Vestel 50FD7300 Hakkında Genel Bilgi

K Çevrimdışı

kamersah 

Aktif Üye
8 Mar 2018
184
BU konuyu açıyorum ancak bir kullanıcı olarak fikirlerimi beyan etmek amacı ile açıyorum. Ado Hocam gibi tecrübeli ve bilgili arkadaşların teknik konular ve kendi gözlemleri hakkındaki yorumlarını beklerim;

Arkadaşlar uzun bir arayış, kendi çapımda inceleme sonucunda birazda sıkışık zamanlama ile bu ürünü aldım.
Her ne kadar mağazada diğer kardeşlerinin yanında oldukça büyük gibi durmuş ve bu beni şimdiki küçük odanın duvarını tamamen kaplar düşüncesine kapılmama sebep olarak kesin 50fd7300 niyeti ile gidip 48fd7300 yönelmeme sebep olsa da öyle değilmiş. ( Her ikisi de aynı fiyat seçeneğinden sunulunca bir süre sonra büyük eve geçeceğimi düşünerek 50 inç olanı almış bulunmaktayım.) Parayı ödedikten hemen sonra vestelden tebrik mesajı montaj için aranacağım bilgisi verildi. Ertesi sabah aranarak montaja gelineceği bilgisi verildi. Öğleden sonra servis arayıp yolda olduğunu söyleyip adres tarifi istedi. Hemen eve doğru yola çıktım. Eve ulaştığımda servisin tv yi duvara monte etmekte olduğunu gördüm. Duvarda o kadar da büyük durmadı doğrusu.
Wifi bağlantısı hemen yapıldı. Uydu bağlantısı için kablolar ile ilgili bir sıkıntı var galiba kalite çok düşük Hd kanallar sıkıntı veriyor dendi. Kablo bağlantılarını kontrol etmek istediler ama ben gerek görmedim. Uydu antenini geçici kontrol amaçlı tahmini olarak yapmıştım zaten. Tivibu kullanmaya başlayınca antenle ilgili sorunlar yüzünden çokda uğraşmak istememiştim. Kumanda ve menüler ile ilgili bilgi vermek istediler ancak çok kısıtlı zamanım olduğu için ben kullanma kılavuzu üzerinden çözerim dedim. Doğrusu tam olarak kurcalamaya fırsatım olmadı ama genel olarak düşüncelerim şu şekilde:
Hd kanallarda görüntü çok güzel. Ancak her hd kanal aynı kalitede yayın yapmıyor galiba. Örneğin TV8 de görüntü çok canlı iken Kanal7 de biraz donuk gibi geldi.

Ado Hocamın tavsiye ettiği Regalin aynı özelliklere sahip tv sine rağmen tivibu desteği olmasından, kablo kirliliğinden kurtulmak amaçlı olarak vesteli tercih ettim ama doğrusu tivibı uygulamasını açınca hayal kırıklığına uğradım. Ben normal tivibu kutusu üzerinden alınan tivibu özelliklerine ulaşacağımı düşünürken karşıma tivibugo çıktı. Normal pc ya da cep telefonu uygulaması gibi. Hanım kullanamayınca mecburen tivibuyu bağladım. Mutfaktaki 37 ekrana tüplü tv me tivibuyu nasıl aktaracağım bilmiyorum. Tamamen boşa çıktı.

Televizyonun kullanma kılavuzu bence berbat. Yeterli değil ve küçücük, samanlı kağıda basmışlar. Daha kaliteli, detaylı birşey beklerdim doğrusu.
Duvar ile tv arasındaki açıklık beklediğimden daha fazla. Genelde mağazlarda sanki duvara yapışmış gibi dururken evde duvardan bayağı taşmış gibi duruyor.

Ses kalitesi biraz düşük gibi geldi. Ado Hocam daha önce değişik konularda sebeplerini açıklamıştı. Alıştığımız 37 ekranın gümbür gümbür sesinden sonra cılız kaldı. Alışırız herhalde. Alışamazsak harici ses aparatları kullanırız.

Kumanda tasarımı tuhaf geldi. Ses ve kanal + - için kullanılan tuşlarda bulunan nikel kaplamalar çok çabuk dökülür gibi geldi. Kocaman Netflix tuşu yapmışlar ki çoğu zaman on off tuşu yerine buna basıyorum. Kenara köşeye bir yerlere youtube ve tivibu tuşuda koysalarmış iyiymiş. Kocaman Netflikx koymuşlar... Hayvan gibi şapıyorlar yaaa...

