Toshiba 140cm 55U6763DAT Smart UHD Led TV A101 Geliyor

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Cvp: Toshiba 140cm 55U6763DAT Smart UHD Led TV A101 Geliyor

slayttan' Alıntı:
Sn. Ado,

eskiden bir albani üstadımız vardı, artık emekliye ayrıldı:)

Şimdi sizden ricada bulunacağız izninizle,

muadil ürünler olarak, üçü arasında hangisi en iyi acaba ?

https://resim.tavsiyeforumu.com/images/cfb920f18a33818d34610215ca778263.png

toshiba en ucuz : 2,900 TL
philips en ucuz : 3,200 TL
vestel en ucuz : 3,500 TL

tüm özelliklere buradan bakılabilir.

aşağıda belirttiğim özellik philips de var.
Ancak toshiba da da var ise veya benzeri özellik de olabilir, düşünmeden fiyat/performans olarak mantıklı görünür.

Pixel Plus Ultra HD Engine
ya da
naturel motion
pixel plus real motion

bu arada mevcut tv'm (tohiba 55sv685) bilen bilir.

ama tek eksik motion konusu, (yani kamera sağ sol yaparken ani hareketlerde, arkasında gölge, tarama izi bırakıyor.

ama phlipslerdeki şu motion özellikleri ile yağ gibi kayıyor. (sabun efekti deniyor sanırım)

desteğinizi rica ederim.

Tşk.

Selamlar Azizim;

Albani Can'dır diyorum zira sevgili Albani'nin adı da CAN dır :jeo:
Can abime sevgi saygı ve selamlarımı iletip onun da kulaklarını çınlatayım kısa sürse de zamanında bazı konularda atışmışlığımız vardır. uzun süren telefon konuşmalarımızdan kulaklarım yanmıştı :jeo:

Asla inkar edilemeyecek tek gerçek ise panel dünyasında bir duayen olduğudur :ok:

Can abimizin de kulaklarını çınlattıktan sonra sizin konuya gelelim.

Ne zaman ne istiyorsanız sorabilirsiniz azizim içiniz rahat olsun o konuda.

Listenizdeki ürünlere siz haklı olarak TV, Ben ise PANEL olarak bakıyorum.

Bu anlamda LG panelli HDR siz ve PİXELLENCE desteği olmayan TOSHİBA TV yi istemesem de sizin kullanım koşullarınız gereği eliyorum.

55UD8800 TV de ise SAMSUNG ve LG olmak üzere iki panel ile de üretim olması, HDR desteğinin olmaması ve smr değerini sizin koşullarınıza göre düşük bulmam nedeniyle yine eledim.

Bilinen SAMSUNG panel kullanması ve yazılım konusundaki stabilitesini biliyor olmam nedeniyle her ne kadar smr değeri kısmen düşük kalsa da bu listede yine de PHILIPS ön plana çıkıyor azizim :ok:

S Çevrimdışı

slayttan

Yeni Üye
8 Mar 2018
31

Ado' Alıntı:
slayttan' Alıntı:
Sn. Ado,

eskiden bir albani üstadımız vardı, artık emekliye ayrıldı:)

Şimdi sizden ricada bulunacağız izninizle,

muadil ürünler olarak, üçü arasında hangisi en iyi acaba ?

https://resim.tavsiyeforumu.com/images/cfb920f18a33818d34610215ca778263.png

toshiba en ucuz : 2,900 TL
philips en ucuz : 3,200 TL
vestel en ucuz : 3,500 TL

tüm özelliklere buradan bakılabilir.

aşağıda belirttiğim özellik philips de var.
Ancak toshiba da da var ise veya benzeri özellik de olabilir, düşünmeden fiyat/performans olarak mantıklı görünür.

Pixel Plus Ultra HD Engine
ya da
naturel motion
pixel plus real motion

bu arada mevcut tv'm (tohiba 55sv685) bilen bilir.

ama tek eksik motion konusu, (yani kamera sağ sol yaparken ani hareketlerde, arkasında gölge, tarama izi bırakıyor.

ama phlipslerdeki şu motion özellikleri ile yağ gibi kayıyor. (sabun efekti deniyor sanırım)

desteğinizi rica ederim.

Tşk.

Selamlar Azizim;

Can abime sevgi saygı ve selamlarımı iletip onun da kulaklarını çınlatayım kısa sürse de zamanında bazı konularda atışmışlığımız vardır. uzun süren telefon konuşmalarımızdan kulaklarım yanmıştı :jeo:

Asla inkar edilemeyecek tek gerçek ise panel dünyasında bir duayen olduğudur :ok:

Bu anlamda LG panelli HDR siz ve PİXELLENCE desteği olmayan TOSHİBA TV yi istemesem de sizin kullanım koşullarınız gereği eliyorum.

55UD8800 TV de ise SAMSUNG ve LG olmak üzere iki panel ile de üretim olması, HDR desteğinin olmaması ve smr değerini sizin koşullarınıza göre düşük bulmam nedeniyle yine eledim.

Bilinen SAMSUNG panel kullanması ve yazılım konusundaki stabilitesini biliyor olmam nedeniyle her ne kadar smr değeri kısmen düşük kalsa da bu listede yine de PHILIPS ön plana çıkıyor azizim :ok:

Öncelikle teşekkür ediyorum ilginize.

Toshiba sv 685 gibi local dimming veya siyahları nasıldır philipsin.

Motion özelliği sanırım philips dışındakilerde yok.
Ve benim kastettiğim (titreme-tarama-iz bırakma) hadisesi nerden kaynaklı?

S Çevrimdışı

slayttan

Yeni Üye
8 Mar 2018
31

slayttan' Alıntı:
Ado' Alıntı:
Selamlar Azizim;

Can abime sevgi saygı ve selamlarımı iletip onun da kulaklarını çınlatayım kısa sürse de zamanında bazı konularda atışmışlığımız vardır. uzun süren telefon konuşmalarımızdan kulaklarım yanmıştı :jeo:

Bu anlamda LG panelli HDR siz ve PİXELLENCE desteği olmayan TOSHİBA TV yi istemesem de sizin kullanım koşullarınız gereği eliyorum.

Bilinen SAMSUNG panel kullanması ve yazılım konusundaki stabilitesini biliyor olmam nedeniyle her ne kadar smr değeri kısmen düşük kalsa da bu listede yine de PHILIPS ön plana çıkıyor azizim :ok:

Toshiba sv 685 gibi local dimming veya siyahları nasıldır philipsin.

Ve benim kastettiğim (titreme-tarama-iz bırakma) hadisesi nerden kaynaklı?

Bu arada 2011 de yaptığım bir yorumu buldum ☺️

bu ürün de (Philips 52PFL8605H)  
smooth natural motion whatever özelliği var. 
kaldı ki philips de (sabun efekti) denilen olay son derece iyidir. 

ancak ben panelim de (55sv685) sv685'in resim kalitesi ve siyahları, renkleri ve görüntü kalitesi çok iyi.. 

hiç bi şekilde görüntüyü bozmuyor, kanal logolarını bozmuyor, resim kalitesini naturel'e yakın gösteriyor. local karartma ve full led'liliği cabası..

syg

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

slayttan' Alıntı:

Söz konusu LCD olunca hiç birisinin siyah performansı en üst düzeyde değil malumunuz, Aynı zamanda local dimming konusunda led dimming tepkimesi ile sel hücre tepkimesinin senkronizasyonunda sorunlar olması nedeniyle bu sistem çok aktif kullanılamamaktadır. 

Motion aslında 8800 de var, teknik veriye bakarsanız sizi mutlu edebilecek bir üründür 8800 ancak bizim için hiç bir zaman kağıt üzeri veriler önemli olmamıştır, Bu yüzden forumdaki tüm üyelerimizden TV yi almak için fikir istedikleri gibi, satın alım sonrası ürüne dair paylaşımlarını da sürekli rica ediyorum. Bu anlamda 8800 den memnun olmayan gerçek kullanıcı görüşü var ike size 8800 ü tavsiye etmek de büyük risk olur. ayrıca vertikal banding, ghosting gibi ttereddütlerimiz var iken 1000 hz yi yeterli görmemiz de mümkün olmaz. 

Bahsettiğiniz üç unsurun da ayrı ayrı karmaşık sebepleri var :jeo:

Eğer ileri derece detaylara takılan bir yapınız var ise PHILIPS markasında PUS8300/8303 den aşağıda bir tv düşünmemenizi öneririm :ok:

S Çevrimdışı

slayttan

Yeni Üye
8 Mar 2018
31

Ado' Alıntı:
slayttan' Alıntı:

Söz konusu LCD olunca hiç birisinin siyah performansı en üst düzeyde değil malumunuz, Aynı zamanda local dimming konusunda led dimming tepkimesi ile sel hücre tepkimesinin senkronizasyonunda sorunlar olması nedeniyle bu sistem çok aktif kullanılamamaktadır. 

Motion aslında 8800 de var, teknik veriye bakarsanız sizi mutlu edebilecek bir üründür 8800 ancak bizim için hiç bir zaman kağıt üzeri veriler önemli olmamıştır, Bu yüzden forumdaki tüm üyelerimizden TV yi almak için fikir istedikleri gibi, satın alım sonrası ürüne dair paylaşımlarını da sürekli rica ediyorum. Bu anlamda 8800 den memnun olmayan gerçek kullanıcı görüşü var ike size 8800 ü tavsiye etmek de büyük risk olur. ayrıca vertikal banding, ghosting gibi ttereddütlerimiz var iken 1000 hz yi yeterli görmemiz de mümkün olmaz. 

Eğer ileri derece detaylara takılan bir yapınız var ise PHILIPS markasında PUS8300/8303 den aşağıda bir tv düşünmemenizi öneririm :ok:

İnceleyeceğim 2 ürünü de. Fiyatlar nasıl bilemiyorum tabi.

Ancak benim isteğim sv 685 kalitesinde olsun. + olarak 4K ve motion özelliği olsun.

Fazla bir isteğim yok.

Yani fiyat performans ürünü olsun.

Bir de 55sv685 i satabilir miyiz hocam. Ayrıca ne kadar eder?

S Çevrimdışı

slayttan

Yeni Üye
8 Mar 2018
31
Mesela bazı cihazlarda 
Soap Opera efektinin sv685 dahil, olmaması sizce bir eksiklik mi? değil mi? 

bu efektin önemini neden vurguluyorum, şunun için; 

ani geçişlerde, akıcı olmayabiliyor görüntü. Mesela döneminin en iyi cihazlarından olan sv685 gibi on numara bir üründe.. 2009 yılı menşei olduğu için de motion durumu yok üründe.  

hızlı sahnelerdeki blur durumu söz konusu ve sd ve hd yayınlarda izlenilen nokta da kameranın sağdan sola veya soldan sağa, yukardan aşağı veya aşağıdan yukarı pozisyonlarında yağ gibi akmıyor görüntü. yani hem blur oluyor, hem de hafif atlamalı ve taramalı geçiyor.. 

bu konuda yorumlarınızı alabilir miyim? teşekkürler. 

soap opera efekti kimine göre : 
sanki el kamerasiyla cekilmis gibi, insanların hareketlerinde biraz yapayliğın oluşması, ozellikle de yakin sahnelerde. ayrıca hareketlerin çok keskin olması, yani sanki filmler dusuk hizda cekilmis sonra normal hiza yukseltilmis gibi. (tabi bunun bi ayarı oluyor motionplus ve motionflow olan cihazlarda. 
kısacası soap opera efektini %30 da olsa uygulayamazmıyız ayarlarla bu cihaza?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

slayttan' Alıntı:
Ado' Alıntı:

İnceleyeceğim 2 ürünü de. Fiyatlar nasıl bilemiyorum tabi.

Ancak benim isteğim sv 685 kalitesinde olsun. + olarak 4K ve motion özelliği olsun.

