorum. Youtube ile ilgili endişelerim vardı onları giderdim. Bir konu ile ilgili daha endişelerim var. Ürünün teknik özelliklerinde mkv formatındaki videoları da desteklediği yazıyor. Hiç denediniz mi, gerçekten çalıştırıyor mu?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Merhaba. Ürün ile ilgili paylaştıklarınızı okudum. Ben de bir süredir araştırıyorum. Youtube ile ilgili endişelerim vardı onları giderdim. Bir konu ile ilgili daha endişelerim var. Ürünün teknik özelliklerinde mkv formatındaki videoları da desteklediği yazıyor. Hiç denediniz mi, gerçekten çalıştırıyor mu?
Gerçekten çalışıyor :ok

Geri
Üst Alt