eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Çok geçmiş olsun,çok üzüldüm yaa,insanın canı sıkılmaz mı böyle bir duruma,şansa bak ☹️

Çalışıyor, 106 ekran ama smart değil ve uydu kablosu bağlayamıyorum,arkada karasal yayın hariç çıkış yok :-) Kısacası Tv almam şart bu koşulda ama dediğin gibi TL'de kalmak her gün külliyen zarar,resmen para değer kaybediyor diye yapmadığımız atraksiyon kalmadı.

C200 derim ama hangisi C200 onu bilemedim ?

O zaman Q80A ile devam ?

Tarım ürünlerinin nasıl döviz ile zerre ilgisi yok? Tohum ithal, nakliye var, çiftçinin harcadığı mazot var. Çiftçinin günlük giderlerindeki artış var aynı şekilde aracıların da.

Ne söylediğimi anlamamak için özel çaba sarfediyorsunuz. Geçen sene ekimde dolar 8 lira. Bugün 10 lira. Dikkat edin Üretici! pazarında yani üreten adamın taş çatlasa 100 km mesafedeki köyünden getirip kendi sattığı pazarda, aynı kişide geçen sene taze soğanın bağı 1.5 lira bugün 5 lira. Bu doların etkisiyle mi oluyor yoksa doların bahanesi ile mi. Soğan da sembolik bir örnek. Domatesi salatalığı lahanası ıspanağı pırasası elması armutu cevizi diye gider bu iş.

Son düzenleme:
F Çevrimdışı

felisleo 

Aktif Üye
15 Kas 2021
97
39
O zaman Q80A ile devam ?

Ne söylediğimi anlamamak için özel çaba sarfediyorsunuz. Geçen sene ekimde dolar 8 lira. Bugün 10 lira. Dikkat edin Üretici! pazarında yani üreten adamın taş çatlasa 100 km mesafedeki köyünden getirip kendi sattığı pazarda, aynı kişide geçen sene taze soğanın bağı 1.5 lira bugün 5 lira. Bu doların etkisiyle mi oluyor yoksa doların bahanesi ile mi. Soğan da sembolik bir örnek. Domatesi salatalığı lahanası ıspanağı pırasası elması armutu cevizi diye gider bu iş.
Ben inşaat işi yapıyorum geçen sene inşaat maliyeti ile bu yıl arasında en az %100 fark var. Dolardaki artış çarpan etkisi yapıyor, örneğin X mala 10.000 TL kur farkından dolayı artış geliyorsa bu 10.000 TL'nin KDV'si 1800 TL ile artış 11800 TL oluyor, en basitinden kira artışı, elektrik zammı, mazot zammı derken maliyet katlanarak artıyor. Çok dar açıdan bakıyorsunuz.

D Çevrimdışı

Dvl35

Yeni Üye
9 Kas 2021
18
35
Merhaba Mediamrkt'te teşhir de eski seri 55Q70R gördüm. Cihazı 8000 TL'ye verebiliriz dediler. Cihaz yeni seri değil ve teşhir. Gözle görünen bir kusuru yok gibi. Bu konu hakkında kafam karışık. Yardımlarınızı ve görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

B Çevrimdışı

batu44

Yeni Üye
22 Ara 2020
2
29
Merhaba TV tavsiyesine ihtiyacım var ilk defa alıyorum yardımcı olursanız sevinirim. Bütçe 12bin TL'ye kadar fakat daha uygun da olabilir. Genelde internetten film izleyeceğim netflix amazon benzeri platformları kullanacağım. 65 inç istiyorum şu tvleri düşünüyorum fakat sony'nin satış sonrası kötü namı beni endişelendiriyor. Farklı marka ve model tavsiyeniz varsa incelemek isterim özellikle daha uygun tvleri.
2020
2021
Bu tvler arasındaki fark nedir teknik detayları tamamen aynı gibi.

