Trendyol ayıplı ürünün iadesini yapmıyor!

Pitbull

Süper Üye
Puan 113
Çözümler 1
Pitbull
Geçen ay aldığım bebek arabası kasıntı bir şekilde imal edilmiş kurmak için baya zorlanıyorsunuz. Bende aynı gün iade ettim. Ancak iadeniz inceleniyor adı altında mağdur ediliyorum. Ücret iadesi 21 gündür yapılmadı. Trendyolun kendi kuralları gereği 14 gün içinde iade etmeliydi. Sizce ne yapmalıyım destektrendyol üzerinden mail attım mail adresleri kullanılmıyor. Müşteri hizmetlerini aradım 13 martta teslim edilen ürün için 10 nisana kadar bekleyeceksiniz diyorlar. Bazı kişilere 3 ay olmasına rağmen iade yapılmamış.

1000031736.png
1000031735.png
1000031734.png
1000031520.png

Trendyol kadar rezil bir alışveriş sitesi yok. Thh kararı var, adamlar onu bile uygulamıyor. Neden uygulamıyorsunuz diyorum, elimizde aynı ürün yok diyor. O zaman kararda Misli ile değiştirilmesi gerektiği yazıyor diyorum, yapacak bir şey yok diyor.

Trendyol kadar rezil bir alışveriş sitesi yok. Thh kararı var, adamlar onu bile uygulamıyor. Neden uygulamıyorsunuz diyorum, elimizde aynı ürün yok diyor. O zaman kararda Misli ile değiştirilmesi gerektiği yazıyor diyorum, yapacak bir şey yok diyor.
Bu söylenenler yazılıysa elin daha da güçlenir.
15 gün bekledikten sonra icraya verebilirsin.

Trendyol ile yazılı şekilde iletişim kurup madde 8.9 uygulamalarını isteyin aksi durumda THH gideceğinizi belirtiniz.

Yazılı hocam. 15 günün dolmasını bekliyorum. Direk vereceğim.
14. günde yine mail at 15 günün yarın dolacağını verilen karar uygulanmadığı için icra yoluyla tahsil edileceğini açıkça belirt. Bak bakalım ne olacak

AliiiiiBaaağbaaaanın bir çitliği vaaağğrr...
Yanlış biliyorsam bilgiyi düzeltin ama; bunu çekiklerin alibabası almamış mıydı?

Ha diyeceksiniz ki, kim aldıysa aldı kardeşim, yasa, mevzuat, yönetmelik ve tebliğlere uyacaklar.!! Haklısınız. Ancak etrafından dolanarak ya da bir şekilde mevcut açıklar vasıtasıyla sallamayarak durumu idare etmek de bir seçenektir. Genel kitle içindeki, istatistiki hesaba dahil edilmeye değmeyecek kadar ufak bir kısım harici, yılar/bıkar ve uğraşmayı bırakır. O yüzden bu kadar yüzsüzler. Çekik zihniyeti ile yürüyen trendzort, görünen o ki bunu seçmiştir.

Ne yalan söyleyim, son 3-5 yılır sadece sadece amazondan, o da satıcı amazon ise birşeyler alıyordum, o da zırvalamaya başladı. Ben de ekstrem durumlar ya da niş zımbırtılar dışında olabildiğince etrafımdaki esnafa yöneldim. İlla netten alacaksam da satıcının kendi resmi satış sitesinden almaya çalışıyorum. Böylece komisyon da yemiyorum. Tabi bu benim kişisel tercihim. Dediğim gibi amazonundan turuncu sitesine, böcüklüsünden alibaba çakmasına hepsi bozdu.

Zati yatay zekanın atmosferi yardığı IT'nin kendini aştığı bu çağda 3 kuruşun hesabını yapıp kendine eTicaret sitesi kurmayan bir tükandan da alışveriş yapmam.

Pitbull
Yukarıda yazdıklarım yalnızca kişisel görüşlerimdir. Yol yordam gösteremiyorum kusura bakmayın, zira bu konunun bu ayrıntısında yeterli bilgiye sahip olmadığımı düşünüyorum. Tek diyebileceğim: geçmiş olsun, umalım ki tez zamanda çözsünler.

14. günde yine mail at 15 günün yarın dolacağını verilen karar uygulanmadığı için icra yoluyla tahsil edileceğini açıkça belirt. Bak bakalım ne olacak
Mail ulaşmıyor

1000031534.png

Bunların ne destek mailleri çalaşıyor ne kep. Gerçekten ilginç bir firma.

Geri
Üst Alt