qn70f hakkında
W
Winston zaten çokca detay verdi. bizzat ben sordum. daha sonra araştırırken youtube da samsung ürün danışmanı diye bir sayfa var. oradada nazikçe bahsediyor. qn70f in ledlerinin altta yada yanda olduğu ama qn80 -qn85- q90 serisinin tam mini led olduğunu. ben 55inc baktığımdan qn90 da en ufak 65 lik var ve devre dışı kalıyor ve qn85 le arasında ince detaylar ve aşırı aydınlık odalarda parlıklık farkı var. benimde odamda tv koyacağım yere direk güneş vurmuyor zaten.
qn70f ile qF5 serisinin basit farkına gelince;
f5 bir alt klasman denk değillermiş dediğim samsung.web den baktım. q7f5 in işlemcisi NQ4 AI Processor iken 70f de NQ4 AI Gen2 Processor.
hdr 70 f de Neo Quantum HDR iken diğerinde Quantum HDR
70f yandan çaklı mini led diğeri sadece qled.
birde kontras demiş;
qn70f in Quantum Mini LED iken f5 olan mega contras demiş. yorumunu winston hocam yapar ama görünen köy de klavuz istemez. f5 alana kadar tcl in c655pro alırım. bence 655pro daha üst bir tv dir. ha tcl inde servisine iyi diyen yok. tercih meselesi.
bütçeniz uygunsa qn85f den altına hiç bakmayın. qn70f lerde yandan/ yada alttan aydınlatma olması hasebi ile ışık sızmaları olma durumu gayet normal diyormuş firma.
W
Winston hocam qn85f lerde beyaz ekran açıkken olabilen bulutlanma olayı olma ihtimali nedir. yada bu bulutlanmanın olmama ihtimali olan modeller hangileridir.
12-13 senelik evdeki 2. tvim samsung dada hem beyaz ekranda bulutlanma hemde gri renkte sabit noktada kararma oldu. yıllardır idare ediyorum(o kararmayı eve yeni inşaattan çıkınca taşındığımızdan, nemlenme yapmış olabilir mi acaba demiştim). o şekilde 7-8 senedir kullandım ama tadı tuzunu kaçırıyor bu tarz olaylar.
umarım qn85f lerde olmaz. ha birde samsungun kendi sitesinde 55 inc olanı 50,500 tl ye mal oluyor, oradan almayı tavsiye edermisiniz.