X Çevrimdışı

xargrax

Yeni Üye
7 Ağu 2020
22
38
Samsung web de 2 tv yi secip karşilaştir diyorsunuz, karşiniza yeni bir sayfa olarak karsilastirma çikiyor, farklari goster kutucugunu isaretleyince işlem tamam. Bende qn80f le qn85f i ayni saniyordum ama bu yöntemle ögrendim.
samsungun kendi sitesinde ayrıntılı bilgi paylaşımı yapılmıyor. Mesela tvlerde hangi panel kullanıldığı, aydınlatma teknolojisi vs yazmıyor.. W Winston bilgisi ve deneyimi ile orada yazanlardan çok daha aydınlatıcı bilgi veriyor.

youtube da yabancı kaynaklı içeriklerin birinde qn70f'nin gerçek miniled olmadığı, kelime oyunu yapıldığından bahsedilmiş. bu bilgi doğru mudur?

M Çevrimiçi

Maviplanet

Yeni Üye
Top Poster Of Month
31 Ağu 2017
44
samsungun kendi sitesinde ayrıntılı bilgi paylaşımı yapılmıyor. Mesela tvlerde hangi panel kullanıldığı, aydınlatma teknolojisi vs yazmıyor.. W Winston bilgisi ve deneyimi ile orada yazanlardan çok daha aydınlatıcı bilgi veriyor.

youtube da yabancı kaynaklı içeriklerin birinde qn70f'nin gerçek miniled olmadığı, kelime oyunu yapıldığından bahsedilmiş. bu bilgi doğru mudur?
qn70f hakkında W Winston zaten çokca detay verdi. bizzat ben sordum. daha sonra araştırırken youtube da samsung ürün danışmanı diye bir sayfa var. oradada nazikçe bahsediyor. qn70f in ledlerinin altta yada yanda olduğu ama qn80 -qn85- q90 serisinin tam mini led olduğunu. ben 55inc baktığımdan qn90 da en ufak 65 lik var ve devre dışı kalıyor ve qn85 le arasında ince detaylar ve aşırı aydınlık odalarda parlıklık farkı var. benimde odamda tv koyacağım yere direk güneş vurmuyor zaten.

qn70f ile qF5 serisinin basit farkına gelince;
f5 bir alt klasman denk değillermiş dediğim samsung.web den baktım. q7f5 in işlemcisi NQ4 AI Processor iken 70f de NQ4 AI Gen2 Processor.
hdr 70 f de Neo Quantum HDR iken diğerinde Quantum HDR
70f yandan çaklı mini led diğeri sadece qled.
birde kontras demiş;
qn70f in Quantum Mini LED iken f5 olan mega contras demiş. yorumunu winston hocam yapar ama görünen köy de klavuz istemez. f5 alana kadar tcl in c655pro alırım. bence 655pro daha üst bir tv dir. ha tcl inde servisine iyi diyen yok. tercih meselesi.

bütçeniz uygunsa qn85f den altına hiç bakmayın. qn70f lerde yandan/ yada alttan aydınlatma olması hasebi ile ışık sızmaları olma durumu gayet normal diyormuş firma.

W Winston hocam qn85f lerde beyaz ekran açıkken olabilen bulutlanma olayı olma ihtimali nedir. yada bu bulutlanmanın olmama ihtimali olan modeller hangileridir.

12-13 senelik evdeki 2. tvim samsung dada hem beyaz ekranda bulutlanma hemde gri renkte sabit noktada kararma oldu. yıllardır idare ediyorum(o kararmayı eve yeni inşaattan çıkınca taşındığımızdan, nemlenme yapmış olabilir mi acaba demiştim). o şekilde 7-8 senedir kullandım ama tadı tuzunu kaçırıyor bu tarz olaylar.
umarım qn85f lerde olmaz. ha birde samsungun kendi sitesinde 55 inc olanı 50,500 tl ye mal oluyor, oradan almayı tavsiye edermisiniz.

