F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Merhaba, neden burada sadece vestel ve türevleri konuşuluyor :) ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

49RU7300 ile ilgili birşey bulamıyorum internette mesela ben yardımcı olabilecek kimse yok mu :) anakart işlemci ram vs nerden öğrenebilirim acaba
albanez albanez

Bı daha kontrol etmelisiniz ☺️ çünkü sadece Vestel ve türevi önermiyoruz ?

B Çevrimdışı

blackrebel

Yeni Üye
15 May 2020
35
39
ben 43" bir televizyon düşünüyorum , neden un9900 modelin beklemeliyiz. internet satışı başlamamış hala modelin. öngörülen bir tarih var mı satış tarihi için?

OKANTÜRK Çevrimiçi

OKANTÜRK

Aktif Üye
21 Mar 2020
156
48
Acaba ülkemizde satışı olur mu.... Vakti zamanında (2012 ) PANASONIC TX-P42ST50 3D FULL HD PLAZMA TV almıştım...Çok memnunum. 4k özellikli OLED alayım diyorum ama Panasonic Türkiye satışı yok herhalde....

Panasonic, Bu Yıl 'Filmmaker Mode’lu 5 Televizyon Çıkaracağını Duyurdu

Panasonic, yakın zaman önce ‘Filmmaker Mode’ ve ‘Dolby Vision IQ’ özelliklerini kullanacağına dair ifadelerde bulunmuştu. Japon şirket, şimdi de bu özellikleri barındıracak televizyonlarını duyurdu. Panasonic, bu sene tam 5 adet televizyon çıkaracak ve bu televizyonlar, şirketin yeni akıllı televizyon işletim sistemiyle çalışacak.

Panasonic, son zamanlarda oldukça iyi işlere imza atan bir şirket. Japon şirketin 2020 yılında bizler için neler hazırladığı, yakın zaman önce ortaya çıktı. Şirketin bu sene çıkaracağı üçü OLED ekranlı 5 yeni 4K çözünürlüklü televizyon olduğu öğrenildi.

CES 2020’de şirketin amiral gemisi Panasonic HZ2000 OLED TV ile tanışma şansı yakalamıştık ancak bu sene içerisinde başka OLED televizyonların da çıkarılacağı bilgisi yeni geldi. Panasonic, bu sene bu 3 yeni OLED televizyonun yanı sıra, 2019 yılında çıkan GZ1000 ve GZ1500 modellerinin yeni versiyonları olan HZ1000 ve HZ1500 modellerini de piyasaya sürecek. Görünüşe bakılırsa 2020 yılı, Panasonic için bir hayli hızlı geçecek.

Yeni Dolby Vision IQ ve Filmmaker Mode:
panasonic televizyon dolby vision filmmaker mode

3 yeni OLED televizyonda da geçtiğimiz ocak ayında duyduğumuz ‘Dolby Vision IQ’ özelliği bulunacak. Bu özellik, Dolby Vision’ın görüntü ayarlarının televizyonun bulunduğu odaya göre ayarlanmasını sağlayacak.

Diğer bir geliştirmeyse ‘Filmmaker Mode’ ile ilgili olacak. Filmmaker Mode, sinema için tasarlanmış filmlerin 4K televizyonlarda uğradığı bozulmayı önleyecek. Böylece filmler, yönetmen ve editörler tarafından üretildiği ilk hâliyle izlenebilecek. Bilindiği üzere Netflix’in ‘Calibrated Mode’ özelliği de aynı amaçla geliştirilmişti. Filmmaker Mode’un Dolby Vision IQ ile desteklenmesi, daha iyi bir sonuç ortaya koyacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABER

Yeni televizyonlarda yeni işletim sistemi kullanılacak:
panasonic televizyon dolby vision filmmaker mode

Panasonic aynı zamanda 3 adet 4K LCD televizyon çıkaracağını da kamuoyuna duyurdu. HX940, HX900 ve HX800; yine Dolby Vision, HDR10+ gibi özelliklerle birlikte gelecek. Bütün bu yeni televizyonlar, hem Alexa hem Google Asistan’ı desteklemekle kalmayacak; aynı zamanda Panasonic’in yeni akıllı televizyon işletim sistemi HomeScreen 5.0’ı da bünyesinde barındıracak.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Ben Panasonic konusunu 2013(dükkan kapanış tarihidir bu)ve 2016 da DH de kapatmıştım,bildiğiniz gibi:kiskis

Not;Pany nin LCD leri hala üretiliyor ve bu arada en alt işe yaramaz LCD serileri de Profilo(veya bu grubun ithalat
firması)TR ye ithal ediliyor ama kesinlikle ne bu MARKA ya inanın(aslında mallar çakma v.s değildir ama
tabiri caizse bu serileri osuruktur,sakın almayın) ne ben Panasonic "capon" aldım filan demeyin,unutun gitsin kısaca!

Panasonic/TR 2013,Dükkan kapanınca TR deki faaliyetini de bırakmıştır,zira ne pazarı biliyorlardı nede işe yarar diye aldıkları
bir ekip vardı,kısaca hepsi Pany nin TR de ....mıçınca caponlar da tası tarağı filan adeta kaçtılar bu memleket den
ve garip ama Bulgaristan da bile var Pany veya Polonya da veya Makedonya da v.s ama TR gibi bir ülkede bu dünya devi
yok,komik ama gerçek!

Not;bu konyuda DH de çok işlemiştim,hatta adeta meydan okmuştum,bu işi bana verin siz gidip yatın,ben yaparım diye de msg lar
atmıştım! ama hepsi hikaye oldu

++

Panasonic e gelirsem A dan Z ye her bir şeyini çok iyi biliyorum gün be günde takip ederim kendilerini veya görüşüyorum bazı eski
Pany dostlarıyla v.s,zira bu dünyada "TV" aleminde bire tek bunlar kaldı,ne Samsung ne Sony bunların alayı da osuruk artık!
sadece bir çuval paraya MARKA satıyor bu ikili!

++

Panasonic bir zamanlar(2009 a kadar)Pio nun en büyük rakibi idi ama oldukça da geri kalıyordu,şimdi ise devir değişti bu herifler
bana göre TV de bir numara(ama OLED için böyledir) LCD leri ikiye ayrılıyor;bana göre 1 tane serisi LCD için işe yarar,diğerleri
hikaye! OLED ise çıktığı günden beri en iyisidir,ama hiç bir zaman TR ye ithal edilmedi,zaten kim yapacakki bu işi TR de???

Bir tek aklıma gelen "Digicom" var ama bunlar da artık yeniden sahaya çıkarlarmı bilmiyorum,geç kalınmış bir karar olur sanırım
zira OLED satışı hem az hem de hala "riskli" bir paneldir!

B Çevrimdışı

blackrebel

Yeni Üye
15 May 2020
35
39
2500TL 40-43" arası tv almam gerekiyor kısa zaman içerisinde, çok iyi bir model olursa +300tl yukarıya da çıkabilirm. Vestel UN9900 modelleri bekleyeyim dedim fakat bayiye bile sorduğumda modelden bir haber. Görüntü,renk kalitesi iyi olan, netflix, prime video gibi uygulamalarında olduğu bir model olursa iyi olur. Ekran çok büyük olmadığı için 4K mı olmalı FHD mi olmalı ona da karar veremedim.

A Çevrimdışı

ayhan1907

Yeni Üye
12 Haz 2020
5
46
Öncelikle olarak bütçe konusunda 4.000 – 4.500 TL bandında hareket edebileceğim.

Beklentilerim ise aşağıdaki gibidir.
  1. Mümkünse 55 inç veya yukarısı olabilir.
  2. İzleme alışkanlığı Usb üzerinden film ve dizi izlemek, Digitürk üzerinden TV yayınlarını ( Lig Tv fazlalıkla olmak üzere)
  3. Tv salonumda kullanılacak olup izleme genelde 3 metre civarında karşısından izlenecektir.
  4. Kumandanın biraz daha kullanışlı olmasını tercih ederim.
  5. Mümkünse Smart Tv olursa da sevinirim
  6. Açıkçası yerli malından ziyade ithal ürünleri tercih ettiğimi belirtmek isterim fakat bu şartlara uygun olup da yerli bir ürün de tavsiye ederseniz çok memnun olurum.

Umarım sizden tavsiye konusunda istediğim kriterlere uygun bir TV tavsiyesi alabilirim

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
2500TL 40-43" arası tv almam gerekiyor kısa zaman içerisinde, çok iyi bir model olursa +300tl yukarıya da çıkabilirm. Vestel UN9900 modelleri bekleyeyim dedim fakat bayiye bile sorduğumda modelden bir haber. Görüntü,renk kalitesi iyi olan, netflix, prime video gibi uygulamalarında olduğu bir model olursa iyi olur. Ekran çok büyük olmadığı için 4K mı olmalı FHD mi olmalı ona da karar veremedim.
Vestel'i bilmem ama istediğiniz kriterlerde Philips ve Lg öne çıkıyor.Samsung'un da full hd bir modeli var ama zannedersem 2018 üretimi (UE-40N5300).Smart Tv olarak geçiyor,Netflix olup olmadığı ile ilgili bir bilgiye ulaşamadım,Prime Video olacağını da zannetmiyorum.Onun için eledim.

1. LG 43 UM7100 IPS (Geniş görüş açılı panel) ses kalitesi muadillerinden daha iyidir.4K HDR özelliği vardır 2019 Model.

2.Philips 43 PUS 6504 IPS (Geniş görüş açılı panel) 4K Tüm HDR formatları (Dolby Vision & Atmos) dahil. Netflix,Prime Video mevcut.

Bütcene ortalama 500 TL daha ilave etmeni tavsiye ederim,çünkü 2500 TL ye bu tv leri alman zor.

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
4k takıntınız yoksa A101 de satılan Toshiba 43 inc uygun olur.

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Öncelikle olarak bütçe konusunda 4.000 – 4.500 TL bandında hareket edebileceğim.

Beklentilerim ise aşağıdaki gibidir.
  1. Mümkünse 55 inç veya yukarısı olabilir.
  2. İzleme alışkanlığı Usb üzerinden film ve dizi izlemek, Digitürk üzerinden TV yayınlarını ( Lig Tv fazlalıkla olmak üzere)
  3. Tv salonumda kullanılacak olup izleme genelde 3 metre civarında karşısından izlenecektir.
  4. Kumandanın biraz daha kullanışlı olmasını tercih ederim.
  5. Mümkünse Smart Tv olursa da sevinirim
  6. Açıkçası yerli malından ziyade ithal ürünleri tercih ettiğimi belirtmek isterim fakat bu şartlara uygun olup da yerli bir ürün de tavsiye ederseniz çok memnun olurum.

Umarım sizden tavsiye konusunda istediğim kriterlere uygun bir TV tavsiyesi alabilirim
Samsung Ru 7400 pahalı geliyorsa aynı seriden bütçeye uygun model olur. (dts desteği yoktur önemliyse sizin için başka alternatif bulmak gerekir)

Geri
Üst Alt