Arkadaşlar 4 arkadaş özel mesaj attı,full hd olmadığı için şüphelendiğini ve full hd olup olmadığını anlamanın yolu olup olmadığını sordu.(bende sormuştum ama cevap gelmemişti) Adem abinin videoda da yorumlarda garip şekilde herkes sormuş
Adem Helvacı
Her ne kadar 32inç değersiz olsada belliki 32 Full hd ye talep varmış.
Oturdum düşündüm ve ppi olarak kanıtlama yöntemi aklıma geldi
Hesapta hatam yoksa Cihaz Kesinlikle
FULL HD.
Öncelikle belki başkalarının aklına gelmemiştir ve konu hakkında bilgileri yoktur diyerek bilgi vereyim.
32 inç panellerde; (kaynak :
)
HD Ready paneller : 49 PPI
FULL HD paneller : 69 PPI
4K paneller : 137-139 PPI
PPI açılımıda Pixel Per İnç - inç başına piksel. Yani 1 inç de olan pixel sayısı 1 inç ise 2.54 cm olmakta.
Buna göre panellerin full hd mi readymi olduğunu anlaşılabiliyor.
Bende satın almış biri olarak hem meraktan hemde 720p ise iade edeceğim için Carrefourda Toshibanın 2 farklı Full hd modelini gördüm ve pixellerini çektim.
Tabi o sırada cetvel vs olmadığı için para ile çekim yaptım. Paranın yönüne göre 1 cm cetvel ile ölçekledim.
Öncelikle 1. model : 32LL3C63DT
Yani 1 cm de yaklaşık 27 pixel var 1inç: 2,54cm x 27pixel : yaklaşık 69 ppi > Yani cihaz FULL HD
2. Model : 32LA3B63DT
Yani 1 cm de yaklaşık 27 pixel var 1inç: 2,54cm x 27pixel : yaklaşık 69 ppi > Yani cihaz FULL HD
Buda Rasgele 720p HD Ready TV :
Yani 1 cm de yaklaşık 20 pixel var 1inç: 2,54cm x 20 pixel : yaklaşık 50 ppi > Yani cihaz HD Ready
Ve bu konudaki TV : 32L2263DT
Yani 1 cm de yaklaşık 28 pixel var 1inç: 2,54cm x 28pixel : yaklaşık 71 ppi > Yani cihaz FULL HD
Fotoğraf çekiminden kaynaklı 1 pixel sapma olabilir, parayı her ne kadr yapıştırsamda tek elimle foto çektiğim için
çizgilerde de sapma olabilir. Affola. Genel sonucu değiştirmiyor zaten. Bazen 27-28 hatalı sayım yapmışta olabilirim.
- > Tavsiyem olarak gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. Özellikle LL3C63DT ile bu cihaz neredeyse aynı,diğer android LA3B63DT ile ise panel türü farklı ve bu modelde panel parlaklığı dinamik modda bile daha kötü (çok belli oluyor canlılığın düşüklüğü-3C63 ile yan yana iken) ama yan açılardan daha sorunsuz.(ips sanırım zaten) 2cihazda da Toshiba yazan alt bar gri renkli ayak ortadan ,konudaki ise kasa ile aynı renk siyah parlak ayaklar 2 yanda.
Karar sizlerin.