TV (Hi-Level 43uhl910) Kapanıp Açılmaya Başladı

yuksek Çevrimdışı

yuksek

Aktif Üye
16 Mar 2018
51
Yaklaşık 2 yıldır sorunsuz kullandığım televizyonum birkaç gündür kendiliğinden açılıp kapanmaya başladı. Özellikle tvyi uzun süre kullanmayıp ilk açtığım anlarda bu sorun daha sık gerçekleşiyor. Tabi normal izlerken de kapanıp açıldığı oluyor. MB120 anakartın forumda paylaşılan çekirdek yazılımının son sürümünü kullanırken dün belki yazılımdandır diyerek bir önceki yazlıma dönüş yapmıştım. Ama aynı sorun bugün de devam etti. Tvde Dsmart modül takılı onu çıkarıp kullandım bir süre yine yaptı. CEC, Hbbtv gibi şeyler kapalı denedim sorun yine devam etti. En sonunda az önce servis menüsünden fabrika ayarlarına döndürdüm ve kısa bir süre kullandım ama bu sorunun çözülüp çözülmediğine yetecek kadar bir süre değildi. Yarın da sorun devam ederse sanırım servis yolu görünecek diye korkuyorum. Televizyonu A101'den almıştım ve fatura tarihine göre 2 yıllık garanti süresi yaklaşık 15 gün sonra dolmak üzere. Özellikle buradan Adem Helvacı Ado hocama el sallıyorum. :bye

G Çevrimdışı

Gökhan G.

Aktif Üye
25 Eki 2018
66
26
11 Kasımda aldığım UD8400 Vestel de ara sıra kafasına göre kapanıyor.. İlk aldıktan 2-3 sonra bir oldu, sonrasında yine olmuş. Ben hiç denk gelmedim ama aile fertleri belirtti.. Servise haber verecektim üşendim bakalım ne olacak

yuksek Çevrimdışı

yuksek

Aktif Üye
16 Mar 2018
51
Sadece merak ettiğim için soruyorum,her ikinizde modlama falan yaptınızmı tvlerinizde?
G Gökhan G. ve yuksek yuksek

Modlama yapmadım. Karışık ve riskli gelmişti:sirit

Garanti süresi dolmadan önce zaten panel tozlanması sebebiyle garantiye vermeyi düşünüyordum. Tv'yi fabrika ayarlarına yeni döndürdüm. Yarın da sorunun devam edip etmeyeceğini bekleyip göreceğiz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

11 Kasımda aldığım UD8400 Vestel de ara sıra kafasına göre kapanıyor.. İlk aldıktan 2-3 sonra bir oldu, sonrasında yine olmuş. Ben hiç denk gelmedim ama aile fertleri belirtti.. Servise haber verecektim üşendim bakalım ne olacak

Umarım çözülür. Başka bir başlıkta fabrika ayarlarına döndürmenin tavsiye edildiğini gördüğüm için televizyonu fabrika ayarlarına döndürdüm. Belki siz de yapıp birkaç gün test edebilirsiniz.

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
''Özledik'' diyor ve ben de size el sallıyorum :ok

Öncelikli tavsiyem her ne şekilde olursa olsun servis kaydı açtırın ve bu mevcut arızanın garanti süresi içerisindeyken bu arızaya dair işaret verdiğinin sistem kayıtlarına geçmesini sağlayın lütfen.

Ayrıca madem 15 gün kalmış, sorunun düzelmesi için işlem yapmamanızı da dilerdim. En azından yapılacak müdahaleler servis tarafından yapılır, olası 1-2 ay sonra AYNI ARIZA nüksederse garantisi bitmiş dahi olsa, garanti süresi içerisinde servisin müdahale ettiği arızanın devam ediyor olması nedeniyle (Süre çok yakın olduğu için) ücretsiz hizmet almanız Saha Operasyon Uzmanı onayı ile mümkün olabilirdi. Halen de bu şansımız var. :ok

yuksek Çevrimdışı

yuksek

Aktif Üye
16 Mar 2018
51
Aslında biraz panikle birşeyler yapma gereği duyup televizyonu fabrika ayarlarına döndürdüm ve ardından bu başlığı açtım. Demek ki dokunmasam daha iyiymiş. Ayrıca benzer başlık olduğu halde yeni başlık açmasaydım daha iyiydi ama o "birşeyler yapmalıyım" haliyle açmış bulundum. Kusuruma bakmayın.

Dün akşamki fabrika ayarlarına döndürne işleminden sonra akşam kısa bit süre ve sabah yine kısa bir süre televizyonu çalıştırdım ve sorunsuz çalıştı. Bu şekilde sorunun çözülme ihtimali nedir bilmiyorum tabi. Birkaç gün takip edeyim diyorum.

Adem Helvacı Ado F fikoloji

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
ayarlarla alakalı sıkıntı varsa çözülmüş olabilir onun dışında nadir de olsa düzelir, siz kapanırsa servis çağırmayı unutmayın

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
tuş yada jostik kartından yapabilir butonlar kaçak yapabiliyor. duvarda asılı ise kasıntıdan jostik kartındaki butonlar bir anlık basılı kalabiliyor.

yuksek Çevrimdışı

yuksek

Aktif Üye
16 Mar 2018
51
Fabrika ayarlarına döndürdüğümden bu yana 4-5 gün geçti ve bu süre zarfında televizyonun kendiliğinden kapanıp açılması durumuna şahit olmadım. Bana bu sorun çözüldü gibi geliyor.

Faturaya baktım, garanti sürem ayın 12 Nisan'da bitiyor. Garanti dolmadan televizyonu panel tozlanması nedeniyle servise vermeyi düşünüyorum. Gerçi çok fazla tozlanma yok ama özellikle bir noktada parmak izi gibi yoğun bir kısım var, izlerken beyaz görüntülerde sürekli gözüm takılıyor. Olası bir yanlışlık ihtimali yüzünden televizyonu hiç açtırmasam mı diye de düşünmüyor değilim. Düşünce ve tavsiyelerinizi merak ediyorum.

Adem Helvacı Ado F fikoloji TEKNOwest teknovest

Fabrika ayarlarına döndürdüğümden bu yana 4-5 gün geçti ve bu süre zarfında televizyonun kendiliğinden kapanıp açılması durumuna şahit olmadım. Bana bu sorun çözüldü gibi geliyor.

Faturaya baktım, garanti sürem ayın 12 Nisan'da bitiyor. Garanti dolmadan televizyonu panel tozlanması nedeniyle servise vermeyi düşünüyorum. Gerçi çok fazla tozlanma yok ama özellikle bir noktada parmak izi gibi yoğun bir kısım var, izlerken beyaz görüntülerde sürekli gözüm takılıyor. Olası bir yanlışlık ihtimali yüzünden televizyonu hiç açtırmasam mı diye de düşünmüyor değilim. Düşünce ve tavsiyelerinizi merak ediyorum.

teknovest için ekleme: televizyon duvarda asılı değil, sehpa üzerinde duruyor.

Son düzenleme:
F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633

teknovest için ekleme: televizyon duvarda asılı değil, sehpa üzerinde duruyor.
Herhangi bir sıkıntı olmayacaktır

Geri
Üst Alt