Ekran yayınlama özelliğini kullanmak istedim ama kullanamadım. Benim telefonumda (GM Plus) bu özellik mevcutken gelen güncelleme ile kapatmışlar. Google kendi cihazlarının kullanılmasını istiyormuş. Telefonu rootlar ya da farklı bir yöntemini bulabilirsem kullanmak isterim.

BT özelliği ile telefon ya da pc den dosya paylaşmak izlemek istedim ama nasıl yapacağımı bulamadım.

Vestel Smart bana biraz zayıf geldi. Uygulamalar yeterli olmadığı gibi tuhaf bir market koymuşlar uygulama indirmek için. Bence oldukça zayıf. Yükü biraz hafifletince Android tv box almak şart oldu gibi.

Tarayıcı özelliği güzel. Rastgele bir film izleme sitesi açıp ilk filmi denedim. Star Wars filmi sanki sinema çekimi gibi durmasına rağmen tam ekranda oldukça güzel göründü. Hiç donma yapmadı. Filmin istediğim yerine gittim anında oynattı. Bekletmedi. Ayrıca genel olarak tarayıcı hızı da güzel. Anladığım kadarıyla firefox kullanıyor. Acaba chrome kullanılamaz mı?

Bu tv için kablosuz klavye mause kullanma şansımız olur mu acaba? Varsa hangi markalar uyum sağlar fikri olan var mı?

Yorum, öneri ve teknik bilgileriniz bekliyorum arkadaşlar. Almayı düşünen arkadaşlar için yön verici olur diye düşünüyorum.

K Çevrimdışı

kamersah 

Aktif Üye
8 Mar 2018
184
Bu arada Youtube kullanıcısı arkadaşlar için izlenimimi soracak olursanız gayet güzel. Kurulum itibari ile benim ufaklığın şirinler ısrarı üzerine aralıksız 3-4 saat youtube üzerinden şirinler izledik. Birkez bile takılma,donma vs. yapmadı.
Tv üzerinden yaptığım hız testinde ise 5mb hız göründü.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Bu arada Youtube kullanıcısı arkadaşlar için izlenimimi soracak olursanız gayet güzel. Kurulum itibari ile benim ufaklığın şirinler ısrarı üzerine aralıksız 3-4 saat youtube üzerinden şirinler izledik. Birkez bile takılma,donma vs. yapmadı.
Tv üzerinden yaptığım hız testinde ise 5mb hız göründü.

5MB ile hiç takılmamasına şaşırmadım desem yalan olur, en azından 4 saatte 1 kere beklerdim yalan değil, tabi ki olmamasına çok sevindim. Diğer mesajınızla ilgili daha geniş zamanımda cevap yazacağım :)

K Çevrimdışı

kamersah 

Aktif Üye
8 Mar 2018
184
5MB ile hiç takılmamasına şaşırmadım desem yalan olur, en azından 4 saatte 1 kere beklerdim yalan değil, tabi ki olmamasına çok sevindim. Diğer mesajınızla ilgili daha geniş zamanımda cevap yazacağım :)
Hocam nazar değdi galiba. :) Dün ufaklık yine şirinler diye tutturunca youtube açıp izlemeye başladık 10. sn dondu bir daha hareket göremedim. Bende farklı bir bölümünü açınca takılmadan devam etti sorunsuz. İnternet hızım her ne kadar hipernet paketinde olsamda da akn sebebi ile düşük durumda. Tv ile modem arasında 2m mesafe var. Bu arada tvnin smart kısmına geçiş hızı bana yavaş geldi.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Hocam nazar değdi galiba. :) Dün ufaklık yine şirinler diye tutturunca youtube açıp izlemeye başladık 10. sn dondu bir daha hareket göremedim. Bende farklı bir bölümünü açınca takılmadan devam etti sorunsuz. İnternet hızım her ne kadar hipernet paketinde olsamda da akn sebebi ile düşük durumda. Tv ile modem arasında 2m mesafe var. Bu arada tvnin smart kısmına geçiş hızı bana yavaş geldi.