S Çevrimdışı

salih77

Yeni Üye
17 Kas 2021
5
47
Merhaba arkadaşlar. Sony 50x81J modeline bakarken önce youtube daha sonra burada buldum kendimi. :) Ama vestel 55q9900 radarıma girdi. 50"-55" yüksek fiyatı olmayan bir tv bakıyorum. Yaklaşık 6 ay sonra evime geçince kullanacağım.

sony50x81j 8700 TL
vestel 55q9900 7300 TL

hangisi alınır veya sizlerden tv önerisi bekliyorum. Teşekkürler.

Şimdilik Toshiba 42WL863 modelini kullanıyorum.

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Merhaba Mediamrkt'te teşhir de eski seri 55Q70R gördüm. Cihazı 8000 TL'ye verebiliriz dediler. Cihaz yeni seri değil ve teşhir. Gözle görünen bir kusuru yok gibi. Bu konu hakkında kafam karışık. Yardımlarınızı ve görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Servis menüden ne kadar kullanıldığına bakın. Öyle çok fazla açık kalmadı ise çok iyi tv. Biraz daha pazarlık edin. 7000 gibi alabilirseniz gerçek düşeş olur. 8000 bile iyi ama kullanım süresine mutlaka bakın.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,865
Merhaba arkadaşlar. Sony 50x81J modeline bakarken önce youtube daha sonra burada buldum kendimi. :) Ama vestel 55q9900 radarıma girdi. 50"-55" yüksek fiyatı olmayan bir tv bakıyorum. Yaklaşık 6 ay sonra evime geçince kullanacağım.

sony50x81j 8700 TL
vestel 55q9900 7300 TL

Ucuz olanı bu modeller birbirine yakın kalite olur. Ekstra bişey vermez. Smart özellik için düşünüyorsanız Toshiba na TV box alman daha iyi bir seçenek olur.
Ebati büyutmek istiyorsanız 55 inç daha iyi olur. 50 inç lerin her marka aynı kalitede olur.

D Çevrimdışı

Dkaya

Yeni Üye
12 Eki 2020
15
47
Samsung 55Q70A veya 70T vs Sony 55X90j

Siz olsanız hangisini alırdınız? Netflix film dizi ve biraz da uydu için. İzleme açım çok yanlara kaymayacak.

Sony'yi çok övüyorlar ve FALD panel ile local dimming mevcut. Samsung da bu yok diye biliyorum. Her ikisi de 120 hz. Konsol bağlamasam bile öyle almak iyi mi olur onu da bilemiyorum.

Bir yandan da genel olarak tvlerin ömürlerine 3 5 sene gibi çok kısa süre veriyorlar. Bu yüzden bazen içimden al Vestel 58U9500 5300 tl geç diyorum. Şu an indirimde. Hem de Amazon da satışa koymuş.

Mağazalarda satıcılar 3.5 metreden 65 değil 55 tavsiye ediyor. Gözünüz yorulur vs vs diyorlar da bana hiçbir zaman bir tvnin büyük olacağı düşüncesi pek aklıma yatmıyor nedense :) İlk alındığında büyük olan her tvnin zamanla alışılıp küçüldüğünü hissediyorum :) Ancak 65 ekranlar da daha pahalı Vestelin de 65 modeli pek önerilmiyor.

Bir de Vestel alınırsa hangi panel geldiği bile bilinmiyor yani. Tam bir piyango durumu varmış.

Smart android çok işim olmaz muhtemelen Mi Box S'i bağlayıp yine kullanmaya devam ederim eğer hoşuma gitmezse.

Bu aralar indirimler olabiliyor fırsatları da kaçırmak istemiyorum.

Amazon Vestel satışı yapıyor. Biraz da oraya güveniyorum.

9500 serisi de pek önerilmiyormuş :)

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

atoprak 

Aktif Üye
13 Kas 2018
184
44
Samsung 55Q70A veya 70T vs Sony 55X90j

Siz olsanız hangisini alırdınız? Netflix film dizi ve biraz da uydu için. İzleme açım çok yanlara kaymayacak.

Sony'yi çok övüyorlar ve FALD panel ile local dimming mevcut. Samsung da bu yok diye biliyorum. Her ikisi de 120 hz. Konsol bağlamasam bile öyle almak iyi mi olur onu da bilemiyorum.

