Uyduyu kurdum ama kanallar bozuk görüntü veriyor

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
varsa uydu ayarından örneğin sinyal seviye ve kalitesi nasıl?? her çoğu kanal da bu değişir
ama örneğin özellikle "sinyal-kalitesi" nedir mühim olan budur??

seviye genel de aynı çıkar ama kalite bir çok kanal da değişiyor! dahilinin de bildiğim
kadarıyla böyle bir menüsü illaki vardır

bak bir de şöyle olur(bunu da yazılımla yaparlar ve FAKE dir!!)
seviye 95 kalite 100 filan gibi olur ama yine de resim ya gelmez ya da kırılır gibi olur
ya da hiç almaz v.s

seviye-kalite aslın da çok düşüktür!! ben eskiden 100/100 olan seviye-kaliteyi bu işte
referans olarak kullandığım eski bir Humax Receiver vardı hemen onunla test ederdim o 100 Humax da
bir anda ya 20 ya 30 çıkardı:kas adam da kalite 100 gösteriyor ama aslında 25 dir gibi çıkardı!

sendeki durum biraz değişik gibi görünsede daha olmadı Uyducu çağırırsın onların ellerinde
alet vardır iyi veya kötü ama onlar bu işi çözerler

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
25 - 30 tl ye yaparlar çanak ayarını ?
Sen benim ekmeğimle mi oynuyorsun bakayım ,gelyorum yanına ,ben 60-70 demiştim :haha1
eediz eediz ;
Ben senin yazdığına göre cevap verdim, tvde görüntü arada sırada gidip geliyor mu ,gidip-gelmede mozaiklenme oluyor mu,mozaiklenme ile beraber seste bozulma oluyor mu ,cevap "evet abi" ise ,sorduğun sorunun cevabı "çanak anten ayarı" diyorum ama bir de konuklara sormak ,o da olmadı %50 hakkımı kullanmak istiyorum :hihi
Dedikten sonra ,balkona çık ,çanağı sağından hafifçe itele ,itelerken sinyal seviyesine bak düşüyormu yükseliyormu ,aynı işlemi alttan yukarı hafifçe itele ,yine sinyallerine bak ,işte o zaman anlaşılır :)

eediz Çevrimdışı

eediz 

Aktif Üye
5 Mar 2020
336
Sen benim ekmeğimle mi oynuyorsun bakayım ,gelyorum yanına ,ben 60-70 demiştim :haha1
eediz eediz ;
Ben senin yazdığına göre cevap verdim, tvde görüntü arada sırada gidip geliyor mu ,gidip-gelmede mozaiklenme oluyor mu,mozaiklenme ile beraber seste bozulma oluyor mu ,cevap "evet abi" ise ,sorduğun sorunun cevabı "çanak anten ayarı" diyorum ama bir de konuklara sormak ,o da olmadı %50 hakkımı kullanmak istiyorum :hihi
Dedikten sonra ,balkona çık ,çanağı sağından hafifçe itele ,itelerken sinyal seviyesine bak düşüyormu yükseliyormu ,aynı işlemi alttan yukarı hafifçe itele ,yine sinyallerine bak ,işte o zaman anlaşılır :)
hocam sağolun. bence çanak ayarında sıkıntı var. kalite ve sinyal bazı kanallarda 0 ( o kanallar görünmüyor, görünenlerdr yüzde 50 diyor)

22D9652E-93C4-4417-B133-A6AA936D11CA.jpg
857E7CF8-F9B1-44C2-ABD5-6C38AD35D7DA.jpg

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
seviye çok önemli değil,zaten TS uydusunda yeterli sinyal TR nin her yerinden çok güzel alırsın
ama "Kalite" işte buna bakacaksın,dün yazdım,bunlar yazılımsal bazı değerleri veriyor! tam doğru değildir!
80 bile olsa daha görsen bile yayının gelmediğini de görebilirsin,Uyducular da bunun aleti vardır
ve doğru gösterir

ikinci konu da şudur bazı Receiver lar da(veya dahili olsun bu alıcı) Kalite 40/50 olsa bile göstermez!
80/90 lara çıkarsa gösterir! aynen benim panel de böyle 40 larda bozuluyor! hatta 60 ın altına inince de
bozuluyor genel de 80 lerde durmaktadır,bu değerlerin hepsi yalnıştır gerçek sinyal/kalite değerleri
bunlar değildir! düzgün bir uyducu aletiyle veya doğru değerleri verebilen bir Receiver la

benim eski Humi yi bu yüzden senelerce atmadım,tam değerleri veriyordu çünkü:hoba1
çok kişiye gittim,abi kalite 80 yaw diyor ama göstermiyor,Humi yi bir bağlıyorum 15 de duruyor:haha
eskiler bu olayı,ben ne cihazlar gördüm 80 gösteriyor yayın inmiyor yaw!

