W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,497
M Maviplanet,
Lcd alacaksan bu tv yeterli. SDR yayınlar için son derece yeterli
Yerel karartmasi altta edge Led yani.altta 20 bölgeli yerel karartma

03b-Samsung-55QN77F-termogram.webp

İzleme açısı yandan böyle

04b-Samsung-55QN77F-degradacja-barw-pod-katem.webp

Panel auo Va panelini kullanıyor

03a-Samsung-55QN77F-struktura-subpikseli.webp

Parlaklığı 750 nit bolgesel

M Çevrimdışı

Maviplanet

Yeni Üye
31 Ağu 2017
52
55QNX1D Samsung
Bu model alttan değil arkadan. Yani QN85 modele benzeri
qnx1D ile QN85 aynı modeller mi.

ve 2025 modellerine göre işlemcileri ve görüntü kaliteleri nasıldır

qn70F modeline göre bu modeller bariz daha mı iyidir ?

M Maviplanet,
Lcd alacaksan bu tv yeterli. SDR yayınlar için son derece yeterli
Yerel karartmasi altta edge Led yani.altta 20 bölgeli yerel karartma

03b-Samsung-55QN77F-termogram.webp

İzleme açısı yandan böyle

04b-Samsung-55QN77F-degradacja-barw-pod-katem.webp

Panel auo Va panelini kullanıyor

03a-Samsung-55QN77F-struktura-subpikseli.webp

Parlaklığı 750 nit bolgesel
qn70f e doğru gidiyoruz. bakalım hayırlısı.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,497
M Maviplanet,
Şunu unutmayın. Markalar yeni ürün çıkardığı zaman ürünler geçen seneyle aynı olur. 2024 yerine, samsung için D idi. 2025 modeller F oldu.
Bunu nasıl pazarlayacaklar. Işlemci bu sene söyle yapıyor böyle yapıyor. Yapay zeka var vb. diye pazarliyorlar. Aslında geçen senekiyle aynı.
Uygun fiyatlı 2024 modeller olmalı aslında ama ne yazık ki bizim ülkemizde olmuyor. Normalde 2025 modeller girdiğinde. 2024 modeller indirime girip satılıp 2025 modellere yer açması lazım. Firmalar bu sayede stogunu temizler ve düzene sokar. Ama bizde olay itfaiye pazarına dönmüş. Eski yeni fark etmez, tuttuğuna sat. Misali

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,497
Söyle anladım
QN70F.....iyi sdr yayın, kötü hdr
Nedeni, yerel karartmanin altta olması. Yerel karartma algoritma agresif olmak zorunda. Bölgeler altta dikey. Bu hdr formatta alttan yukarıya doğru parlak nesnelere görünür ışık sizmalari yapar. Bu yüzden küresel karartma algoritması hdr kullanacaklar tam ekranda. Işık süzmesini önlemek için. Bu da hdr yayında görüntüyü aşağıya çeker. Kötü, soluk bir yayın alırsın. Ama sdr yayında bunu yapmaya gerek yok. Bu yüzden sdr yayını güzel verir. Hemde çok iyi. Hemde üst düzey modeller kadar iyi verir

QN85D
Hem sdr hem hdr da iyi
Nedeni....yerel karartma arkada.

Son düzenleme:
M Çevrimdışı

Maviplanet

Yeni Üye
31 Ağu 2017
52
Söyle anladım
Nedeni, yerel karartmanin altta olması. Yerel karartma algoritma agresif olmak zorunda. Bölgeler altta dikey. Bu hdr formatta alttan yukarıya doğru parlak nesnelere görünür ışık sizmalari yapar. Bu yüzden küresel karartma algoritması hdr kullanacaklar tam ekranda. Işık süzmesini önlemek için. Bu da hdr yayında görüntüyü aşağıya çeker. Kötü, soluk bir yayın alırsın. Ama sdr yayında bunu yapmaya gerek yok. Bu yüzden sdr yayını güzel verir. Hemde çok iyi. Hemde üst düzey modeller kadar iyi verir

