Toshiba 43l2863dat sinyal yok hatası

T Çevrimdışı

tester

Aktif Üye
24 Ara 2018
57
39
Merhaba. Tvmizde ara ara kapanmalar oluyordu. Sonra sinyal yok dedi. Bazen görüntü açıp kapatınca geliyordu. Şimdi sinyal yok diyor sadece .
Bu arada YouTube a vs giriyor. Görüntü ve sesde sorun yok. Ama ilk kurulum yapınca hiçbir aşamada Türksat 42 uydusu sinyal vermiyor.

Yazılım atılarak kurtarma şansımız var mıdır? Yoksa bu sorun donanımsal mıdır? Bize kaç liraya mal olur?

Teşekkürler.

IMG_20250421_000204_1.jpg

Salih445 Çevrimiçi

Salih445 

Süper Üye
Top Poster Of Month
21 Mar 2021
828
Bizim çanağın ayarı kaçık sinyal gidip gidip geliyor, bazen sinyal yok deyip kapanıyor sinyal bi kere gidince, kabloyu sök tak veya tvyi aç kapa yapınca görüntü o zaman geliyordu, başka çanağa taktık kabloyu onun da sinyali düşük ama düzeldi. Diyeceğim o ki anten ayarınız ne durumda. Ben de tvyi sıfırladım, normalde çeken kanalları bulmadı usbden atınca buldu. Çanağın ayarı kötüyse kanalları es geçiyor olabilir. Bizimki de toshiba

T Çevrimdışı

tester

Aktif Üye
24 Ara 2018
57
39
Binanın anten ayarı yeni yapıldı. Kimsede sorun yok. Yalnızca bizim Tv'de sorun var. İlk kurulum yapınca hiçbir şey bulamıyor. Sinyal kalitesi 0 yani.

Necati_Simsek Çevrimdışı

Necati_Simsek 

Süper Üye
29 Ağu 2018
629
56
Bizim çanağın ayarı kaçık sinyal gidip gidip geliyor, bazen sinyal yok deyip kapanıyor sinyal bi kere gidince, kabloyu sök tak veya tvyi aç kapa yapınca görüntü o zaman geliyordu, başka çanağa taktık kabloyu onun da sinyali düşük ama düzeldi. Diyeceğim o ki anten ayarınız ne durumda. Ben de tvyi sıfırladım, normalde çeken kanalları bulmadı usbden atınca buldu. Çanağın ayarı kötüyse kanalları es geçiyor olabilir. Bizimki de toshiba
Kanal araması yaparken 12380 V 27500 frekansını girip şebeke aramayı açık yaparsanız tüm kanalları bulması gerekir. Eğer bulmuyorsa antende ince ayar yapılması gerekir.

Necati_Simsek Çevrimdışı

Necati_Simsek 

Süper Üye
29 Ağu 2018
629
56
Binanın anten ayarı yeni yapıldı. Kimsede sorun yok. Yalnızca bizim Tv'de sorun var. İlk kurulum yapınca hiçbir şey bulamıyor. Sinyal kalitesi 0 yani.
Anladığım kadarıyla binanızda merkezi sistem kullanılıyor. Eğer böyle ise Televizyondan Diseqc ayarı yapmanız gerekir. Diseqc ayarında da Turksat A girişi ve LNB1 girişinde olması gerekir.

T Çevrimdışı

tester

Aktif Üye
24 Ara 2018
57
39
Hocam bulmuyor. Bütün olasılıkları denedim. Bu Tv'de sen bağlantı tipini seçince o tüm kanalları getiriyor. Sana s cenek sunuyor. Uydu, sayısal vs diye. İlk kurulumu bu şekilde yapıyor. Zaten kanallar vardı. Biranda gitti.

Salih445 Çevrimiçi

Salih445 

Süper Üye
Top Poster Of Month
21 Mar 2021
828
Hocam bulmuyor. Bütün olasılıkları denedim. Bu Tv'de sen bağlantı tipini seçince o tüm kanalları getiriyor. Sana s cenek sunuyor. Uydu, sayısal vs diye. İlk kurulumu bu şekilde yapıyor. Zaten kanallar vardı. Biranda gitti.
Çanak ayarı yapıldıktan sonra gitmiş de olabilir mi, evde başka uydu kablosu varsa bi de orayı dene.

Uydu sayısal gibi seçeneklerin olduğu yerde Necati_Simsek Necati_Simsek 'in dedigi gibi bir ayarı da ek olarak yapman gerekiyor sanırsam;
Televizyondan Diseqc ayarı yapmanız gerekir. Diseqc ayarında da Turksat A girişi ve LNB1 girişinde olması gerekir.

T Çevrimdışı

tester

Aktif Üye
24 Ara 2018
57
39
Ama çalışıyordu. Yeni ayar yapılmadı. Neredeyse iki aydan fazla oluyor. TV yerinden bile kimildamadi yani. Başka önerisi olan varsa, bakayım

B Çevrimdışı

BENSALM

Yeni Üye
21 Eki 2021
37
54
Bir kere benim basima geldi aksam sinyal gidiyordu uyducu cagırdım herşey saglam dedi bi daha yaparsa LNP bozuktur dedi lnp yi degistirdim düzeldi

Salih445 Çevrimiçi

Salih445 

Süper Üye
Top Poster Of Month
21 Mar 2021
828
Ama çalışıyordu. Yeni ayar yapılmadı. Neredeyse iki aydan fazla oluyor. TV yerinden bile kimildamadi yani. Başka önerisi olan varsa, bakayım
Ara ara kapanmalar oluyordu dediğin şey nedir? TV mi kapanıyordu? Yoksa sinyal bi gidip bi geliyor muydu?

Kanalları sıfırlaman kötü olmuş, sinyali görmek için önemliydi USBden kanal listesi internette vardır lakin ayarları merkezi sisteme göre sonradan ayarlanıyor mu bilmiyorum.

Eve gelen kabloda problem var mı önce onun kesinleşmesi lazım. Merkezi sistem herkeste çalışıyor diye sizde problemsiz olması gerekmiyor, belki oksit yaptı sizin çıkış kablonuz, kabloda ek olabilir, gibi gibi

T Çevrimdışı

tester

Aktif Üye
24 Ara 2018
57
39
Anladığım kadarıyla binanızda merkezi sistem kullanılıyor. Eğer böyle ise Televizyondan Diseqc ayarı yapmanız gerekir. Diseqc ayarında da Turksat A girişi ve LNB1 girişinde olması gerekir.
Bunun için anten tipini dseqc yaptım. LNB ayarı çıkıyor. Fakat alt LNB osilatoru ve üst LNB osilatoru çıkıyor. Fabrika ayarı ve kaydet çıkıyor birde. Bu ayarlara ne girmem lazım?

Ara ara kapanmalar oluyordu dediğin şey nedir? TV mi kapanıyordu? Yoksa sinyal bi gidip bi geliyor muydu?

Kanalları sıfırlaman kötü olmuş, sinyali görmek için önemliydi USBden kanal listesi internette vardır lakin ayarları merkezi sisteme göre sonradan ayarlanıyor mu bilmiyorum.

Eve gelen kabloda problem var mı önce onun kesinleşmesi lazım. Merkezi sistem herkeste çalışıyor diye sizde problemsiz olması gerekmiyor, belki oksit yaptı sizin çıkış kablonuz, kabloda ek olabilir, gibi gibi
Evet TV kapanıyordu. Bu ayarları denemek için mecburen sıfırladım komple. Bu kart arızası yada kurtarma yazılımı ile müdahale etmek gereken bir arıza olabilir mi?

Salih445 Çevrimiçi

Salih445 

Süper Üye
Top Poster Of Month
21 Mar 2021
828
Evet TV kapanıyordu. Bu ayarları denemek için mecburen sıfırladım komple. Bu kart arızası yada kurtarma yazılımı ile müdahale etmek gereken bir arıza olabilir mi?
Hmmmm TV durup dururken kapanması başlı başına bir arıza belirtisi, ben sinyal almadığı için kapanıyor anlamıştım, burada TV konusunda daha profasyonel arkadaşlar var, konuyu görürlerse dönüş yaparlar,,

Geri
Üst Alt