B Çevrimiçi

Berkovich

Yeni Üye
23 Ara 2019
48
36
Hocam LG de T serisi 2024 modellere baktım,
aklımdaki 75QNED91T olana bakıyorum miniled olmasındna dolayı ama onlarında fiyatı yüksek, birde 75QNED86T olanı var ama o da kenar aydınlatma

TCL de iase çok model var, 75C755 ve 75C855 modelleri miniled, daha uygun fiyatlı 75C655PRO olan uygun, bu model arkadan aydınlatmalı diye biliyorum. alınabilir model dediler 120hz miş sanırım.

LG fiyatlarına samsung 2025 modelleri alabiliyorum. birde samsung da 2025 olan Q70D modeli var, yeni 2025 de Q7F ler var ama onlarda kenar aydınlatma sanırım

bu arada samsung QN80F i az önce servis gelip kutuladı, kargo gelip alacak, iade işlemi oldu dedi servis bu saaatten sonra kargoda kırılsa bile sorun olmaz dedi,
Saydıklarınızla hemen hemen aynı amaçlar doğrultusunda 7655 PRO 75inch satın aldım, oldukça memnunum tavisye ederim. Tabii ki gönül isterdi mini led bir ekran 144hz bir yenileme hızı ancak arada ciddi manada fiyat farklılıkları mevcut, Beylikdüzü Marmara park'ta ki Mediamarkt'ta gidip istediğiniz tv'u canlı canlı test edebilirsiniz, üstelik ps 5 'de var oyun deneyimini de deneyebiliyorsunuz. Ben şahsen dediğim gibi oldukça memnun kaldım, söyledikleri gün teslim edildi ve akşamına gelip kurdular.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,189
bu arada samsung QN80F i az önce servis gelip kutuladı, kargo gelip alacak, iade işlemi oldu dedi servis bu saaatten sonra kargoda kırılsa bile sorun olmaz dedi,
Kendi sağlam şekilde olup kutuya koydu. Sizlik birşey kalmaz. Çünkü sağlam ve eksiksiz şekilde servise toplattin. Artık bu iş onlarda.

Y Çevrimdışı

yilmazkalcin

Yeni Üye
23 Şub 2021
26
36

Normal kullanım 60hz oyunlarda 120hz diye biliyorum, forumlarda öyle yazıyordu, birde media mark da görevli personelde öyle söyledi sormuştum o yüzden ama internetten bir bakayım özelliklerine tekrardan.
sizce samsung dan sonra bu tv yi alsam 75" olanı fiyat olarak hem samsung dan daha uyguna geliyor, hemde ekranı büyütmüş olurum. sizce görüntü vs gibi konularda sıkıntı yaşar mıyım. kalite anlamında, gerçi samsung da yapay zeka ile görüntü 4k ya yükseltme var diyor ama normal tv yayınlarında aman aman bir fark göremedim,

Saydıklarınızla hemen hemen aynı amaçlar doğrultusunda 7655 PRO 75inch satın aldım, oldukça memnunum tavisye ederim. Tabii ki gönül isterdi mini led bir ekran 144hz bir yenileme hızı ancak arada ciddi manada fiyat farklılıkları mevcut, Beylikdüzü Marmara park'ta ki Mediamarkt'ta gidip istediğiniz tv'u canlı canlı test edebilirsiniz, üstelik ps 5 'de var oyun deneyimini de deneyebiliyorsunuz. Ben şahsen dediğim gibi oldukça memnun kaldım, söyledikleri gün teslim edildi ve akşamına gelip kurdular.

Size denk gelmem süper oldu hocam, kullanıcı olarak daha detaylı bilgi verebilirsiniz.
ben özellikle kanal geçişlerini merak ediyorum, eski sony tv de çok yavaş kanal geçişi vardı, malum mağazalarda uydu yayını olmadığındna bunu test edemiyoruz.

kanal geçişleri nasıl, tv yi açınca yavaş mı açılıyor, açma tuşuna basınca tv açılıp normal bir şekilde donma olmadan uygulamalara geçebiliyor musunuz

kumandanın kullanımı nasıl, sesli arama falan nasıldır samsung da çok geri bir sesli komut var, kanal ismini verince eski sony tv de değiştiriyordun, samsung da kanalın numarasını söyleyince değiştiriyor, sesli arama da geri kalmış bazı cümleleri anlamıyor, birde basılı tutmak lazım arama yapmak için

Sıradan bir yerel karartmalı modelidir fiyatı yüksek olması LG ve satıcının sorunu
Aldığın modelle aynı kalitede

bu model samsung un qn80f modeli ile aynı diyorsunuz yani,
acaba fiyorum bu kadar model arasında gidip gelmektense onvo, toshiba gibi market tv lerinden mi alsam diyorum. :)