QN85D
Hem sdr hem hdr da iyi
QN85D ve 48 ila 51 binlerden rastgele satıcıda satılıyor 85d yi hepsiburada üzerinden samsung türkiye 56 bine satıyor QN85F i ise hepsiburada satıcısı 53,5 a satıyor. samsung Türkiye kırılması zor bir rekora imza atmış. eski modeli yenisinden pahalıya piyasaya sürmek her babayiğidin harcı değil.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,497
QN85D ve 48 ila 51 binlerden rastgele satıcıda satılıyor 85d yi hepsiburada üzerinden samsung türkiye 56 bine satıyor QN85F i ise hepsiburada satıcısı 53,5 a satıyor. samsung Türkiye kırılması zor bir rekora imza atmış. eski modeli yenisinden pahalıya piyasaya sürmek her babayiğidin harcı değil.
Aynen acayip. Bir turkiyedeyiz artık. Eskiden kötüydü. Şimdi her alanda kötülük 10 katı oldu.

M Çevrimdışı

Maviplanet

Yeni Üye
31 Ağu 2017
52
Söyle anladım

QN85D
Hem sdr hem hdr da iyi
bu açıdan baktığınız da; tcl c655pro da va panel. aslı varsa full array da sanki. sd yayınlar ve mesela amazon prime izleme kalitesi olarak qn70f le mukayese edersek durum nedir acaba.

bu soruyu c655pro nun 30bin civarına satılması ve bu aralar epey alıcısının olması. tcl servisleri ne pek iyi diyen yok bu sebepten markaya uzağım ama aklıma bu soru geldi uyku tutmaz beni.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,497
bu açıdan baktığınız da; tcl c655pro da va panel. aslı varsa full array da sanki. sd yayınlar ve mesela amazon prime izleme kalitesi olarak qn70f le mukayese edersek durum nedir acaba.

bu soruyu c655pro nun 30bin civarına satılması ve bu aralar epey alıcısının olması. tcl servisleri ne pek iyi diyen yok bu sebepten markaya uzağım ama aklıma bu soru geldi uyku tutmaz beni.
Beklenti. Bu modelde yeterli gelebilir.
Samsung keskinligi öne çıkarır
LG pürüzsuzlugu
Sony doğallığı vb
Tcl ne yaptığını bilmiyor. Bence kendi de bilmiyor.
Zaten günümüz modellerin sdr ile bir sorunu yok. Görüntü yükseltme öyle abartıldığı kadar markalar arasında fark çok az var. Video kaynağın kalitesine bağlı.
Tv ler eskisi gibi değil ebatlar alışkanlıklar büyüdü . Büyük ekran ve parlaklık artması görüntü kusurlarını daha çok görmemizi sağlıyor. Bunu önlemenin en önemli yolu iyi çekim ve bize kullanıcıya doğru bant genişliğinde vermeden geliyor. Bir oled bile kötü sinyalle gelen görüntüye birey yapamaz.
C655 hakkında ....
Daha ucuz bir islemci, donmalara ,takılmalar neden olabilir, işlemcinin gpu resim işler çözer. Burada da görüntü de zor sahnelerde bir düzensizlik yaşama ihtimalin olur.
60 hz lik va panel, tepki süresi çok iyi olmaz karanlığa yakın sahnelerde tepkime daha kötü olur. Yerel karartma olması iyi. Ama akşam film izlerken parlak nesnelerin etrafında hale yapar.
655 pro yüzde 5-10 pencerelerde görüntü değerleri parlaklığı düşük. 50 den sonra artıyor. Bu da hdr pek iyi olmaz.
C655 aynı. Pro nün tek avantajı. 655 den siyahı daha iyi olur. Bu da kontrast i artirir

M Çevrimdışı

Maviplanet

Yeni Üye
31 Ağu 2017
52
Qn70f açik ara 655pro dan daha iyi.
Qned 86 48 den aşaği düşmuyor. Qn70f 41 binlere iniyor. Sanirim f/p olarak qn70 e daha yakinim. 85f yada 85d leri 45 binlerde denk getirirsem direk almak gerek. Acelem yok zaten. Elim ayin 15inden spnra rahatliyacak.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
946
51
Buyrun bomba soru:

Oku oku, beynim çorba oldu, o öyle idi bu böyle idi derken bi baktım fiyat 300binleri görmüş, çüüüüşşş dedim kendime. (Şu, markaların hadi tv'nizi seçelim uygulamaları, öyle mi olsun, böyle mi olsun, şu özelliği de kakalım, bunu da dürtelim, ahanda buyrun tv'niz bu şeklinde şeyler var ya markaların sitelerinde)

Neyse... Şu an 2019'da aldığımız regal 32R4020HT'yi kullanıyoruz. Uydu, çanak, çömlek ıvır kıvır yok. Evde hangi laptopu boş yakalarsak bağlayıp internet üzerinden canımız ne istiyorsa, netflix, amazon, youtube, vb izliyoruz. Ancak yaş itibariyle, TV'yi aldığımız bu 6 sene içinde gözler de ufaktan "büyük ekran isterük" diye kazan kaldırmaya başladı. Yoksa verdiği görüntü ile ilgili bir derdimiz yok. Ama abur ve cubur çanağımı kucaklayıp, bi metre önüne bağdaş kurup izlemekten de sıkıldım.

Öyle maçla muçla işimiz de olmaz. Oyunda da öyle ki, zati evde konsol monsol yok. Ama keyifli olursa belki pc bağlayıp, ETS2'de kamyoncu abuzer ya da Flight Simulator'da "pilotum ben pilooot" havalarına gireriz, ora belli olmaz.

Yoğun olarak laptop da kullandığımız için, mesafe / ekran köşegeni oranından gittiğimizde, 75" ve üzeri bir şey bakıyorum. Yani 17" ekrana 60cm'den bakıp film izlemekle, aşağı yukarı iki buçuk metreden 75" ile izlemek arasında fark yok (matematik hesabı anlamında, başka farklar var mıdır bilmem). Gerçi yeni yaptığım TV ünitesi de 170cm, 85" falan düdük gibi durur üstünde. :alala

Bu bağlamda samsungun uhd 8000F modelleri pek bi cezbetti fiyatı yüzünden. Evet; boş line bile değil, bomboş line. Ama festelden bile ucuz. Öyle olunca elimdeki regale göre verdiği görüntü çok mu dandik olur, ucuz ama attan inip de eşşeğe binmek sonuçta mantıksız, 8000F eşşek midir? Olmadı 75" civarı ehven bir cihazı ne aralarda bulabilirim, önerileriniz nedir? Ha bütçe nedir diye sormayın; eğer ihtiyaç olarak görseydim gider 300 binlik malı da acımaz alırdım ama bana vereceklerinin benim için bir değeri yok. Ultra über züber siyahlar; olmasa da olur. Işık sızması: dert etmem (pro fotoğrafçı olduğum için zati hep ips kullandım, ama fotoşokta. Video ile işim olmadı) Cap canlı renkler; bir ötesi cırtlamış renkler, istemem, isteğim: doğru renkler. Işık hızında kanal geçişi; eyidır hojdır ema benane, bende çanak yok. Ya bilgisayar, ya kutu bağlanacak, ama ghosting, flicker vs canımı sıkar. gibi gibi...

Önemli ekleme: TCL, next gibi servislerinin leş olduğu söylenen firmalara çok ama çok mesafeliyim. Gerçi buradaki servisi 10 numara olabilir, ama ateş olmayan yerden duman hesabı, bulaşılmamalıdır diyorum kendimce. Samsung hakkında bir fikrim yok. Önceki 32" SEG 7 sene sıkıntı çıkarmamıştı, üstüne bi 4-5 sene kaynanatör giller kullandı, elimdeki regalin de derdi yok. O yüzden servis ile uğraşmak işime gelmiyor. Uzun yazdım, muhtemelen çoğu kişi okumayacak ama okuyup fikir belirtenlere şimdiden teşekkür.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt