M Çevrimdışı

mister

Aktif Üye
14 Haz 2022
68
34
98 inc için. Diğer ebatlarda farklı. Sitesinde ortada bırakıp, bölgeyi ebatlara göre belirtmemis
miniled için en önemli veriyi nasıl önemsizmiş gibi sallayıp geçmişler, ne ürettiğini bilen ciddi bir firma böyle yapar mı...

şu an düşüncemde C855 daha pozitif fakat siyah tonlarıyla ilgili çekincelerim var. bu yüzden LG B4 modeline kayıyorum bu sefer de düşük parlaklık ve burn-in durumlarından dolayı ortada kalıyorum. miniledlerde derin, mürekkep gibi siyah olabliyor mu acaba

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,219
miniled için en önemli veriyi nasıl önemsizmiş gibi sallayıp geçmişler, ne ürettiğini bilen ciddi bir firma böyle yapar mı...

şu an düşüncemde C855 daha pozitif fakat siyah tonlarıyla ilgili çekincelerim var. bu yüzden LG B4 modeline kayıyorum bu sefer de düşük parlaklık ve burn-in durumlarından dolayı ortada kalıyorum. miniledlerde derin, mürekkep gibi siyah olabliyor mu acaba
Daha iyi siyah ama bir oled olamaz.
Şöyle düşünün karartmayi
C855...48×28=1344 bölge
Oled....3840×2160=8 294 400 bölge

M Çevrimdışı

mister

Aktif Üye
14 Haz 2022
68
34
Daha iyi siyah ama bir oled olamaz.
Şöyle düşünün karartmayi
C855...48×28=1344 bölge
Oled....3840×2160=8 294 400 bölge
öyle bakınca arada 1000 katından daha fazla oluyor ama işleyişte bu kadar büyük fark yok. tabii ki oled olamaz çünkü çalışma şekilleri farklı. oled komple kapalıyken gerekli yerleri aydınlatıyor fakat miniled tam tersi komple aydınlatıp gerekli yerleri kapatmaya çalışıyor. bunu kusursuz yapmak için dediğiniz gibi belki de 8m minilede ihtiyacı olabilir...

benim için önemli olan şu. sıfır ışıkta korku gerilim filmlerinde lcd ve led ile izlerken hiçbir şey anlamıyorum. çok kötü bir deneyim oluyor. giriş seviyesi bir plazmayla sinema kalitesinde izleyebiliyordum. tabii plazma sizlere ömür o ayrı... bu yüzden miniled ile ne kadar yaklaşabilirim onu merak ediyorum. hani bu iyiymiş, gayet yeterliymiş şimdiye kadar niye almamışım der miyim yoksa yok bu da değil deyip direk olede mi giderim bunu kestiremiyorum. alıp, deneyip, iade etmek de hiç tarzım değil. bundan dolayı burdan soruyorum. marketlerde ışıkta siyah kalitesini anlamak mümkün değil, karanlık ortam lazım.

B Çevrimdışı

berkaygunonu

Yeni Üye
1 Şub 2023
9
31
Arkadaşım evleneceği için alacak. 75" QLED ile 65" OLED arasında kararsız kaldı. Kullanım amaçları , ulusal kanallar, Netflix, Konsol oyunu oynamak ve futbol maçlarını izlemek. Bütçe şimdilik sorun değil ama ipin de ucunu kaçırmayalım. Parasını hak eden bir ürün düşünülüyor.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,219
öyle bakınca arada 1000 katından daha fazla oluyor ama işleyişte bu kadar büyük fark yok. tabii ki oled olamaz çünkü çalışma şekilleri farklı. oled komple kapalıyken gerekli yerleri aydınlatıyor fakat miniled tam tersi komple aydınlatıp gerekli yerleri kapatmaya çalışıyor. bunu kusursuz yapmak için dediğiniz gibi belki de 8m minilede ihtiyacı olabilir...

benim için önemli olan şu. sıfır ışıkta korku gerilim filmlerinde lcd ve led ile izlerken hiçbir şey anlamıyorum. çok kötü bir deneyim oluyor. giriş seviyesi bir plazmayla sinema kalitesinde izleyebiliyordum. tabii plazma sizlere ömür o ayrı... bu yüzden miniled ile ne kadar yaklaşabilirim onu merak ediyorum. hani bu iyiymiş, gayet yeterliymiş şimdiye kadar niye almamışım der miyim yoksa yok bu da değil deyip direk olede mi giderim bunu kestiremiyorum. alıp, deneyip, iade etmek de hiç tarzım değil. bundan dolayı burdan soruyorum. marketlerde ışıkta siyah kalitesini anlamak mümkün değil, karanlık ortam lazım.
İyi bir film ve karanlık ortamda oled herzaman en iyi sonucu verir. B4 bile yeterli olur. Bence akşam kullanımı için B4 oldukça yeterli. Artık eski C serisi kadar parlak olabiliyor.
LCD olarak baktığınız C855 iyi bir LCD. Hdr iceriklerde iyi parlaklıklara çıkar. Aydınlık oda performansi elbette daha iyi. Ama sadece parlaklık açısından üstün olabilir. Onu bir oled kadar rafine görüntü ekran tekduzeyligi, açı, tepki, kontrast vb. Şeylerde üstün kılmaz. İzleme aliskanligina göre seçerseniz .

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,219
Arkadaşım evleneceği için alacak. 75" QLED ile 65" OLED arasında kararsız kaldı. Kullanım amaçları , ulusal kanallar, Netflix, Konsol oyunu oynamak ve futbol maçlarını izlemek. Bütçe şimdilik sorun değil ama ipin de ucunu kaçırmayalım. Parasını hak eden bir ürün düşünülüyor.
Bütçeniz doğrultusunda modelleri yazarmisiniz.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,219
S85F Samsung oled Avrupa ve ülkemizde woled panel olarak gelecekti. Ama şuana kadar karışık kullanım var.
Woled...lg
Qd-oled... Samsung
S85FAE....LG
S85FAT.... SAMSUNG
Baska ülkelerden Rusya, Ukrayna Ortadoğu üretimi olarak gelirse
Bu S85FAU olarakta gelir. Bu da qd-oled

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,219
Yanma riski her zaman var tabii ki. Ama şimdi çocuk yeni evlenip masraf edecek bir de bu sorunla uğraşırsa mahcup olurum.
Yanma riski kullanma şekline göre değişir. Bir oled panel olarak ilk yıllarda sorun çıkarma LCD lerden çok daha azdır. Oled Panel tümleşik olarak üretilir. Komple olarak. Görüntüde yıllarca sorun çıkarma olası düşük olur. Gunboyu açık olmadığı sürece ve statik görüntülere saatlerce maruz bırakmadığı iz sürece bir sorun olmaz yanma konusunda.
Lcd öyle değil değişik parçalardan oluşur. Bu kapsamda ilk yillarda yada alır almaz sorunlarla karşılaşma olasılığı daha çok.

Geri
Üst Alt