X Çevrimdışı

xargrax

Yeni Üye
7 Ağu 2020
22
38
qn70f hakkında W Winston zaten çokca detay verdi. bizzat ben sordum. daha sonra araştırırken youtube da samsung ürün danışmanı diye bir sayfa var. oradada nazikçe bahsediyor. qn70f in ledlerinin altta yada yanda olduğu ama qn80 -qn85- q90 serisinin tam mini led olduğunu. ben 55inc baktığımdan qn90 da en ufak 65 lik var ve devre dışı kalıyor ve qn85 le arasında ince detaylar ve aşırı aydınlık odalarda parlıklık farkı var. benimde odamda tv koyacağım yere direk güneş vurmuyor zaten.

qn70f ile qF5 serisinin basit farkına gelince;
f5 bir alt klasman denk değillermiş dediğim samsung.web den baktım. q7f5 in işlemcisi NQ4 AI Processor iken 70f de NQ4 AI Gen2 Processor.
hdr 70 f de Neo Quantum HDR iken diğerinde Quantum HDR
70f yandan çaklı mini led diğeri sadece qled.
birde kontras demiş;
qn70f in Quantum Mini LED iken f5 olan mega contras demiş. yorumunu winston hocam yapar ama görünen köy de klavuz istemez. f5 alana kadar tcl in c655pro alırım. bence 655pro daha üst bir tv dir. ha tcl inde servisine iyi diyen yok. tercih meselesi.

bütçeniz uygunsa qn85f den altına hiç bakmayın. qn70f lerde yandan/ yada alttan aydınlatma olması hasebi ile ışık sızmaları olma durumu gayet normal diyormuş firma.

W Winston hocam qn85f lerde beyaz ekran açıkken olabilen bulutlanma olayı olma ihtimali nedir. yada bu bulutlanmanın olmama ihtimali olan modeller hangileridir.

12-13 senelik evdeki 2. tvim samsung dada hem beyaz ekranda bulutlanma hemde gri renkte sabit noktada kararma oldu. yıllardır idare ediyorum(o kararmayı eve yeni inşaattan çıkınca taşındığımızdan, nemlenme yapmış olabilir mi acaba demiştim). o şekilde 7-8 senedir kullandım ama tadı tuzunu kaçırıyor bu tarz olaylar.
umarım qn85f lerde olmaz. ha birde samsungun kendi sitesinde 55 inc olanı 50,500 tl ye mal oluyor, oradan almayı tavsiye edermisiniz.
Yanıtınız için teşekkür ederim. Edinmek istediğim bilgiyi aldım..

TCL alma düşüncesinde idim. vatan bilgisayar gece kampanyası yapınca tcl ile neredeyse aynı fiyata Samsung alma imkanı doğdu. Fiyatına göre alabileceğim bu iki model vardı. O yüzden bu iki modeli sordum. Epey vb sitelerde yazdığı kadarıyla aralarındaki farkları biliyordum. Panelleri ile ilgili yapay zekanın verdiği bilgi vardı sadece. yapay zeka bazen yanıltıcı bilgi verebiliyor bu sebeple W Winston üstada sormak istedim.

Siz zaten sormuşsunuz ve iki tv nin kullandığı paneller ile ilgili yazmışsınız. Bende kararımı ona göre vereceğim.

M Çevrimiçi

Maviplanet

Yeni Üye
Top Poster Of Month
31 Ağu 2017
44
Yanıtınız için teşekkür ederim. Edinmek istediğim bilgiyi aldım..

TCL alma düşüncesinde idim. vatan bilgisayar gece kampanyası yapınca tcl ile neredeyse aynı fiyata Samsung alma imkanı doğdu. Fiyatına göre alabileceğim bu iki model vardı. O yüzden bu iki modeli sordum. Epey vb sitelerde yazdığı kadarıyla aralarındaki farkları biliyordum. Panelleri ile ilgili yapay zekanın verdiği bilgi vardı sadece. yapay zeka bazen yanıltıcı bilgi verebiliyor bu sebeple W Winston üstada sormak istedim.

