W
Winston
Hocam merhabalar,
50K-60K aralığında bütçem var, bulutlanma yapmayacak, sitahları gri gibi göstermeyecek bir tv arayışım var.
aslında samsung 65qn80f modelini aldım, 56K ya ama tv de piksel testi yapınca telefon ile resim çektiğimde kenar kısımlarda buşutlanma fark ettim. çıplak göz ile çok fazla belli olmuyor ama telefon ile resim çekince çok fazla belli oluyor.
Tv yi iade etmek ile uğraşıyorum, bu hafta içerisinde muhtelemelen çözeceğim. iade için servis paketleme yapması gerekiyormuş, servis de bu işlem için 1.500 TL istiyor, müşteri hizmetlerini aradım parayı vermek istemediğim konusunda çokca konuştum. en son c.tesi günü aradılar servis gelecek kutulumayı yapacak diye bakalım.
şimdi bu tv yi iade edince tekrar aynı tv yi mi alsam yoksa başka marka modellere mi baksam bilemedim. samsung u öğrenci indirimi ile aldığım için fiyatı çok iyi geldi
(bu arada aynı tv yi alırsam 56K ya almış olacağım, 5K paracard yükleyeceklermiş, birde ön başvuru yapmıştım o da olursa eğer 5K da oradan gelecek, toplam 10K paracard ile tv 46K ya gelmiş oalcak.)
daha önceki alımım 6 hazirandan önce olduğu için paracard yüklemesi gelmemişti, daha doğrusu tarih tutmadığı için başvuru yapmadım.
c.tesi günü media mark da tv leri inceledim biraz ama kafam iyice karıştı. LG, TCL derken hangi marka hangi model konusunda çok ikilemde kaldım.
LG tarafında mini led olan qned91 var bu miniled, qned86 var ama bu miniled değil yandan aydınlatmalı, (lg nin kumandasına bayıldım, hem fare olarak kullanılıyor, hemde sesli asistan samsung a göre çok iyi çalışıyor, kanal değiştirme web de arama yapmada falan)
TCL tarafında ise c755 ve c855 ler var, birde c655 pro var o bu miniled değil. (servis konusu beni çok korkutuyor, bir sorun yaşarsam diye)
android tv de almak istemiyorum, bir süre sonra android de yavaşlama olacak korkusu ile. daha önce sony kullanıyordum. 2021 de aldım o bile bir süre sonra çok yavaşlamıştı. özellikle kanal geçişlerinde çok yavaş, tv nin açılması yavaşlamıştı.
tv yi değiştirmişken 75" e mi çıksam acaba diyorum. izleme mesafem 4 - 4,5 mt arasında o yüzden 65" eskiye göre (55" kullanıyordum) aman aman bir fark yaratmadı. almışken 1 kere alınıyor, o yüzden 75" almayı planlıyorum.
kullanım, normal uydu kanalları, kızım için youtube çizgi film falan, arada bir pc yi bağlayıp oğlumla oyun ama arada bir falan olacak.