eediz Çevrimdışı

eediz 

Aktif Üye
5 Mar 2020
336
seviye çok önemli değil,zaten TS uydusunda yeterli sinyal TR nin her yerinden çok güzel alırsın
ama "Kalite" işte buna bakacaksın,dün yazdım,bunlar yazılımsal bazı değerleri veriyor! tam doğru değildir!
80 bile olsa daha görsen bile yayının gelmediğini de görebilirsin,Uyducular da bunun aleti vardır
ve doğru gösterir

ikinci konu da şudur bazı Receiver lar da(veya dahili olsun bu alıcı) Kalite 40/50 olsa bile göstermez!
80/90 lara çıkarsa gösterir! aynen benim panel de böyle 40 larda bozuluyor! hatta 60 ın altına inince de
bozuluyor genel de 80 lerde durmaktadır,bu değerlerin hepsi yalnıştır gerçek sinyal/kalite değerleri
bunlar değildir! düzgün bir uyducu aletiyle veya doğru değerleri verebilen bir Receiver la

benim eski Humi yi bu yüzden senelerce atmadım,tam değerleri veriyordu çünkü:hoba1
çok kişiye gittim,abi kalite 80 yaw diyor ama göstermiyor,Humi yi bir bağlıyorum 15 de duruyor:haha
eskiler bu olayı,ben ne cihazlar gördüm 80 gösteriyor yayın inmiyor yaw!
zaten çanağı kıpırdatamadım vidalar öyle sıkmışlr ki ;) uyducu çağırıcam yarın artık. yapacak birşey yok

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
zaten çanağı kıpırdatamadım vidalar öyle sıkmışlr ki ;) uyducu çağırıcam yarın artık. yapacak birşey yok
çanak sağlam şekilde montajlamışsa, genelde lnb yönü hatasından sorun olabilir. lnbyi az sağa veya az sola çevirerek deneyin. az derken 3-5 derece kadar az.

eediz Çevrimdışı

eediz 

Aktif Üye
5 Mar 2020
336
lnb nin üzerinde aci degerini gösteren deger var sag sol 45° e kadar, türksat 3a 4a icin lnb yön degeri -24,3°
hocam sağa 25 derece de duruyor şuanda galiba. foto ekliyorum. anlamak istediğim şu ki star ntv dmax gibi bazı kanallar çalışıyor diğerleri hiç yok. çanak çok eskiden kaldığı için uydu mu değişti.

2BFAA15A-1F15-45C8-88FA-30EF78E76C16.png

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

çanak sağlam şekilde montajlamışsa, genelde lnb yönü hatasından sorun olabilir. lnbyi az sağa veya az sola çevirerek deneyin. az derken 3-5 derece kadar az.
hocam bu çanak çok eskiden kalma 3 sene filan. diğer çatılara balkonlara bakıyprım sanki onlar başka bir yere bakaçıyor yönleri hepsinin aynı yere bakması gerekmez mı?

Son düzenleme:
gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
hocam sağa 25 derece de duruyor şuanda galiba. foto ekliyorum. anlamak istediğim şu ki star ntv dmax gibi bazı kanallar çalışıyor diğerleri hiç yok. çanak çok eskiden kaldığı için uydu mu değişti.

2BFAA15A-1F15-45C8-88FA-30EF78E76C16.png

hocam bu çanak çok eskiden kalma 3 sene filan. diğer çatılara balkonlara bakıyprım sanki onlar başka bir yere bakaçıyor yönleri hepsinin aynı yere bakması gerekmez mı?
farklı uydulara yönelmiş çanaklar da olabileceği gibi, parabol, offset çanaklar bile aynı pozisyonda durmaz.

turksat çanağı ise size doğru çok az çevirin lnb'yi. yani alttaki beyaz arabanın ters istikametine .

eediz Çevrimdışı

eediz 

Aktif Üye
5 Mar 2020
336
farklı uydulara yönelmiş çanaklar da olabileceği gibi, parabol, offset çanaklar bile aynı pozisyonda durmaz.

turksat çanağı ise size doğru çok az çevirin lnb'yi. yani alttaki beyaz arabanın ters istikametine .
böyle bir bilgi buldum. bende sadece bu kanallar var diğerleri yok

70C7B206-6E20-429C-A7F5-376EADFCE02F.png

Geri
Üst Alt