TV internet Hızı (LG un740006LB)

C Çevrimdışı

coolwhisper 

Aktif Üye
8 Mar 2019
235
57
Şöyle, eğer ki sorunlar kablo ile çözülecek ise, TV lere o kadar para verip wi-fi özellikli almamızın bir manası yok, ya da üreticilerin o kadar para harcayıp 5ghz alıcı koymasına gerek yok 😇
tv lere vesaire moibl pekçok cihaza eklenen veya eklenmiş özellikler maalesef verimli şekilde kullanılamıyor sadece pazarlama taktiği olarak son kullanıcıyı yanıltıyorlar demek istediğim buydu, cebimde akıllı telefon var, gps navigasyondan tut profesyonel resim çekmeye, evrak taramadan tut, uydu pozisyon belirlemeye kadar üzerindeki tüm donanımları aktif olarak kullanıyorum ama piyasada gördüğüm kadarıyla neredeyse bir araba parası verip telefon alıp sonrada alo deyip kapatanlar yada enfazla 3 5 sms atanlara ne diyeyim, kullanmayacaksan eğer o kadar özellikli cihaza ne diye para verirsiniz ki?

S Çevrimdışı

siirizar

Yeni Üye
24 Şub 2020
8
48
Lg oled kullanıcısıyım, millenicom İnterneti var. Bulunduğum bölge vdsl hizmeti var,70mb hızım var. Modem tv nin yanında ve kablolu bağlı,yinede 5 mb üstüne çıkmıyor. Telefondan bagladigimda yuksek hizlara çıkıyor. Fakat modemden 2.4 veya 5 te başlasam 5mb geçmiyor. Ve bir çözüm bulamadım.

S Çevrimdışı

siirizar

Yeni Üye
24 Şub 2020
8
48
Bu arada telekomda böyle bir sorun yoktu,milenicom a geçtikten sonra bu sorunu yaşıyorum. Hatta bir ara youtube girme sorunu bile yaşadım operatör değiştirince,ebeveyn kontrolü demek istediler ama ben hiç actirmamistim zaten. Sonra firewall denetim falan onları kapadım arayüzler duzeldi.
Acaba bu sorunu yaşayanlar hangi operatörü kullanıyor?

Deimos Çevrimdışı

Deimos

VIP
6 Nis 2018
927
TV de DHCP ayarını manuel yapıp el ile IP ve DNS vererek denermisiniz. IP adresini kaç vereceğinizi bilmiyorsanız Telefon ile bağlandıktan sonra telefonun almış olduğu IP adresini buraya yazın, hangi ip adresini set edeceğinizi yazarız. Örnek telefon 192.168.0.x alıyorsa TV yi 192.168.0.110 yapabilirsin. 192.168.1.x alıyorsa 192.168.1.110 DNS 1.1.1.1 ve 8.8.8.8 olabilir.
Bu şekilde bir deneyin, umarım düzelir. Olmazsa Kabloyuda değiştirmeyi deneyin.
Bu arada Milenicom IP6 kullanabiliyor, kontrol edip Modem içerisinde IP6 açıksa kapatmayı deneyin.

S Çevrimdışı

siirizar

Yeni Üye
24 Şub 2020
8
48
TV de DHCP ayarını manuel yapıp el ile IP ve DNS vererek denermisiniz. IP adresini kaç vereceğinizi bilmiyorsanız Telefon ile bağlandıktan sonra telefonun almış olduğu IP adresini buraya yazın, hangi ip adresini set edeceğinizi yazarız. Örnek telefon 192.168.0.x alıyorsa TV yi 192.168.0.110 yapabilirsin. 192.168.1.x alıyorsa 192.168.1.110 DNS 1.1.1.1 ve 8.8.8.8 olabilir.
Bu şekilde bir deneyin, umarım düzelir. Olmazsa Kabloyuda değiştirmeyi deneyin.
Bu arada Milenicom IP6 kullanabiliyor, kontrol edip Modem içerisinde IP6 açıksa kapatmayı deneyin.
Dediklerinizi yaptım,ip ve dış değiştirmeleri hızı değiştirmedi. Ip6 ayarını bulamadım. Teşekkürler.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
geçen benzer bir soru bir kişi daha sormuştu bana özelden veya mailden bende unuttum yazmayı
++
ilk olarak basit çözümü söyle(bunu geçmişte denemiştim ve bu bilgiyi de bana o zaman Superonline
vermişti) ve sonuç olumlu olmuştu

