Oled daha iyi rafine görüntü verirSelamlar... Futbol, youtube, iptv film (android box cihazım var) için 55" philips tv düşünüyorum. Ambilight eski tvden bu yana bir alışkanlık olduğu için sadece philips odaklıyım. Önceki panelim Va.. 55pml9009 ve 55oled809 arasında düşüncelerim. Tv amaçlarım doğrultusunda değerlendirirsek bu iki cihaz arasında 17.000 tl fark var.. Oled versiyonu için bu farka değer mi sizce? Düşünce ve fikirleriniz nelerdir?
Eyvallah... Futbol vb hareketli görüntülerde daha akıcıdır o halde sanıyorum.. İşte birde şu meşhur oled ömrü kısadır efsanesi de insanın kafasına takılıyor.Oled daha iyi rafine görüntü verir
Neredeyse sıfır tepkime süresi. Çok iyi kontrast. Daha iyi izleme açısı daha kompak panel
Oledleriin yanma riski elbette var.kullanima bağlı olarak. Aşırı statik görüntülerden gunboyu haber kanalları vb. Oled ve LG oledleri 2013 yılından beri epey yol aldı 2021 Evo yani ex panellerle birlikte iyi bir yol aldı .Eyvallah... Futbol vb hareketli görüntülerde daha akıcıdır o halde sanıyorum.. İşte birde şu meşhur oled ömrü kısadır efsanesi de insanın kafasına takılıyor.
Bu telafi döngüsü denilen şey sanırım kendini korumaya almak için 10 dakika kapatması gibi birşey o halde? Peki bunu ne sıklıkta yapıyorlar? Mesela bir maçın ortasında bu durum araya girebilir mi?Yeni oled paneller eskiye gore
2022 itibarıyla yeni büyük telafi döngüsü yalnızca ~10 dakika sürüyor, ancak bu eski modellerde 1 saate eşdeğer.
Bunun nedeni ise LGD'nin yeni EX panelindeki bazı sensör hatlarını kaldırması ve bunun yerine piksel altı yaşlanmayı tahmin etmek için yapay zekayı kullanması. Ayrıca aralık 2000'den 500 saate indirildiği için daha sık çalışabilecek