Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
İyi günler, daha önce de Hitachi 55ht1800ud TV başlığında yazmıştım. Bu marka TV almayı düşünüyorum.
Gönlümde Vestel olsa da Vestel tarafından üretilen Hitachi TV ya da Toshiba alacağım.
Bu sırada dün bir arkadaşın tavsiyesi ile Eminönü Doğubank karşısında olan Doğubank gibi elektronik-elektrikli ev aletleri satan bir iş merkezi var (adını unuttum) oraya gittim. Orada bir satıcı Sony Türkiye garantili xd veya xe mi bakmadım 49 inç 7005 serisini (teşhir outlet değil) 3300 liraya vermek istedi. Kredi kartına da 6 taksit yapacağını söyledi.
Genel olarak Blu-ray bağladığım ve orjinal Blu-ray filmler belgeseller izlediğim için ara sıra da TV izlemek maksadım olduğu için (ses sistemi de kullandığım için) görüntü ses olarak doygunluk açısından kullanmadığım özelliklere para vermemek için ürünü almadım.
Zaten son zamanlarda Sony için YouTube açmadığı söylentileri vs. yanı sıra sony PlayStation Xbox vb kullanmadığım akla gelince umarım hata yapmamışımdır.
Konu dağılıyor ama pek donanım bilgim olmadığı için önemli olan panel görüntü olması ve TV sadece harici bir medya aracı ses sistemi bağlanarak film izleme TV yayını (yaygın bir 4k olmadığını da bilerek) izleme amacı ile 49 inç Toshiba veya Hitachi arasında kaldım.
Galiba en sonunda şirket de bilgi işlem de görevli arkadaşın dediğini yapıp gidip ilk göz ağrım Vestel'in 50ud6300 serisini alacağım.
Şaka maka bir yana da evlenirken bu kadar düşünmedim.
Abi eşlerimize bile bu kadar uzun süre bakmıyoruz ondandır
Rakamsal anlamda da kıyaslayınca özelliklerine göre oldukça güzel bu TOSHİBA. Yine de 6300 gönlünüzdeyse detay verebilirim isterseniz