W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,482
Herkese iyi günler 13 yıldır kullandığım Philips tv bozuldu ekran gitti durduk yere önce bir tamirciye göstereyim diyorum tamiri mümkün değilse mecbur yeni tv almamız gerekecek kaç gündür tv bakıyorum aynı markada bile fiyatları birbirine yakın farklı model isminde bir kaç harf değiştirilip sunulmuş ürünler var tabi biz bu harflerin anlamını bilmediğimiz için öyle bakıyoruz sadece kağıt üzerinde yazılan özelliklere göz atabiliyoruz.

Tv özelliklerinden anlayanlardan 65" 35 bin tl cıvarı ekranı çok yansıma yapmayacak tv tavsiyesi istiyorum. Tv koyulacak yerin karşısında pencere var Philips televizyonum bu konuda çok başarılıydı.
Eski tv nin modeli neydi

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,482
Philips 42PFL7696H/12

35 bin aralığında 65 inç giriş seviyesi bir model alırsınız. Eski modelinizden düşüş olur. Artısi büyük ebata geçiş olur.
Eski tv niz iyi bir ips panel olduğunu düşünüyorum. Hızlı.
Burda ben 65 inç e geçiş yapacaksam, kontrast ve siyah seviyesini daha iyi olduğu bir va panel alırdım. Bu artıları da ekleyerek bu tip panel secerdim

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,482
Ips yada va panel , ne va panel daha iyi yada ips panel daha iyi. Bunlarda kullanım şekli kullanıcının önemli,
Va panel...kontrast ve siyahı daha iyi, izleme açısı dar.
Ips panel siyah ve kontrast daha kötü. Ama izleme açısı va dan daha iyiye tepki suresi daha iyi olur.
Oled ise bu iki panelin tüm artıklarını birleştirip, tüm eksiklerini sifirlarsin. Artı yönlerini daha da katlar.
Herzaman oled ilk tercihiniz olsun.

E Çevrimdışı

Exe1ans

Aktif Üye
15 Ara 2021
57
28
Sıralamam söyle olur.
1...QD-OLED
2...WOLED
3...Mini led va panel
4...mini led ips panel
5..direkt led va panel
6..direkt led ips panel
Hocam ben QD-OLED ile WOLED Panel olarak Youtube kıyaslamalarına baktığımda Yeşil Renkler de falan WOLED Panel bana daha güzel geldi renkler de daha doğal gibi bu kişinin zevkine göre değişen bir durum mu. TV LG C5 İle 90F Karşılaştırmasıydı

K Çevrimdışı

Kenobi

Yeni Üye
3 Eki 2022
26
35
Merhaba, 50 x89j kullanıyorum normalde memnunum fakat dün 55 inc b4 oled yakaladım 40 bin e ona geçmeye değer mi acaba? Geçmişken c4 e geçin tarzı bir tavsiye de gördüm b4 ün parlaklığı beni düşündürüyor x89j 500nits veren bir tv parlaklığı işimi görüyor çok daha aşağısına düşüp beğenmemizlik olur mu arada kaldım.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,482
Merhaba, 50 x89j kullanıyorum normalde memnunum fakat dün 55 inc b4 oled yakaladım 40 bin e ona geçmeye değer mi acaba? Geçmişken c4 e geçin tarzı bir tavsiye de gördüm b4 ün parlaklığı beni düşündürüyor x89j 500nits veren bir tv parlaklığı işimi görüyor çok daha aşağısına düşüp beğenmemizlik olur mu arada kaldım.
C serisi daha iyi, C serisinden G serisi daha iyi. Parlaklık olarak. Ama bütçe burada kullanıcıları sınırlayan bir etken.
C serisi tavsiye edilirken G serisi kadar pahalı ne B serisi kadar düşük parlaklık ikisinin ortası olarak tavsiye edilir.
Akşam kullanımı olarak B seri yeterli. Fiyat olarakta.
C serisi 60 bin civarı satılıyor. Bütçe var ise C serisi al.