Son düzenleme:
W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,189
Normal kullanım 60hz oyunlarda 120hz diye biliyorum, forumlarda öyle yazıyordu, birde media mark da görevli personelde öyle söyledi sormuştum o yüzden ama internetten bir bakayım özelliklerine tekrardan
Çözünürlüğü yarıya düşürdüğünü de söylemesi lazım. Bu da bulanıklığı artırır. Faydasından çok görüntüye zararı olur. Bu özelliği fazla kayda almayın

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,189
Bir başka konu ,izleme şeklin zaten uydu yayınları SDR, günümüzde tüm modeller talebinizi karşılar.
Yükseltme konusunda da bu bir abartı olarak gör. Yapay zeka bilmem 4k yükseltiyor yayınları vb. Herşey bit değerin iyi olmasından geçer. Kaynak görüntü yani, nekadar kaliteli olursa o kadar iyi gösterir

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,189
Üstte yazan arkadaşın full HD TV varmış. Normal yayınları izlerken uydudan. O bile günümüz 4k yapay zekalı modellerden bir farkı olmaz. Hatta bir tık daha iyi sonuç verir uydu yakınlarda.

Y Çevrimdışı

yilmazkalcin

Yeni Üye
23 Şub 2021
26
36
Çözünürlüğü yarıya düşürdüğünü de söylemesi lazım. Bu da bulanıklığı artırır. Faydasından çok görüntüye zararı olur. Bu özelliği fazla kayda almayın

anladım hocam, bunu bilmiyordum öyle birşey de demediler, evet dediğiniz gibi söylemeleri lazım ama bizim ülkemizde satış için her yolu mübah görüyorlar

peki hocam siz benim yerimde olsanız hangi tv yi alırsınız,

samsung 65qn80f modeli 56K, paracard 5K gelecek, ön sipariş kampanyasından da 5K gelecek ikisi birden gelirse eğer 46K ya gelmiş oluyor,

LG nin miniled leri çok pahalıya satılıyor, yeni modellerde piyasada yok, en azından ben bulamadım.

TCL ise 65" de c755 modeli gece indirimlerinde 50K civarı, 75" e geçince fiyat değişiyor tabi ama gece indirimlerinde belki uygun bişey yakalarım.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,189
anladım hocam, bunu bilmiyordum öyle birşey de demediler, evet dediğiniz gibi söylemeleri lazım ama bizim ülkemizde satış için her yolu mübah görüyorlar

peki hocam siz benim yerimde olsanız hangi tv yi alırsınız,

samsung 65qn80f modeli 56K, paracard 5K gelecek, ön sipariş kampanyasından da 5K gelecek ikisi birden gelirse eğer 46K ya gelmiş oluyor,

LG nin miniled leri çok pahalıya satılıyor, yeni modellerde piyasada yok, en azından ben bulamadım.

TCL ise 65" de c755 modeli gece indirimlerinde 50K civarı, 75" e geçince fiyat değişiyor tabi ama gece indirimlerinde belki uygun bişey yakalarım.
LG nin modeli fiyatı düşük olsaydı. Kumandayı sevdiğin için ( bu konuda sana katılıyorum). Aynı fiyatta gelseydi onu al derdim. Ama aynı donanımlı ve panelinde aynı csot Va panelli olması her ikisindede ben bir artı göremiyorum. Dediğim gibi LG ve satıcının anlamsız fiyatlandırması.
Tcl ucuz olmadigi sürece ne Sony ne Samsung ne LG. Aynı fiyatta satarsa. Her zaman bu saydığım modellere yonel.
Ben ucuza geldiği için Qn80f modeliyle devam etmeni tavsiye ederim. SDR ve HDR kullanımı sağladığı için.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,189
Mağazalarda TV seçimi olmaz. Hatırladığım kadarı ile, siz QN80f modeli çok iyi demiştiniz vb.
Tv ler en iyi, aldığında evde akşam izlerken kusurlarını görürsün. Mağazada TV seçmek bir anlamı yok. Onun yerine forumlarda kullanıcı yorumlarını okuman daha çok yardımcı olur. Eve TV gelmeden nasıl bir TV aldığını bilemezsiniz. Tüm YouTube incelemelerde dahil. Ürün pazarlanir.

Y Çevrimdışı

yilmazkalcin

Yeni Üye
23 Şub 2021
26
36
Mağazalarda TV seçimi olmaz. Hatırladığım kadarı ile, siz QN80f modeli çok iyi demiştiniz vb.
Tv ler en iyi, aldığında evde akşam izlerken kusurlarını görürsün. Mağazada TV seçmek bir anlamı yok. Onun yerine forumlarda kullanıcı yorumlarını okuman daha çok yardımcı olur. Eve TV gelmeden nasıl bir TV aldığını bilemezsiniz. Tüm YouTube incelemelerde dahil. Ürün pazarlanir.