Siz zaten sormuşsunuz ve iki tv nin kullandığı paneller ile ilgili yazmışsınız. Bende kararımı ona göre vereceğim.
birçok ürün aldım bu güne kadar, ama tv almak hiçbirine benzemiyor. tv olayında 2+2= 4 her zaman etmiyor yada kişinin beklentilerine göre ve ne izlediğine, internet hızına, aldığın karasal ve paralı yayınların kalitesine göre değişiyor. o sebepten de hem kafa karışıyor, hem seçenek çok ve insan zorlanıyor. burada öncelik odanın neresinde kullanacaksın, ışık tv ye direk vuruyor mu bunlara bakıp ne seyredeceksin onuda netleştir di isen beklentilerini ney karşılar aşamısına geçmek gerekiyor.

en önemlisi de içine tam olarak %100 sinmeyen tv yi alma. sonra pişman olursun. ben forumlara danışarak 2020 yılında o yılların efsane krallarından birini aldım. sony xh90 modeli. tv evde 1. tv olarak sürekli kullanımda ve hala çok memnunum. ama yazılım olarak android den pek de memnun kalmadım. dandirik bi kanal listeleme si felan var. ama tv hala güncelleme alıyor. ilk aldığımda netflix in full paketine abone olmuştum ve hdr dobly atmos lu filimler aşırı keyif li idi. sonra netflix aşırı pahalandı, o tv yi çocuklar ağırlıklı izler olup ben dandirik eski samsunga kalınca netflix i önce standarta sonra da kapattım. şuan amazon prime video var sadece bir de tabi. ikiside yüksek çözünürlük yayın yapmıyor sanki. tam detaylı incelemedim. ama şu bi gerçekki samsung da amazonda izlediğim diziyi sony de deneme maksatlı açıp izledim geçen gün siyahlar aşırı keyifli görünüyor.

ama iş youtube da dizi izlemeye ve karasal yayın izlemeye gelince evdeki çok iyi tv(sony) ile diğeri arasındaki uçurumu göremiyorum. yazılım işlemci olarak demiyorum zira samsung youtube açmakta bile zorlanıyor.
demem o ki karasal yayın ağırlı izleyecek olanların pahalı tv bakmalarına gerek yok. geçen sene kardeşim orta tvler 25-30 bin iken 17 bin civarına 65 inc samsung tv nin muhtemelen en alt versiyonlarından birini almıştı. izleme mesafeside 3 metre üzeridir. karasal yayınlarda inanın muazzam desem yalan olmaz. ama yaklaşşan muhtemelen pikselleri sayarsın.

içinize tam sinmeyeni almayın. varsa çevrenizde vatan felan bir kaç kez gidip inceleyin.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,325
Yerel karartma olduğunda bulutlanma risk daha az olur. Sorun şurada
Lcd ekranlarda ışık arkadan gelir. Görüntü aynı renkte olursa (futbol maçı vb) ışığın dağılımı yeşil diyelim. Işıklara yakın pikseldeki yeşil daha parlak gözükür. Diğerleri bir iki tık aşağı olur. Bu da ekran tekduzeyligini etkiler. Bu yüzden her piksel kendi ışığını uretmedikce . Lcd lerde bu sorun malzeme kullanımına işçilik montaj vb. İle. Az yada çok olur.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,325
Futbol maçında yeşilin üstündeki futbolcular. Yada top. Panelin tepki süresi kötüyse gölgelere olur Bu genelde va 60 panellerde belirgin olur. Çinli üreticilerden de diyelim. Kırmızı formanın arkasından gelir. Renk gecisleri sırasında gölgelere olur. Tepki süresi iyi tv lerde az olur.
Bunlar normal lcd sorunlaridir.
Gene oled tepki süresi neredeyse sıfır olduğu için. Spor görüntülerde de en iyi sonucu verir.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,325
Yazılım, islemci, vb. Bunlara çok önem vermeyin. 2. Nesil ,7 Nesil vb.
Şunu yapabilirsiniz. Şimdi 2025 modeller var. Söyle islemci görüntüyü yapıyor. Böyle 1000 bölgede analiz yapıyor vs..vs.
2023, 2024 tv modellerin ilk çıktığı zaman İnternette geçmişe dönük arattirin.
Aynı şeyleri o modeller hakkında da yazar.

Geri
Üst Alt