Bir daha kimseye Maşallah demeyeyim aklımda olsun :)

Ama olması gerekirdi azizim zira testlerimiz hep bu sonuçları vermişti :)

K Çevrimdışı

kamersah 

Aktif Üye
8 Mar 2018
184
Bir daha kimseye Maşallah demeyeyim aklımda olsun :)

Ama olması gerekirdi azizim zira testlerimiz hep bu sonuçları vermişti :)

Hocam sorun sizde değil bende; tv nazar boncuğundan yapılsa benim evimde olduktan sonra yine şaşıtmaz beni :hoba1

Hocam;

İşin doğrusu bunca araştırma, kafa patlatma, kendimden başka sizi de zahmete sokma sonucunda; alacağım televizyonu en küçük ayrıntısına kadar kurcalarım, canına okur intikamımı bir güzel alırım diyordum ama olmadı. Süt dökmüş kediye döndüm. Standart anne baba moduna girdim yav. Tv kumandasını elime almaya fırsat bulabildiğim ender zamanlarda bir zaping yapıp tv de ne varmış diyorum o kadar. İlk bir kaç gün tvnin güzel bir özelliğini gördüm hoşuma gitti.
Daha doğrusu standart bir özellik ama zamanlaması hoşuma gitti diyelim. Otomatik kapanma. Zaruretten dolayı tv ile aynı odayı paylaşma durumunda kaldık. Yalnız kendisi çok geveze olduğu için o konuşurken ben uyuyup kaldım 3 gece boyunca. Ama her sabah uyandığımda tv de uyumuş oluyordu hatta ben kendisini uyandırıyordum. Dedim otomatik kapanma zamanlaması süpermiş. Tabi bu takdir edici düşüncelerim annemin bu sabah tv açık uyuya kalıyorsun kaç gecedir gelip kapatıyorum sözüne kadardı.

Gelelim tv hakkındaki düşüncelerimin devamına, kullandıkça yazıyorum.
Öncelikle tvnin açılış hızı bana iyi geldi. Tivibu bile bu tvde hızlı açılıyor. 37 ekranda açılması baya uzun sürüyordu. Kapanırken meşhur göz kırpma hadisesi devam ediyor. Bu konuyla ilgili de ilginç bir hatıramız var. Daha önceki konularda bahsettiğim üzere önceki rahmetli de vestel 40 inç lcd standart bir tv idi. Evlendikten sonra evliliğin verdiği maddi yükten dolayı eşim ile ortak kararımız neticesinde bir kaç yıl 37 ekran emektar ile idare etmiştik. Büyük ekran tv alınca bir film keyfi yapalım dedik ve karanlık ortamda film izledik. Bir otomatik kapanma faciası daha yaşadık o zaman. Film izlerken bir anda ekran karardı ve kocaman bir çift göz gördük. Göz kırpıp kapandı. Böyle bir şeyden haberimiz olmadığı ve filmin ortamı sebebi ile ne yalan söyliyim ikimiz de korktuk. Zamanla alıştık. Şimdi yeni tv de de aynı şeyi görünce hanımla bir birimize bakıp gülüyoruz. Yalnız bundaki gözler daha küçük.

Tv de hoşuma gitmeyen şeylerden biri kumandanın algıla şekli. 8 yıl önceki rahmetlinin kumandasını hangi yöne doğrultursam doğrultayım algılardı. Ancak bu tv de direk tv yada tivi civarına yönlendirmem gerekiyor. Önceki tv de Tivibu kumandası yeterli oluyordu. Tek kumanda işimizi görüyordu. Tivibu kumandası tv yi kapatıp açıyor ya da kaynak seçimi yapmaya müsade ediyordu. 50 Fd de ise tivibu kumandasının ilgili tuşları çalışmıyor. Çift kumandaya devam yani.

Ado Hocamın daha önce verdiği linkte bulunan ekran testleri vs. kısmında ki fotoğraflar küçük olduğundan ve üstüne tıkladığımda açılmadığından buradaki işlemleri yapamadım.

Görüntü iyileştirmesi için ne gibi işlemler yapabilirim acaba? Forumlarda bahsedilen gizli menüler gizli ayarlar vs. var mı? Bayide görüntü daha canlı duruyordu.

@Ado Hocam Tv nin ana kartı hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim. Mb 130 lar için en gözde ve beğendiğim şeklinde mesajlar vardı diye hatırlıyorum. Düz mantık yürüterek mb 211 hakkında bilgi verebilir misiniz? (Ana kartı bu diye hatırlıyorum) panel hakkında da bilgi verirseniz sevinirim.
İlk kez smart kullandığım için açıkcası pek birşey anlayamadım. Şuanda kadar tarayıcı ve youtube kullandım. Markette bulunan ve tavsiye edebileceğiniz uygulamalar varsa deneyimlemek isterim doğrusu.

