Beyler çoğu cihazların USB portları ister 2.0 ister 3.0 olsun yeterli gücü üretmekten yoksundur!
normal de zaten 0,5A oluyor ki bu zaten çok yetersiz kalıyor özellikle konu ext.USB den "HDD"
olduğu zaman,dosya sistemi genel de ilk akla gelen oluyor ama iş ilk etap da güçte bitiyor!
Bazı paneller de USB3.0/1A port oluyor ama o da çok çok az panel de var!
Not;Toshiba Canvio ext.HDD(1Tb) bakınız bu nalet HDD ortalama 1.1/1,2A çeker!
bildiğim kadarıyla da en fazla bu Tosh Canvio lar çekiyor akımı! bende bir ara Tosh ile
birlikte elimde yine 1Tb lık2/3 tane HDD olurdu,hepsi sorunsuz çalışırken Tosh lar
duruma göre cihaz seçerek hepsinde stabil çalışmazdı ve hatta bazı cihazlar görmezdi veya
HDD nin içinden tuhaf malum sesler çıkardı
Ben şimdi öyle bir çözüm buldum ki tavsiyemdir,zira bu nalet şeyler belli bir zaman sonra PWB
yi bile bozacak v.s hallere gelebiliyor
2/3/4 portlu gibi ext.HUB lar vardır,bunların daha gelişmiş modelleri(USB3.0)için Güç girişi
olan çeşitleri vardır,ben 1 tane aldım 1/4lü olan ve ona da ext.bir tane Güç ünitesi aldım ve direk
prize bağlayıp akımı oradan alıyorum

Böylece panel veya box veya herhangi bir cihazdan artık güç almıyorum,sadece USB kablosunu
panele veya box a takıyorum ve aynı anda 2/3 tane HDD yi bile tanıyıp sorunsuz çalıştırıyor
ve tabi yeterli Amper li bir Adaptör alırsanız!
>Marka;UGREEN Model;40850;kullandığım USB-HUB;3.0-1/4 portlu,kendinden USB kablosu üzerinde geliyor(tak-çıkar lı değildir)
ve bu kablonun iki çıkış uçları vardır>>>birisi 3.o uç diğeri de Type-C !!! son derece pratik ve iş bitirici
bir çözüm oldu bana
>bu HUB için dilerseniz ext.bir güç Adaptörü de bağlayabiliyorsunuz ki ben de öyle yaptım
Marka;AURIS,Model;ARS CH17 5V/3.4Amper(17Watt)
güç kablosu kutunun içinde çıkıyor,ucuz dandik adaptörler de ayrıca bir tane güç kablosu almanız gerekiyor!