Fazla bir isteğim yok.

Yani fiyat performans ürünü olsun.

Bir de 55sv685 i satabilir miyiz hocam. Ayrıca ne kadar eder?

Zamanınınn en baba televizyonlarındandır ama günümüz koşullarında kimse değerini vermez o ürüne azizim.

Ben bu gibi durumlarda letgo kullanıyorum, zaten milletçe saçma sapan bir alışveriş kültürümüz var, İnsan gibi 500TL yazılmış bir ürüne 100? diye yazan insanlıktan nasibini almamışlar var ama ben de bu sefer madem öyle işte böyle hesabı 200-300 fazla yazıyorum fiyatı yine de satıyorum çok enteresan :jeo:

Eskiden GG veya Sahibinden kullanırdım baktım onlar da iyice ticarileşti artık para vermeden adım dahi atamıyorsun, zaten öyle profesyonel alım satımcı da değilim ayda yılda yeni ürün aldığımda eskisini veriyorum genelde. Ben bu yolu tercih ediyorum hem nabız yoklayabiliyorsunuz, Kim kaç kere görüntülemiş kim ilgilenmiş kim favorilerine eklemiş gibi ilgi analizi yapıp fiyatı yüksek ise düşürüp, düşük ise yükseltebiliyorsunuz.

Ben X bir ürün listelemiştim 500Tl den, 10 dakika sonra itibari ile 2-3 saat içinde baktım 8-9 mesaj geldi, fiyatı 700 yaptım ::jeo:

Tavsiye ederim azizim  :haha:

S Çevrimdışı

slayttan

Yeni Üye
8 Mar 2018
31
Tamamdır:) letgoya 1500 den koydam normaldir sanırım.

Ayrıca hocam philipspus6101 toshiba 55u6763 ü her türlü sollar o vakit.

Çünkü 8000 serisi philipsler beni aşar fiyat olarak.

Gönül isterdi ki şu toshinin 55u6763 ü tüm isteklerimi karşılasaydı. Ama sıkıntı olur diye anlıyorum

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

slayttan' Alıntı:

Gönül isterdi ki şu toshinin 55u6763 ü tüm isteklerimi karşılasaydı. Ama sıkıntı olur diye anlıyorum

6763 ile sizin koşulları örtüştürmeye çalıştığımızda;

En azından smr yüksek olsaydı
En azından HDR olsaydı
Bari VA panel olsaydı

gibi bir çok cümle kurabilirim.

Koşulları farklı olan bir arkadaşımıza ''Aman bak bu ürün tam sana göre çünkü...'' diye anlatır dururdum ancak size uymaz maalesef.

PHILIPS TOSHİBAYI döver bu durumda :))

S Çevrimdışı

slayttan

Yeni Üye
8 Mar 2018
31

Ado' Alıntı:
slayttan' Alıntı:

En azından HDR olsaydı
Bari VA panel olsaydı

Koşulları farklı olan bir arkadaşımıza ''Aman bak bu ürün tam sana göre çünkü...'' diye anlatır dururdum ancak size uymaz maalesef.

Hocam çok teşekkür ederim desteğiniz için.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

slayttan' Alıntı:
Ado' Alıntı:

En azından HDR olsaydı
Bari VA panel olsaydı

Rica ederim azizim, Bizi bilgilendirmeyi unutmayınız lütfen :ok:

S Çevrimdışı

slayttan

Yeni Üye
8 Mar 2018
31

Ado' Alıntı:
slayttan' Alıntı:

Rica ederim azizim, Bizi bilgilendirmeyi unutmayınız lütfen :ok:

üstad bu arada,
alttaki cihazlarda benim işimi görmez değil mi:) 

jvc (bim deki)

(55pus6101 den şaşma diyor musun hala) :)

S Çevrimdışı

slayttan

Yeni Üye
8 Mar 2018
31
üstad bu arada,
alttaki cihazlarda benim işimi görmez değil mi:) 

jvc (bim deki)

(55pus6101 den şaşma diyor musun hala) :)

Geri
Üst Alt