C Çevrimdışı

chaos knight

Aktif Üye
26 Şub 2019
141
Adem Bey merhaba, daha önce sormuştum ama gözünüzden kaçmış olmalı. Toshiba 65V6763DB modelinin paneli VA mıdır IPS mi? Bir de kontrast ve parlaklık ile bilgiye ulaşabilir miyiz? Teşekkür ederim.

A Çevrimdışı

awsedrzxc

Aktif Üye
22 Eyl 2018
105
37
VESTEL i kim anlıyor ki biz anlayalım azizim.

Yıllarca buralarda yazdık, Görevli olduğum dönemlerde resmi raporlar ile yüz kere kendilerine de yazdım. ''Bayi Koruma Programı'' dedikleri bu AHB saçmalığının hiç bir anlamı olmadığını, Korumaya çalıştıkları bayilerin, bu VESTEL markalı ürünleri spot piyasaya zaten kendilerinin sattığını bin kere ispat ettik.

Halen, vay efendim VESTEL markalı ürün olursa şuradan alırsan bilmemne, buradan alırsan bilmemne, Burada alırsan bilmem kaç yıl, buradan alırsan vs vs vs. REGAL olursa cart, SEG olursa curt.

Bak ARÇELİK markasına, git istersen bakkaldan al, adamlar her türlü mallarının arkasında duruyor ve kapı gibi 3 yıl garanti ve ücretsiz montaj hizmetini veriyor.
Bunlar halen tırı vrı işlerle uğraşıyor.

Almayın sevgili kardeşim böyle adamlardan mal falan, QUANTUM teknolojisinin gerçek üreticisi ve sahibi olan SAMSUNG markasından ürün alın. Tamam ben de biliyorum biraz fiyat farkı var lakin inanın o mühendislik kalitesi için kesinlikle değer.
Hocam teşekkür ederim verdiğin bilgi için. az çok bilgi sahibi olduk konudan, benim de gönlüm hep 55NU8000 den yana =) ama gel gör ki böyle bir fırsat geçti elime 65UD8900 ü 2-2,5 arasına ayarlarım dedi bir tanıdık (mart ayında veriyorlarmış o cihazları) aslında istediğin her modeli ayarlarım dedi. yalnız önceden de bahsettiğim gibi kaba tabirle tamir edilmiş cihazlar bunlar ama yine de garantisi var dedi, çok da detayını anlamadım açıkçası.. Yani özet sorum piyasanın yarı fiyatına bu şekilde bir cihaz bulduğumda alayım mı ?

bugrabilsen Çevrimdışı

bugrabilsen

Yeni Üye
11 Şub 2019
19
50
O zaman önce sizin yorumları bir alalım. Ben konuya şöyle 5 dakika mola verip, sizinle tüm yazışmalarımızın bütününe bakıp sonra görüş bildirmeyi tercih edeceğim :ok

iyi aksamlar Adem bey,

az evvel Kozyatagi Vatan'a ziyaretimizi gerceklestirdik.
ilginc bir sekilde aklimiz bu sefer de LG 65C8OLED'e kaydi.
Q9 ile C8'i yanyana yaklasik 45 dakika civarinda izleyip test ettik.
bizim gozumuzden arti ve eksilerini asagida paylasiyorum.

Q9 her sekilde daha parlak, hele tam karsisindan bakiyorsaniz. ama 30 derece'de goruntu kaybi basliyor. ozellikle size yakin koselerde.
Evet siyah ve beyaz Q7 ve Q6 ile kiyaslandiginda cok daha iyi ama karanlik sahnelerde belli seyleri yok edebiliyor o siyahi verebilmek icin...
Yanindaki C8 olmasa belki goruntunun icindeki kayiplari fark etmezsiniz ama yaninda videolarda gosterildigi gibi starwars'daki yildizlarin kayboldugu gibi bircok sey goruntuden cikabiliyor...
Q9-C8.jpg

Q9'un kumandasi epey dandik. Video'lardaki gri kumanda artik kutudan cikmiyormus. onun yerine epey dandik denebilecek siyah garip bir kumanda veriyorlar ki ben hic begenmedim. 16 bin TL'lik TV'ye hic yakismayan bir kumanda...

Ses olarak Q9 iyi ama o kadar. Bircok farkli markanin sesi Q9'dan daha iyi.

Q9'un one connect olarak sundugu sistem gercekten cok temiz ve guzel. kablolari vs inanilmaz duzenli ve TV'den uzak istenen bir yerde tutmayi sagliyor. Ama diger taraftan bu alet en yuksek isinmanin oldugu yer. Digiturkun ustune veya birseyin altina koyulmamasi ozellikle tavsiye ediliyor ve garanti kapsaminda degil. Bozulmasi durumunda ortalama 7-9bin TL fatura gelecegi kesin...

Yukarida soyledigim gibi Q9'da parlaklik cok fazla oldugundan gozu yorma olabilecegi gercegini de atylamamak gerekiyor. Benim gozlerim yaklasik 45 dakikada yorulmadi ama esim son 15 dakika bu sebep ile izlemeyi birakti...

Diger taraftan C8'in goruntusu cok guzel. Parlaklik Q9 kadar degil, gozu kesinlikle yormuyor ama yinede mat degil.
Icinde A9 islemci oldugu soylendi, bildigim kadari ile A9 epey iyi bir islemci.

Ses gecerkten cok iyi. Dolby Atmos ve Dolby Vision destekli.

Kumandasini cok begenmedim ama Q9 kadar da kotu degil. Ama malesef menuleri ve gecisler gercekten inanilmaz kotu.

Q9'a gore cok daha ince ve hafif. Bu sebep ile tahmin ediyorum duvara asma konusunda sikinti yasanilmaz.

Fiyati Q9'a gore yuksek...

Elimdeki fiyatlar da su sekilde;
Q9 icin 15,600TL
C8 icin 19,500TL
75NU8000 12,500TL
aslinda benim aklimda giderken NU8000'de vardi ama girince karsimda Q9'u gorup konusmaya ordan baslayinca NU8000 sormak aklima gelmedi...

ama 75NU8000'de hala benim ihtimallerim arasinda cunku belki ozellik olarak bu ikilinin gerisinde kalacaktir ama 10 inch buyuk olmasi NU8000 hanesine epey arti yaziyor :)

Haydi Adem bey simdi top sizde :)

S Çevrimdışı

Sedat06

Yeni Üye
22 Şub 2019
4
50
Olumlu veya olumsuz sonuç bilgisi lütfen.

tercihiniz ne olursa olsun, deneyimleriniz bizler ve sizlerden sonra gelecek kullanıcılar için önemlidir çünkü :ok
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Olumlu veya olumsuz sonuç bilgisi lütfen.

tercihiniz ne olursa olsun, deneyimleriniz bizler ve sizlerden sonra gelecek kullanıcılar için önemlidir çünkü :ok
Adem ustam tavsiyeniz üzerine TV'yi önce yerinde görüp aldım. TV dün elime ulaştı. Genel olarak görüntü iyi. Parasını fazlasıyal hak eden bir cihaz. Ayrıntılı görüşlerimi daha sonra yazacağım.

B Çevrimdışı

Baran

Aktif Üye
14 May 2018
50
54
İyi akşamlar.55UD9360 aldım.

20190228_221551.jpg
Adem Bey başta olmak üzere tüm foruma teşekkürler tavsiye ve yardımlarınız için.
Bu foruma üye olduktan sonra aldığım üçüncü telwvizyon.
Dün kurulum sırasında baktık tv nin kullanıldığı süre 9 dakika görünüyordu.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt