Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
Ben f/p düşündüğüm ve olsaydı 9650 almayı düşündüğüm onda da bildiğim kadarıyla VA panel olduğu için neyle karşılaşacağımı az çok biliyordum.
Amma ve lakin benim komutan daha önce deneyimlemediği için (izleme açımız karşıdan olmasına rağmen tv nin yanından geçerken renkler değiştiği için)bana bu televizyonun bozuk olmadığından emin misin dedi, biraz ekşidi. Kısaca daha önce kullandığınız alışık olduğunuz tv ye yakın bir şeyler bakmakta fayda var.
Ado hocam biraz sorularım olacak. Ben tv anten girişinden kablo tv kanallarını arattım 25 kadar kanal buldu ama izleyemedim. TV seçtiğimde uydu listesi çıkıyor, kurcalarken hepsini göster yada uydu, anten gibi seçeneklerin olduğu bir menü çıkmıştı tekrar bulamıyorum.
Bir de renk ayarı olarak (temel) ne önerirsin. Kırmızıyı az çok tutturdum sarı fosforlu oldu yeşil ve maviler patladı ren canlı hafif 3 boyutlu havası vardı. çoğu şeyi kıstım iyi oldu ama canlılığı kaybettim. Genel olması gereken bir tavsiyen varsa makbule geçer onun az aşağısı az yukarısı göz zevkimize göre ince ayarını daha rahat yaparım diye düşünüyorum.
Yıllardır Uydudan başka bir şey kullanmadığım için hiç aklımda yok kablo tv menüsü, ilk fırsatta bakmaya çalışırım.
Renk ayarı konusunda benim şahsi olarak iki kıstasım vardır
1- Beyaz, Beyaz olmalı
2- Ten rengi de bildiğimiz insan doğasında kişiden kişiye değişen ten renginin mümkün olan en yakın ortalaması olmalı.
Onun dışında her renk kodundan tek tek ayar hiç bir zaman yapmadım ve yapmam da zira siz istediğiniz kadar denge tutturun, yayıncı kuruluşların dengesi yok ki