Telefonumdan youtube uygulamasını tv de yayımlayıp tvdeki youtube kontrol edebiliyorum ama telefon ekranını tvye yansıtamadım. Telefonun bu özelliği güncelleme ile kapatılmış. Bunu aşmanın yollarını arıyorum.
Telefonda bulunan fotoğraf video vs. tv ile paylaşabileceğim kablosuz bağlantı kurabileceğim bir uygulama hakkında bilgisi olan varsa bilgiye talibim...

K Çevrimdışı

kamersah 

Aktif Üye
8 Mar 2018
184
Adem Helvacı Ado
Hocam tv hakkında sizin bilgilerinizi rica ediyorum. Hem sizi o kadar uğraştırdım hemde kendimi 1 ay fiziksel ve ruhsal olarak perişan ettikten sonra ve kredi kartı ekstresi gelmek üzere iken, ekstredeki harcamayı görüp dan dan dan diye acı gerçekler dank etmeden odanın baş duvarına kurulmuş olan şimdilik sultanımız 50 fd 7300 ün saltanatını sarsmak çektiğim,çekeceğim, çektirdiğim cefaların sefasını sürmek istiyorum. Eve her döndüğümde tvnin karşısına geçtiğimde genel olarak menüde, smart menüde gezindiğimde standart " benim adım hıdır elimden gelen budur " havasında olan tv üzerinde "ulen buralar benden sorulur. Ben sana değil sen bana hizmet edeceksin. Çalış ulennnnn" demek istiyorum. Sınırlarını zorlamak bilmediğim özelliklerini açığa çıkarmak hakkını vermek istiyorum.

Tivinin görüntü kalitesi daha iyi olabilir gibi geliyor bana. Özellikle tivibu üzerindeki yayınlar çok soluk. Sd yayın olması yüzünden olabilir belki ama görüntüyü daha canlı hale nasıl getirebiliriz acaba? Görüntü ayarlarında mağaza modu diye birşey gördüm bu kullanılabilir mi? Gerçi mağazada kullanılan videolar en kaliteli olanlardır ama illaki başka ayarlarda vardır diye düşündüm.

Tvnin seri numarası: 7970138 801030

Tv üzerindeki yazılım V.0.43.6.0 yazılım yükseltmek istediğimde en son yazılım olduğu uyarısını alıyorum. Daha güncel bir yazılım var mı acaba? Yükseltmemi önerir misiniz? Yazılım yükseltme girişiminin riski var mıdır?

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Ado
Hocam tv hakkında sizin bilgilerinizi rica ediyorum. Hem sizi o kadar uğraştırdım hemde kendimi 1 ay fiziksel ve ruhsal olarak perişan ettikten sonra ve kredi kartı ekstresi gelmek üzere iken, ekstredeki harcamayı görüp dan dan dan diye acı gerçekler dank etmeden odanın baş duvarına kurulmuş olan şimdilik sultanımız 50 fd 7300 ün saltanatını sarsmak çektiğim,çekeceğim, çektirdiğim cefaların sefasını sürmek istiyorum. Eve her döndüğümde tvnin karşısına geçtiğimde genel olarak menüde, smart menüde gezindiğimde standart " benim adım hıdır elimden gelen budur " havasında olan tv üzerinde "ulen buralar benden sorulur. Ben sana değil sen bana hizmet edeceksin. Çalış ulennnnn" demek istiyorum. Sınırlarını zorlamak bilmediğim özelliklerini açığa çıkarmak hakkını vermek istiyorum.

Tivinin görüntü kalitesi daha iyi olabilir gibi geliyor bana. Özellikle tivibu üzerindeki yayınlar çok soluk. Sd yayın olması yüzünden olabilir belki ama görüntüyü daha canlı hale nasıl getirebiliriz acaba? Görüntü ayarlarında mağaza modu diye birşey gördüm bu kullanılabilir mi? Gerçi mağazada kullanılan videolar en kaliteli olanlardır ama illaki başka ayarlarda vardır diye düşündüm.

Tvnin seri numarası: 7970138 801030

Tv üzerindeki yazılım V.0.43.6.0 yazılım yükseltmek istediğimde en son yazılım olduğu uyarısını alıyorum. Daha güncel bir yazılım var mı acaba? Yükseltmemi önerir misiniz? Yazılım yükseltme girişiminin riski var mıdır?

