Trt 4k yayın donma sorunu

H Çevrimdışı

hasanmert05

Yeni Üye
22 Ocak 2020
11
30
H hasanmert05, sorununuzu çözdünüz mü.
Hocam Anlik donmalar mslik donmalarhala gitmedi 2 tane farkli lnb denedik olmadi simdi canak anteninin daha büyüğünü takacağız ve en son harici bir uydu alicisi takicaz sorun nerde hala anliyamadim beni cok bunaltti trt4k daimi donuyor hd kanallarda akan yayinlarda donmalar devam ediyor kisacasi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

nasil yol izliyecez anlamiyorum

F Çevrimdışı

FurkanBayraktar

Yeni Üye
31 Eki 2019
9
33
Hocam Anlik donmalar mslik donmalarhala gitmedi 2 tane farkli lnb denedik olmadi simdi canak anteninin daha büyüğünü takacağız ve en son harici bir uydu alicisi takicaz sorun nerde hala anliyamadim beni cok bunaltti trt4k daimi donuyor hd kanallarda akan yayinlarda donmalar devam ediyor kisacasi

nasil yol izliyecez anlamiyorum

bende de aynı sorun var ms lik donmalar akıcı izleyemiyorum lg 50um7450pla

S Çevrimdışı

snl99 

Aktif Üye
19 Şub 2020
150
41
F FurkanBayraktar, ben iade etmek zorunda kaldım , çok uğraştım çözüm bulamadı servis .Amazon.tr den almıştım iade kabul ettiler.

Kurulumunda türksat yerine diğer uydu,disec1-2 gibi bişeyler den bahsettiler.

Son düzenleme:
Necati_Simsek Çevrimdışı

Necati_Simsek 

Süper Üye
29 Ağu 2018
586
56
F FurkanBayraktar, ben iade etmek zorunda kaldım , çok uğraştım çözüm bulamadı servis .Amazon.tr den almıştım iade kabul ettiler.

Kurulumunda türksat yerine diğer uydu,disec1-2 gibi bişeyler den bahsettiler.
Bulunduğunuz binada merkezsi sistem varsa tabiki DiseqC olarak kurmanız gerekir. Ama merkezi sistem yoksa DiseqC li kurmanıza gerek yok.

S Çevrimdışı

sahinhu

Yeni Üye
13 May 2020
23
35
50um7450de trt 4k bende de takılıyor, diğer kanallarda bisey yok, lg'lerde kronik sorun mu bu

S Çevrimdışı

sahinhu

Yeni Üye
13 May 2020
23
35
Öncelikle hepinize teşekkür ederim.sizinde soylediğiniz gibi sorun sinyal kalitesiyle alakalıymış bugün çözüme kavuşturdum şuan herhangi bi sıkıntı yok.yine belirtmiş olduğum
diğer sorun ekran yansıtmasıda telefonun rootlu oluşuyla ilgiliymiş başka telefonda test ettim çalışıyor.birde bu LG43UM7100PLB alacak arkadaşlara küçük bir öneride bulunayım benim gibi netflix önceliğiniz varsa internet hızınızın en az 25mbit olması gerekiyormuş 4k veya fullhd filmleri o kalitelerde izleyebilmek için benim net 8mbit netflix kalitesi hüsran bilginize
hocam sorun antende miydi nasıl halloldu?

Kronik olacağını sanmam frekans aralığında çanağıniz ayarsız olabilir
bazı 49sm modellerde de aynı sorun yaşanmış konuyi açan arkadaş halloldu yazmış ama benzer modellerde şikayet olunca kafam karıştı

Son düzenleme:
albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,389
NetFlix yayınları yüksek bit-rate değildir! Trafik akışları ortalama 15Mb dir ama 15Mb bir "UHD" yayını için hikaye değerdir yaw:hayir

En azından UHD için 40/50 en alt sınır olmalıdır ama ne gezer!
Kapasiteler ciddi kötü Internet de dolayısıyla NF şirketi de basit çözüm olarak
trafiği bir şekilde akıtmak için bit-rate değerlerini düşürüp öyle veriyor ki buna zaten mecburdur

Özel bit-rate v.s derse,Trafiği aşabilmek adına size min.aylık $ 60/100 fiyat çekmesi gerekiyor halbuki
NF fiyatları komik yaw,adeta beleş,böyle olunca bu kadar yüksek bit-rate olabiliyor!
AmazonHulu v.s de böyle çok düşük bit değerleri

TR de ise bana göre 35Mb sınır oluyor hatta olamıyor bile ama 25Mb bile yeter deniyor
biz de aşırı yoğunluk vardır çünkü TR nin yurtdışı kapasite gücü de NF yayınları gibi hikayedir!
Yunanistan ve İsrail,iki çok tipik ülkedir,kıç kadar bu ülkelerin dışarı çıkış kapasiteleri bizden daha
yüksektir yaw
durum böyle olunca bizde Trafik acaip sıkışıyor stabil ip gibi giden download pek olamıyor!
hızınız 100Mb ise bunun farkında olmayabilirsiniz ama 25/35 de limitler zorlandığı için stabilite
kayboluyor ve bahsettiğiniz hıza bağlı çeşitli sorunlar oluyor!

Not;WiFi5G den çıkın! modemi de TV nin adeta içine kadar çekin! 2.4 veya Ethernet ile stabilite+hız düşüyor!
NF den sıkıntısız izleme yapabilmek için(14/16mb yayın için) dowload hızınızın stabil min.4,5/5,5Mb/Sn olması
gerekiyor ki sıkıntısız kurtarsın vaziyeti! ama o anda bu hız(D/L hızı)4,5mb de sabit duramıyor 1-6mb arasında
dolaşıyor! 6 da sorun olmaz ama 1/2de olur,çünkü NF Trafiği çok yüksektir!

S Çevrimdışı

snl99 

Aktif Üye
19 Şub 2020
150
41
S sahinhu, Ben tv yi yetkili servise götürdüm. Orada denediler. Onların çanağı da ayarsız sa bilemem ama orada da trt4k sıkıntı lı idi. Sorun nedir anlayamadım ama 4k için uydu çok iyi ayarlı olmalı.Serviste ışık sızmasından rapor tutalım falan dediler iyice soğdum tv den . Üzülerek iade ettim. Sorun çözülseydi daha memnun olurdum. Işık sızması kabul edilebilirdi edge led ve yerel karartma iyi değil. 49sm8200 4000 tl ye almıştım.

Muhammet Sarıçam Çevrimdışı

Muhammet Sarıçam 

Süper Üye
20 May 2018
751
34
Bende de tkgs’de aratınca trt 4k çıkmıyor. Manuel frekans girerek aratıyorum kanalı buluyor ama listeye eklemiyor.Kafayı yicem yaa. Dsmart modunda böyle bir sorun yoktu

Edit: Sadece HD kanalları seçince gözükmüyormuş. SD ve HD ikisi de seçili olacakmış ?

Son düzenleme:
S Çevrimdışı

sahinhu

Yeni Üye
13 May 2020
23
35
internette bazıları sorunu çözdüm demiş bazıları iade etmiş veya çözememiş anlamadım valla, ama tvnin donanımıyla ilgili kronik bi sorun olması da mantıksız geliyor en dandik tvler bile 4k izletiyor ki yutubdan vs 4k açınca bi problem yok

Geri
Üst Alt