K Çevrimdışı

Kenobi

Yeni Üye
3 Eki 2022
26
35
C serisi daha iyi, C serisinden G serisi daha iyi. Parlaklık olarak. Ama bütçe burada kullanıcıları sınırlayan bir etken.
C serisi tavsiye edilirken G serisi kadar pahalı ne B serisi kadar düşük parlaklık ikisinin ortası olarak tavsiye edilir.
Akşam kullanımı olarak B seri yeterli. Fiyat olarakta.
C serisi 60 bin civarı satılıyor. Bütçe var ise C serisi al.
40a bulmuşken işte geçmek sizce eski tv ye göre değer mi eğer b serisi için masraf ! değmez derseniz bütçe olunca ileride c serisi alırım yani c ye geçmeyeceksen hiç geçme denir mi?

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,482
40a bulmuşken işte geçmek sizce eski tv ye göre değer mi eğer b serisi için masraf ! değmez derseniz bütçe olunca ileride c serisi alırım yani c ye geçmeyeceksen hiç geçme denir mi?
Kullandığın model x89 modeli bildiğim kadarı auo va panel kırmızı alt piksel yapısı 8 alanlı 50 inç modeli 120 hz. Lcd
Oled ayrı bir teknoloji. B serisi de olsa kontrast siyah, tepkime, netlik, her pikselin yani 3840×2160 bölge vb.
Bunlar fark yaratır görüntüde. Karar senin. Ben olsam alırdım. Parlaklık hersey değildir. Sadece bir faktörlerden biri. Tv akşamları izlendiği için. Akşam kullanımı için yeterli bir parlaklık.

K Çevrimdışı

Kenobi

Yeni Üye
3 Eki 2022
26
35
Kullandığın model x89 modeli bildiğim kadarı auo va panel kırmızı alt piksel yapısı 8 alanlı 50 inç modeli 120 hz. Lcd
Oled ayrı bir teknoloji. B serisi de olsa kontrast siyah, tepkime, netlik, her pikselin yani 3840×2160 bölge vb.
Bunlar fark yaratır görüntüde. Karar senin. Ben olsam alırdım. Parlaklık hersey değildir. Sadece bir faktörlerden biri. Tv akşamları izlendiği için. Akşam kullanımı için yeterli bir parlaklık.
40 bin için ne düşünüyorsunuz sizce fiyat iyi midir? Son sorum tv nin piyasası belli değil 3 yıldır kullanıyorum tertemiz tv kaç paraya satmak mantıklı olur eğer elden çıkartmak istersem?

A Çevrimdışı

Atisaca

Yeni Üye
28 May 2021
28
37
35 bin aralığında 65 inç giriş seviyesi bir model alırsınız. Eski modelinizden düşüş olur. Artısi büyük ebata geçiş olur.
Eski tv niz iyi bir ips panel olduğunu düşünüyorum. Hızlı.
Burda ben 65 inç e geçiş yapacaksam, kontrast ve siyah seviyesini daha iyi olduğu bir va panel alırdım. Bu artıları da ekleyerek bu tip panel secerdim
350 nit parlaklık Qled için yeterli olur mu sizce gündüz kullanımında eski tivim Philips 42PFL7696H/12 450 nit parlaklık vardı eşimin gözleri rahatsız olduğu için parlaklığı yüzde 20 de kullanıyorduk gündüz rahat yetiyordu tabi burda panelin özelliğini parlaklık önleyici katman derecesini bilmiyoruz bu tv nin tam karşısında balkon kapı ve penceresi vardı gündüz kullanımda yüzde 20 parlaklık yetiyordu.65" bir Qled tv de 350 nit yeterli olurmu acaba 🤔. Tcl nin 65P8K modeli için soruyorum bunu.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,482
40 bin için ne düşünüyorsunuz sizce fiyat iyi midir? Son sorum tv nin piyasası belli değil 3 yıldır kullanıyorum tertemiz tv kaç paraya satmak mantıklı olur eğer elden çıkartmak istersem?
Sony Türkiye den çekildi. Ama meraklısı vardır. Bence dursun evde herzaman iki tv iyi olur. Sendeki iyi bir 50 inç model. Günlük kullanım için durabilir.

Geri
Üst Alt