1-önce kullandığın modemin ara yüzüne girip bazı değişikliler yapman gerekiyor!
VLAN ayarları...
örneğin 2.4/5Ghz bunlar açık olmalı
sonra WLAN config. den Kanal ve Band Genişliği işte önemli olan yer burası!
hangi kanal ve bandı seçeceksin?

-ben deneme yanılma ile buldum en optimum hızı! 2 saat kadar uğraşmıştım yaw
-benimkiler 2.4 de Kanal:11 Band Genişliği:20MHz
5Ghz de ise Kanal:48 Band Genişliği:80MHz

ancak TV lere veya elindeki bağlı diğer cihazlara göre bu iki ayarlama başka
kişilerde farklı olur!!

-MOD olarak da her iki bölümde Karma(802.11b/g/n) seçili

2-bir diğer genel yalnış bilgi de şudur;daha doğrusu eksik bilgi;
"Ethernet" ile bağla en hızlısı bu dur,bu işte doğru değil
ama "MESAFE" uzaksa o zaman mecburen Ethenet bağlantısı olacaktır!
ancak model ünitesi cihaza(örneğin burada söz konusu ilk etap da TV olsun)
5GHz seçmen gerekiyor! 2.4GHZ daha yavaş kalıyor

3-bir diğer çok önemli durum ise kullanılan LAN/WiFi Chipset kalitesi!!
genel de TV ler de "dandik" malzeme kullanılır! yani o zaman ne yapsan hikaye olacaktır
özellikle WiFi chipsetler ciddi dandik
ayrıca max net hız çıkışları 100Mb desteklidir yani 1GB LAN olan TV yok veya sadece
Panasonic en üst serilerde var+bunların SAT REceiver ve Bluray leri de 1GB-LAN

ancak sendeki hızlar çok ciddi düşük!
bu yukarıdaki ayarlarla da düzelirmi bilemiyorum ben deneme yanılma ile becerdim

3-TV ler bu konuda bence yine dandik chipsetli ve sorun çıkarıyorlar
TV-Box senelerce kullanırım bunlar bu bakımdan çok iyi veya süper iyi diyebilirim
ama dandik olanlarına da rastladım

bazen Modem ince ayarları iş görüyor ama bazen de iş görmüyor
5GHz konusunda bir şey diyemem mesafe+chipset burada en belirleyici unsur
2.4GHz genel de hikaye hele de chipset de dandikse hepten hikaye oluyor
Ethernet basit anlamda çözüm ama o da tam işi bitiremiyor

bir de şu var düzgün bir TV veya Box chipseti olsun 5GHz test ettiğin zaman en yüksek Hıza çıkarsın!
2.4GHz hala rezil yerdedir Ethernet de bu ikisinin arasında kalıyor! ya da bazı Ethernet ler de
5GHz ile aynı hıza ulaşabiliyor,burada söz konusu en başta TV-Box lar için aynen böyledir durum
ama TV ler bu konuda çok daha dandik eleman kullanılarak o işleri yapar(örneğin Sony/Samsung
veya LGE olsun hepsi dandik elemanlı dır

++
sonuç olarak işe Modem deki ayarlardan başlıyorsun sıkılmazsan bence uğraş artık
ben TV lerde bununla sonuç almıştım!

Geri
Üst Alt