Bir yandan da genel olarak tvlerin ömürlerine 3 5 sene gibi çok kısa süre veriyorlar. Bu yüzden bazen içimden al Vestel 58U9500 5300 tl geç diyorum. Şu an indirimde. Hem de Amazon da satışa koymuş.

Mağazalarda satıcılar 3.5 metreden 65 değil 55 tavsiye ediyor. Gözünüz yorulur vs vs diyorlar da bana hiçbir zaman bir tvnin büyük olacağı düşüncesi pek aklıma yatmıyor nedense :) İlk alındığında büyük olan her tvnin zamanla alışılıp küçüldüğünü hissediyorum :) Ancak 65 ekranlar da daha pahalı Vestelin de 65 modeli pek önerilmiyor.

Bir de Vestel alınırsa hangi panel geldiği bile bilinmiyor yani. Tam bir piyango durumu varmış.

Smart android çok işim olmaz muhtemelen Mi Box S'i bağlayıp yine kullanmaya devam ederim eğer hoşuma gitmezse.

Bu aralar indirimler olabiliyor fırsatları da kaçırmak istemiyorum.

Amazon Vestel satışı yapıyor. Biraz da oraya güveniyorum.

9500 serisi de pek önerilmiyormuş :)

Seçenekleriniz arasından ben olsam 90J alırdım.
Özellikle film izleme ve uydu yayını gibi upscaling konularından genelde Sony ler daha başarılı bulunuyor.

Boyut ile ilgili olarak..kısaca TV ile aranızdaki mesafe (cm olarak) * 0.2 = tv boyutu (inch)
yani 3m mesafeden izlenecekse 60 inch ideal gibi bir hasap yapılabiliyor. 3.5m için 65 gayet makul olur.. üstü biraz yorabilir ..

sony50x81j 8700 TL
vestel 55q9900 7300 TL

O zaman 6 ay sonra baksanız ?

Yıl sonu geldi artık .. 2022 modeller çıkacak .. 2021 ler de fiyat düşüşleri başlayacak haliyle.. ben olsam (evlendiğimde öyle yapmıştım) .. son ana kadar bekleyip alırdım

J Çevrimdışı

jagatai

Yeni Üye
1 Eyl 2021
15
35
Adem Helvacı Adem Helvacı bir videonuzda samsung ku8000 model tv niz olduğunu ve memnun olduğunuzu belirtmiştiniz. Ps5 için bütçe dahilinde 2 giriş seviye tv denedim ve memnun kalmadım, 43" boyutunu aşmakta istemiyorum. İkinci el bir KU7000 modele denk geldim acaba sıfır PUS7805 denemektense ikinci elde olsa nu modele yönelmeli miyim? Pus bütçemin üzerinde ama en yakın alternatif, ku7000 ise bütçem içinde sayılır.

Adem beye sordum ama fikri olan varsa bilmek isterim

D Çevrimdışı

Dkaya

Yeni Üye
12 Eki 2020
15
47
Seçenekleriniz arasından ben olsam 90J alırdım.
Özellikle film izleme ve uydu yayını gibi upscaling konularından genelde Sony ler daha başarılı bulunuyor.

Boyut ile ilgili olarak..kısaca TV ile aranızdaki mesafe (cm olarak) * 0.2 = tv boyutu (inch)
yani 3m mesafeden izlenecekse 60 inch ideal gibi bir hasap yapılabiliyor. 3.5m için 65 gayet makul olur.. üstü biraz yorabilir ..

O zaman 6 ay sonra baksanız ?

Yıl sonu geldi artık .. 2022 modeller çıkacak .. 2021 ler de fiyat düşüşleri başlayacak haliyle.. ben olsam (evlendiğimde öyle yapmıştım) .. son ana kadar bekleyip alırdım
Teşekkürler hocam o zaman bütçemi zorlayıp 65 düşüneyim. Ancak 90j işi zora girecek o zaman. Geçmişe baktığımda xh9096 yı kaçırdığımı fark etmiştim. Aslında 10 binin üzerine pek çıkmak istemiyorum ama seçenekleri göstermemin amacı değer mi anlamındaydı. Belki zorlayıp 12 13 bine kadar çıkabilirim ancak bir yanımda 2 3 sene sonra garanti bitimi arıza yaparsa tekrar tv almam çok zor olur diye düşünüyorum. Konuya çok hakim olmayanlar gibi benim de kafam karışık.

