T Çevrimdışı

Taner1

Yeni Üye
25 May 2025
1
44
Merhabalar, Böyle bir forum sitesinin kurulması iyi olmuş.
50 yada 55 inch led tv alacağım. Fiyat performans ürünün falan değil. Gerçekten kaliteli sorun çıkarma ihtimali düşük olan hangi marka model tv yi önerirsiniz?

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,113
Merhabalar, Böyle bir forum sitesinin kurulması iyi olmuş.
50 yada 55 inch led tv alacağım. Fiyat performans ürünün falan değil. Gerçekten kaliteli sorun çıkarma ihtimali düşük olan hangi marka model tv yi önerirsiniz?
Merhaba
SDR ve HDR kullanım için
55qn90d
55qn85d
55Q80D
55pml9009
55C755
Yerel karartmali 1000 nit civarındaki modeller fiyatlarına bakıp bütçenize hangisi uygun kararınızı verirsiniz.

A Çevrimdışı

atakanpower

Yeni Üye
11 Eki 2024
21
35
Bu konuma da cevap bekliyorum.Bilen arkadaşlar yorum yapabilir mi

N Çevrimdışı

nihat turan 

Yeni Üye
13 May 2025
10
51
Eline Saglik Clearidas
TV Tavsiyesini Tek Baslikta Toplamak
Tavsiye Bekleyen Tum Uyeler Icin
Bulunmaz Kaynak Haline Gelicektir 🆗

Ana Konumuz Hayırlı Olsun.
Selam bana yardımcı olur musun yazılım için

10000030842bfca2bcc12f3575.jpg
10000042206362c7a1bdfbd88e.jpg
10000042210f57bae529f045b2.jpg
10000042186ca4b4a8e5752c00.jpg

B Çevrimdışı

Berkovich

Yeni Üye
23 Ara 2019
38
36
Merhaba max 45Bin TL olacak şekilde, ara ara PS5 oynadığım genelde internet tabanlı yayınlar izleyeceğim ( karasal uydu yayını izlemiyoruz ) bir tv tavsiyenize ihtiyacım var. MEvcut televizyonum 3-4yıl kadar önce aldığım JVC 55 inch bir led tv. Bu noktada 60Hz yenileme hızı bana yeterli olacak mı yoksa bu paralar veriliyorken en az 120 hz cihazlara mı bakmalıyım ? (PS 5 performansı için ) Onvo olarak diğer markaların 55 inc fiyatlarına 85 inc ürünler satıyor hem de QLED olduğunu idda ediyor. Bu bağlamda ONVO bir tercih olabilir mi ? Yoksa nispeten daha kaliteli olduğu bilinen TCL marka bir 65 ya da 75 inc tv mi tercih edilmeli ? Tavsiyelerinizde model numaraları da paylaşırsanız çok makbule geçer.

Teşekkürler.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,113
Merhaba max 45Bin TL olacak şekilde, ara ara PS5 oynadığım genelde internet tabanlı yayınlar izleyeceğim ( karasal uydu yayını izlemiyoruz ) bir tv tavsiyenize ihtiyacım var. MEvcut televizyonum 3-4yıl kadar önce aldığım JVC 55 inch bir led tv. Bu noktada 60Hz yenileme hızı bana yeterli olacak mı yoksa bu paralar veriliyorken en az 120 hz cihazlara mı bakmalıyım ? (PS 5 performansı için ) Onvo olarak diğer markaların 55 inc fiyatlarına 85 inc ürünler satıyor hem de QLED olduğunu idda ediyor. Bu bağlamda ONVO bir tercih olabilir mi ? Yoksa nispeten daha kaliteli olduğu bilinen TCL marka bir 65 ya da 75 inc tv mi tercih edilmeli ? Tavsiyelerinizde model numaraları da paylaşırsanız çok makbule geçer.