Değerli kardeşim, 0.49.10 sürüm mevcut, Forumda yayınlamıştım, ulaşamazsanız bilgi verin lütfen.

Bu arada mağaza modu görüntüde üst performans sağlamaz, aksine, ekranda ürünün nasıl özellikleri olduğunu belli aralıklarla gösterime alan bir uygulama ile karşılaşırsınız ve görüntü keyfiniz kaçar :)

Yazılımı güncelleyin sonra yeniden tartışalım :ok

K Çevrimdışı

kamersah 

Aktif Üye
8 Mar 2018
184
Biraz korka korka olsa da yaptım. Benim küçük bir şansızlık sorunum var o yüzden açıkçası biraz çekindim. Gökyüzünden son sistem 4k tv yağsa benim başıma paneli kırılmış, ana kartı yanmış plazma düşer. Hemde milletin kucağına düşer son sistem tv ler, benim başıma köşesi denk gelecek şekilde düşer. Gerisini varın siz düşünün.
Hızlı ve sorunsuz şeklide güncelleme oldu. Çok fazla izleme şansım olmadı ama sd yayın olan tivibu kanallarında iyileşme olmuş gibi görüntü kalitesi artmış gibi geldi bana. Pixellence için ayrı bir seçenek, ayar göremedim yok mu acaba?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Biraz korka korka olsa da yaptım. Benim küçük bir şansızlık sorunum var o yüzden açıkçası biraz çekindim. Gökyüzünden son sistem 4k tv yağsa benim başıma paneli kırılmış, ana kartı yanmış plazma düşer. Hemde milletin kucağına düşer son sistem tv ler, benim başıma köşesi denk gelecek şekilde düşer. Gerisini varın siz düşünün.
Hızlı ve sorunsuz şeklide güncelleme oldu. Çok fazla izleme şansım olmadı ama sd yayın olan tivibu kanallarında iyileşme olmuş gibi görüntü kalitesi artmış gibi geldi bana. Pixellence için ayrı bir seçenek, ayar göremedim yok mu acaba?
Pix artık standart gibi bir şey oldu o nedenle ayarlar menüsünde de yer almıyor :ok

T Çevrimdışı

tamer07

Yeni Üye
15 Mar 2018
21
https://tavsiyeforumu.com/konu/vestel-panel-bilgi-hatti.449/post-26411 bu konu başlığında belirttiğim üzere 50FD7300 modelinin bir dizi aksilikler sonucu (hafta sonu+ elektrik kesintisi vs) ancak dün sabah 11:00 gibi kurulumunu yaptırdım. Ancak panel testi ve standart kurulum aşamalarından sonra servis yetkilisi evden çıktıktan sonra TV aşağıdaki hatayı verdi. Ve bu sorun tv'yi açıp kapama yaparak sadece 6 dk lıgına düzeliyor. her 6 dk da bir Tv'yi açıp kapamazsam devam ediyor.
Hemen servis yetkilisini aradım ancak başka bir müşteri için yola çıktığını ancak akşama doğru geleceğini belirtti. Saat 17:00 gibi geldi baktı ve raporuna ne yazdı bilmiyorum ama ben değişim talep ettim doğal olarak. Mevcut TV'yi almadılar. (değişim olacağı anlamına mı geliyor?) Servis yetkilisi bana sizi Vestel müşteri hizmetlerinden arayacaklar ve bu şekilde değişim istediğinizi bildirin dedi.
Adem Helvacı Ado
üstadım sormak istediğim şu ki; servis kurulumu yaptı ,panel testinde sıkıntı çıkmadı. Hatta renklerini vs beğendim TV'nin. Ve sonuç olarak ben servis kurulumu ile ilgili imzayı attım. Ancak servis evden çıktıktan 10 dk sonra bu hatayı verdi. SERVİS YETKİLİSİNE ÖZELLİKLE DEĞİŞİM YAPILMASI ZORUNLULUĞUNU 4-5 KEZ İFADE ETTİM. Değişim yapılmama ve TV'yi tamire gönderme ihtimalleri var mı sizce? Tamir yapılma niyeti olsa TV'yi benden almazlar mıydı? Veya bu tv'yi iade mi edeyim? Çok soru sordum ama şimdiden cevabınız için teşekkürler.
Saygılar.

img_20180501_112113-01-jpg.jpg

Geri
Üst Alt