TV (Hi-Level 43uhl910) Kapanıp Açılmaya Başladı

yuksek Çevrimdışı

yuksek

Aktif Üye
16 Mar 2018
51
Pirince giderken eldeki bulgurdan olma meselesi beni de ikileme sokuyor açıkcası. Göndermeyince de, zamanla tozlanma artacak buna karşılık yakında garanti bitecek ikilemi başlıyor. Elim böyle işlere yatkın olsa, panel temizliği konusundaki başlığınıza bakarak yapmayı denerdim ama sonuçta ya parça artırırım ya da bir yerleri dağıtır kırarım büyük itimalle. :bilmiyom Ben en iyisi bunu size göndereyim. :hihi

Adem Helvacı Ado

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Pirince giderken eldeki bulgurdan olma meselesi beni de ikileme sokuyor açıkcası. Göndermeyince de, zamanla tozlanma artacak buna karşılık yakında garanti bitecek ikilemi başlıyor. Elim böyle işlere yatkın olsa, panel temizliği konusundaki başlığınıza bakarak yapmayı denerdim ama sonuçta ya parça artırırım ya da bir yerleri dağıtır kırarım büyük itimalle. :bilmiyom Ben en iyisi bunu size göndereyim. :hihi

Adem Helvacı Ado

Aslında youtube kanalımda da sürekli teklif ediyorlar ve ben de prensip gereği forum ve youtube ortamında hiç ticari alışverişlere girmesem de, ''Ücretsiz olmak şartı ile'' yollayabilirsiniz diyorum da yazık günah ödeyeceğiniz kargo paralarına :kiskis

Siz en iyisi yollayın servise ancak gitmeden önce panel test modunu açarak her satırda tek tek resmini çekin lütfen, Geldiğinde karşılaştırırsınız :ok

yuksek Çevrimdışı

yuksek

Aktif Üye
16 Mar 2018
51
Hocam ben o menüyü bulamadım galiba. Diagnosticten bir yere girdim sonra çıkamadım, tekrar fabrika ayarlarına döndüm. :haha1 (Elimde yedek kanal listem olduğu için fazla uğraşmıycam) O menünün yolunun tarifine ihtiyacım var.
Adem Helvacı Ado

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Hocam ben o menüyü bulamadım galiba. Diagnosticten bir yere girdim sonra çıkamadım, tekrar fabrika ayarlarına döndüm. :haha1 (Elimde yedek kanal listem olduğu için fazla uğraşmıycam) O menünün yolunun tarifine ihtiyacım var.
Adem Helvacı Ado
Bizim modellerde "mb90_swprofile.bin" içinden "modlama" ile açılıyor bu menü,sizin modellerde nasıl olduğunu bilmiyorum,senin kart neydi?

yuksek Çevrimdışı

yuksek

Aktif Üye
16 Mar 2018
51
Mb120 anakart. Servis menüsüne Menü+4725 ile giriyorum ama ondan sonra hangi menüye gireceğimi bilmiyorum.

teraspy teraspy

yuksek Çevrimdışı

yuksek

Aktif Üye
16 Mar 2018
51
Son düzenleme:
M Çevrimdışı

mesutank 

Süper Üye
4 Şub 2018
656
45
Modlama yapmadım. Karışık ve riskli gelmişti:sirit

Garanti süresi dolmadan önce zaten panel tozlanması sebebiyle garantiye vermeyi düşünüyordum. Tv'yi fabrika ayarlarına yeni döndürdüm. Yarın da sorunun devam edip etmeyeceğini bekleyip göreceğiz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Umarım çözülür. Başka bir başlıkta fabrika ayarlarına döndürmenin tavsiye edildiğini gördüğüm için televizyonu fabrika ayarlarına döndürdüm. Belki siz de yapıp birkaç gün test edebilirsiniz.

Mb 130 larda ayar yapmasaniz dahi cihaz gereksiz kullanimi onlemek icin 1-4 saat araliginda kendini kapatayiyor (fabrika ayari 4 saat ).

Bir bakayım benim tvye. Teşekkürler.

Şimdi baktım "Burn in mode" diye bir menü yok diagnostic içinde. :bilmiyom
Burn in mode led panellerde olusan izleri silmek icindi galiba .vestelde var ama o da o led paneller icin burn mode degildi ismi hatirlayamadim....

yuksek Çevrimdışı

yuksek

Aktif Üye
16 Mar 2018
51
Ado'nun bahsettiği şey VESTEL TV İLK KURULUM VE PANEL TEST UYGULAMASI RESİMLİ ANLATIM başlığında anlatmış olduğu şey olabilir mi? Yani düz renklerin her birinde tv servisten geldiğinde karşılaştırma yapabilmek için ekranın fotoğrafını çekmek?
@teraspy

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Ado'nun bahsettiği şey VESTEL TV İLK KURULUM VE PANEL TEST UYGULAMASI RESİMLİ ANLATIM başlığında anlatmış olduğu şey olabilir mi? Yani düz renklerin her birinde tv servisten geldiğinde karşılaştırma yapabilmek için ekranın fotoğrafını çekmek?
@teraspy
Evet,benim de dediğim olay buydu,adı değişikmiş ?
Aşağıdaki konudaki "video pattern test" yapıp her rengin fotosunu al :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
@teraspy

Biraz geç gördüm kusura bakmayın lütfen.

Evet doğrudur sizden istediğim budur :ok

Geri
Üst Alt