Teşekkürler.
Onvo vb. Değilde, yerli markalardan Vestel grubu veya Grundig grubundan almanız daha iyi olur.
Bu iki marka kalite yapısı tcl in P serisi ve C6 serisi ile hemen hemen aynı donanım ve kalitede 2024 modelleri. Oyun için hiçbir model sorun çıkarmaz. Genelde HDR da sorun cikardir. Zaten en üst modellerde bile hdr çoğunda sorunlu. Normal SDR de sorun çekeceğini düşünmüyorum. Butcene göre bu markalardan dilediğin modeli alabilirsiniz. Şu var bu var bakmayın. Giriş seviyesi modellerin hemen hemen aynı olur. Hepside SDR iyi bir şekilde gösterir. Oyun içinde aynı

B Çevrimdışı

Berkovich

Yeni Üye
23 Ara 2019
38
36
Onvo vb. Değilde, yerli markalardan Vestel grubu veya Grundig grubundan almanız daha iyi olur.
Bu iki marka kalite yapısı tcl in P serisi ve C6 serisi ile hemen hemen aynı donanım ve kalitede 2024 modelleri. Oyun için hiçbir model sorun çıkarmaz. Genelde HDR da sorun cikardir. Zaten en üst modellerde bile hdr çoğunda sorunlu. Normal SDR de sorun çekeceğini düşünmüyorum. Butcene göre bu markalardan dilediğin modeli alabilirsiniz. Şu var bu var bakmayın. Giriş seviyesi modellerin hemen hemen aynı olur. Hepside SDR iyi bir şekilde gösterir. Oyun içinde aynı
Grundig bakmak mantıklı o zaman fiyat olarak en mantıklı olan ürünler onda onvo dan sonra

TCL 75c655GTV modelini önerir misiniz? Teknik detaylardan anlayan biri yorumlayabilir mi? Teşekkürler

Son düzenleme:
W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,113
Samsung, bu yıl planlanan genişlemenin bir parçası olarak, 2025'in ilk çeyreğinde ilk kez Kuzey Amerika'da baş rakibi LG'den daha fazla OLED TV sattı.

Televizyon dünyasını genel olarak Amerika piyasası belirler. Zaten o bölgeye göre üretim yapılır. Tahminim görüntü olarak müşterileri bilinçli ve bilgili olmasından

Screenshot_20250528-003136.png

T Çevrimdışı

Tahir27

Yeni Üye
3 Kas 2023
8
25
Sayın W Winston öncelikle yaklaşık 100 sayfa kadar gönderide yorumlarını okudum TV konusundaki tecrübelerin ve bilgin şapka çıkarılır derecede. Müsadenle bende sana danışmak isterim;

Öncelikle ben TV teknolojisinden anlayan bir insan değilim bekar evimdede çok fazla tv izlemem genellikle telefon ile vakit geçiririm Allah kısmet ederse 6 ay sonra evleneceğim ve bir TV almam gerekecek evlendikten sonra sık sık TV izlermiyim bilmiyorum. Ama genel olarak da izlediğim zamanlarda Netflix YouTube tarz uygulamalar üzerinden filmler ya da videolar İzliyorum muhtemelen evlendikten sonra Eşimle birlikte bu tarzdan devam edeceğiz çok fazla televizyondan anlamadığım için bugün Media Markt’a gittim bana iki modeli önerdi bunlardan bir tanesi TCL 75C655PROGTV, İkincisi Samsung 75Q60D fakat Televizyonu babam alacak ve LG Olsun istiyor önereceğin modeller arasında LG olursa Ve bu modelleri kendi keyfine göre sıralarsan Mutlu olurum bütçem 100.000 TL 75 inç bir televizyon istiyorum fakat zaten oyun oynayan birisi değilsin çok fazla televizyon da izlemiyorsun sadece Netflix izliyorsun 60.000 TL’ye veya 70.000 TL’ye bu model var Dersen o modeli de alırım açıkçası görüntü kalitesi benim için önemli Ha bu arada illa LG olacak diye bir şey yok kardeşim LG güzel Değil Şu Marcka LG’den daha güzel Dersen onu da alırım şimdiden teşekkür ederim kolay gelsin.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,113
T Tahir27, merhaba
LG nin en iyi yaptığı iş oledlerdir. C4 modelini almanı öneririm. LCD ile oled farkı ise elma ile armut gibidir. Kıyaslama olmaz bile

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,113
Giriş seviyesi 655 modelleri 2024 model, ve realtek işlemci olarak gelir. Bu interetde dolasmalarda smart kullanımda takilmalara sebep olur. Panel Va panel kontrast ve siyah iyi izleme açısı dar ve siyaha yakın tonlarda tepki süresi düşük olur Grundig lerde IPS panellerle gelir genelde. Kontrast ve siyahı daha düşük. İzleme açıları daha iyi Va panellerden daha hızlı tepkimesi olur. Hızlı tepki süresi, daha az bulanıklık hareket netliği daha iyi demektir. Hangisi size uygun ve kararınızı verirsiniz

Geri
Üst Alt