Toshiba 43l2863dat sinyal yok hatası

T Çevrimdışı

tester

Aktif Üye
24 Ara 2018
58
39
Merhaba. Tvmizde ara ara kapanmalar oluyordu. Sonra sinyal yok dedi. Bazen görüntü açıp kapatınca geliyordu. Şimdi sinyal yok diyor sadece .
Bu arada YouTube a vs giriyor. Görüntü ve sesde sorun yok. Ama ilk kurulum yapınca hiçbir aşamada Türksat 42 uydusu sinyal vermiyor.

Yazılım atılarak kurtarma şansımız var mıdır? Yoksa bu sorun donanımsal mıdır? Bize kaç liraya mal olur?

Teşekkürler.

IMG_20250421_000204_1.jpg

Çözüm
Tvyi komşuma götürdüm. Orada kanal listesini direkt ayarında denedim. Olmadı. Bir türlü sinyal alamadı. En son ilk sirada dseqc 1 ve Türksat yazan ayarda sinyal gördü. Kuruluma devam et dedim. Kanallar biranda geldi. Sonra eve getirdik 4 lü splitterdan olabilir diye. Bir yere ek yapmıştım. Onları değiştirdik direk bağlantı yerine konnektör taktı komşum. Sinyal almaya devam etti. Sonra tkgs kuruluma girdim yeniden kanalları HD olarak düzenledim. Şuan bir kapanma olmadı. Belki bir ihtiyaci olan varsa diye yazayım dedim. ben çözümü böyle buldum. Sorun bu arkadaştan kaynaklı çıktı 🙂

IMG_20250422_213310.jpg
By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,594
Bunun için anten tipini dseqc yaptım. LNB ayarı çıkıyor. Fakat alt LNB osilatoru ve üst LNB osilatoru çıkıyor. Fabrika ayarı ve kaydet çıkıyor birde. Bu ayarlara ne girmem lazım?

Evet TV kapanıyordu. Bu ayarları denemek için mecburen sıfırladım komple. Bu kart arızası yada kurtarma yazılımı ile müdahale etmek gereken bir arıza olabilir mi?
İlk kuruluma dönderin yeniden kurulum yapın çatıda tek çanak anten olsa bile (Merkezi sistem dahil) Televizyonda diseqc ayarı mutlaka yapılmalıdır. Diseqc birinci porta Türksat ikinci porta herhangi bir uydu ismi kaydedip kanalları taratın burada en önemli husus diseqc tipi (1.0) Seçilecek halen sinyal ve kanallar yoksa donanımsal arıza vardır.

Necati_Simsek Çevrimdışı

Necati_Simsek 

Süper Üye
29 Ağu 2018
636
56
Evet TV kapanıyordu. Bu ayarları denemek için mecburen sıfırladım komple. Bu kart arızası yada kurtarma yazılımı ile müdahale etmek gereken bir arıza olabilir mi?
Sizin arızanız büyük ihtimalle anakart arızasına benziyor. Bunu anlayabilmek için TV'yi başka bir antende veya bir Televizyon tamircisinde denemenizde fayda vardır.
Ya da bir uyducu çağırıp, uyducunun kendi cihazıyla test etmesi gerekir.

T Çevrimdışı

tester

Aktif Üye
24 Ara 2018
58
39
TV'nin menüsü bu şekilde. Mb211 anakart sanıyorum. Tuning ayarı ile alakalı olabilir mi? 0x0 olması normal mi?
Birde mb211 olarak arasam bulduğum her kart benim TV'ye uyar mı? Kurtarma yazılımı paylaşanlar var. Bu konuda bana yardımcı olabilecek var mı? Deneyeyim, belki sonuç alabiliriz

IMG_20250421_205658.jpg
IMG_20250421_204942.jpg

Necati_Simsek Çevrimdışı

Necati_Simsek 

Süper Üye
29 Ağu 2018
636
56
TV'nin menüsü bu şekilde. Mb211 anakart sanıyorum. Tuning ayarı ile alakalı olabilir mi? 0x0 olması normal mi?
Birde mb211 olarak arasam bulduğum her kart benim TV'ye uyar mı? Kurtarma yazılımı paylaşanlar var. Bu konuda bana yardımcı olabilecek var mı? Deneyeyim, belki sonuç alabiliriz

IMG_20250421_205658.jpg
IMG_20250421_204942.jpg
TV anakart modelini ancak TV'yi açarak, anakartın üzerinde yazan seri nodan bulabilirsiniz. Bence bu bölümleri falan hiç karıştırmayın.

T Çevrimdışı

tester

Aktif Üye
24 Ara 2018
58
39
Tvyi komşuma götürdüm. Orada kanal listesini direkt ayarında denedim. Olmadı. Bir türlü sinyal alamadı. En son ilk sirada dseqc 1 ve Türksat yazan ayarda sinyal gördü. Kuruluma devam et dedim. Kanallar biranda geldi. Sonra eve getirdik 4 lü splitterdan olabilir diye. Bir yere ek yapmıştım. Onları değiştirdik direk bağlantı yerine konnektör taktı komşum. Sinyal almaya devam etti. Sonra tkgs kuruluma girdim yeniden kanalları HD olarak düzenledim. Şuan bir kapanma olmadı. Belki bir ihtiyaci olan varsa diye yazayım dedim. ben çözümü böyle buldum. Sorun bu arkadaştan kaynaklı çıktı 🙂

IMG_20250422_213310.jpg

Çözüm
Salih445 Çevrimiçi

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
861
Sevindim, dediğimiz gibi sorun kablo kaynaklı çıktı, arızanın büyüğünü en sona saklamak gerekiyor :)

Necati_Simsek Çevrimdışı

Necati_Simsek 

Süper Üye
29 Ağu 2018
636
56

IMG_20250422_213310.jpg
Geçmiş olsun, güle güle arızasız kullanın inşaallah :)

Geri
Üst Alt