Aslında bana en uygun olan TCL 65C728 gibi görünüyor. 11.499 mediamarkt ve vatanda şu an.

Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,663
40
Teşekkürler hocam o zaman bütçemi zorlayıp 65 düşüneyim. Ancak 90j işi zora girecek o zaman. Geçmişe baktığımda xh9096 yı kaçırdığımı fark etmiştim. Aslında 10 binin üzerine pek çıkmak istemiyorum ama seçenekleri göstermemin amacı değer mi anlamındaydı. Belki zorlayıp 12 13 bine kadar çıkabilirim ancak bir yanımda 2 3 sene sonra garanti bitimi arıza yaparsa tekrar tv almam çok zor olur diye düşünüyorum. Konuya çok hakim olmayanlar gibi benim de kafam karışık.

Aslında bana en uygun olan TCL 65C728 gibi görünüyor. 11.499 mediamarkt ve vatanda şu an.
Buradan tv boyutu ve mesafe tablosuna bakabilirsiniz;

Sizi çok iyi anlıyorum, insan kararsız kalıyor. Zamanın geçmesi de bu ülkede insanın aleyhine çalışıyor maalesef çünkü her gün döviz yükselip hayat pahalılaşıyor.

Led tv olarak Samsung NeoQled serisin çok beğeniyorum fakat Samsung servet istiyor :) QN90A ve üstü çok iyi gerçekten. Daha sonra da Sony 9 serisi ve TCL C825 diyebilirim. Açıkçası Vestel'e pek sıcak değilim.

55Q70A incelemesine baktım, oldukça iyi bir tv gibi duruyor ama hangi mantıkla kenar aydınlatma kullanmışlar onu anlayamadım. Bu tv'ye FALD sistem yakışırdı. Uygun fiyatlıysa kenar aydınlatma olmasına bakmadan alın derdim ama 11 civarı para istiyorlar. O rakamlara çıkabiliyorsanız zaten Sony'i alın gitsin.

A Çevrimdışı

atoprak 

Aktif Üye
13 Kas 2018
184
44

Doğrusunu söylemek gerekirse parasına bakmadan yazdım ama bence 17k gibi bir rakam X90J için fazla .. yani özellikle 11K ya TCL in düzgünce (ben modellerine pek hakim değilim ama okuduğum kadarıyla fena da değil) bir modeli varsa biraz araştırıp büyük olasılıkla onu alırdım .. arada ciddi fiyat farkı var..

Bence zaten ya paraya kıyıp OLED alınmalı ... ya OLED den çekiniliyorsa (veya parlaklık çok önemli veya burnin den korkuluyorsa) ve tıpkı OLED de ki bütçe sorunu yoksa Sony X95J veya Samsun 90A/95A .. eğer bu seviyelere çıkılmıyorsa da orta direk (bahsettiğiniz TCL gibi) bir TV alınıp geçilmeli ..
Kuzey Amerikaya güzel Hisense ve bazı özel TCL ler gidiyor.. ve fiyat/perf olarak çok iyiler ama onlar pek Türkiyeye gelmiyor sanırım (Avrupaya da gelişleri çok zaman alıyor)

D Çevrimdışı

Dvl35

Yeni Üye
9 Kas 2021
18
35
Servis menüden ne kadar kullanıldığına bakın. Öyle çok fazla açık kalmadı ise çok iyi tv. Biraz daha pazarlık edin. 7000 gibi alabilirseniz gerçek düşeş olur. 8000 bile iyi ama kullanım süresine mutlaka bakın.
Ne kadar süreden bahsediyoruz. Teşhir konusu kafamı kurcalıyor baya? Sony 55xh9077 de teşhir var. 9000TL civarı buldum. İkisini kıyaslarsak ne dersiniz?

Geri
Üst Alt