Hocam tv iyi güzel ama bana gelende panel kenarları ile orta kısım renk farkı var, bulutlanma denilen olay,
başka bir forumda sordum orada samsung satıcısı bana ürünü direkt iade et bulutlanma falan deme uğraşırsın dedi, bende 14 gün dolmadan iade edeyim dedim.

asıl iade etmemin ana sebebi bu, kampanya paracard olayı iade etmişken eğer yine aynı model alırsam bari işime yarasın diyorum. (bu arada hanımla acayip papaz oluruz aynı modeli alırsam, iade ediyorum diye çok kızıyor, yeni gelende de aynı sorun olursa ne yapacaksın diyor, bende onu da iade ederim diyorum :), şaka maka bir yana da aynı sıkıntıyı tekrar yaşarsam iade edemem artık)

birde LG nin ve SAMSUNG un QLED leri var, hatta ONVO da falan da var onlaramı yönelsem falan da diyorum ara sıra,

Üstte yazan arkadaşın full HD TV varmış. Normal yayınları izlerken uydudan. O bile günümüz 4k yapay zekalı modellerden bir farkı olmaz. Hatta bir tık daha iyi sonuç verir uydu yakınlarda.

Bu dediğiniz C655PRO için değil mi

B Çevrimiçi

Berkovich

Yeni Üye
23 Ara 2019
48
36
Ben buna katılmıyorum, satış danışmanına rica ettim ps bağladı fifa oynadık, rica ettim karasal yayın bağladı uydudan tv izledik, rica ettim 4k video açtı youtube'dan video izledik. Sonuç, eve geldiğimde mağazada ne izlediysem onu görüyorum. ( NOT : Marmara Park Mediamarkt için geçerli söylediklerim...)

Normal kullanım 60hz oyunlarda 120hz diye biliyorum, forumlarda öyle yazıyordu, birde media mark da görevli personelde öyle söyledi sormuştum o yüzden ama internetten bir bakayım özelliklerine tekrardan.
sizce samsung dan sonra bu tv yi alsam 75" olanı fiyat olarak hem samsung dan daha uyguna geliyor, hemde ekranı büyütmüş olurum. sizce görüntü vs gibi konularda sıkıntı yaşar mıyım. kalite anlamında, gerçi samsung da yapay zeka ile görüntü 4k ya yükseltme var diyor ama normal tv yayınlarında aman aman bir fark göremedim,

Size denk gelmem süper oldu hocam, kullanıcı olarak daha detaylı bilgi verebilirsiniz.
ben özellikle kanal geçişlerini merak ediyorum, eski sony tv de çok yavaş kanal geçişi vardı, malum mağazalarda uydu yayını olmadığındna bunu test edemiyoruz.

kanal geçişleri nasıl, tv yi açınca yavaş mı açılıyor, açma tuşuna basınca tv açılıp normal bir şekilde donma olmadan uygulamalara geçebiliyor musunuz

kumandanın kullanımı nasıl, sesli arama falan nasıldır samsung da çok geri bir sesli komut var, kanal ismini verince eski sony tv de değiştiriyordun, samsung da kanalın numarasını söyleyince değiştiriyor, sesli arama da geri kalmış bazı cümleleri anlamıyor, birde basılı tutmak lazım arama yapmak için

bu model samsung un qn80f modeli ile aynı diyorsunuz yani,
acaba fiyorum bu kadar model arasında gidip gelmektense onvo, toshiba gibi market tv lerinden mi alsam diyorum. :)
Ben evin şekli gereği uydu kablosunu uzatamadığımdan karasal yayın izlemiyorum tv'da. Bunun yerine haberler vb uydu kanalları için IPTV kullanıyorum. Bu yüzden kanal geçişleri konusunda çok yardımcı olamayacağım, sadece kurulum esnasında çalışıtğından emin olmak için uyduyu denedik, kanal geçişleri ne çok yavaş ne de çok hızlıydı, rahatsız etmedi açıkçası. Açılış kapanış konusunda da aşırı bekletmiyor yani süre tutmadım ama hadi artık açılsın amma yavaş diye hayıflanmadım 2 haftadır hiç. 655 pro 75 inç ve bütçeme uyduğu için tercih ettim ben, 755 mini led olarak 65 inç 'e daha fazla para vermektense 75 inç Qled olsun diye düşündüm açıkçası, evet fark var ama aradaki fiyat farkına bizim gibi sıradan kullanıcalar için değer bir fark olduğunu düşünmüyorum. Hız konusunda, ben mibox4k kullanıyordum bu da aynı performansta, kasma donma yaşamadım hiç işlemci işini yapıyor ara sıra çok zorlarsam menüler arası geçişlerde küçük kasmalar hissediyorum ama asla rahatsız edici olmadı şimdiye dek. Benim için izleme mesafem 5mt olacağı için boyut öncelikti, ama 65 inç işini görürse c755 65 inç olanı kesinllikle daha iyi bir deneyim sunuyor iki televizyonda aynı video'yu yan yana açtık ve fark ortaya çıktı. ( ama dediğim gibi bence o aradaki fiyat farkına değmezdi ) NOT: tamamen kendi deneyim ve fikirlerimi paylaştım...

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt