Telefonlar için "Çizilmez" ve "Ultra Slim" ekran koruyucu

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Reis benim için camından mı oldun sen şimdi 😂

Bu arada gerçekten sesi resmen cam. İnceliği de güzel. Şu an birinci sırama yerleşti. Çok teşekkür ederim.

Sana da bir cam borcum var, özelden link ve adres alayım 😊
Yok zaten yapışkan özelliğini kaybettiği için kullanılmazdı pert olmuştu biyerde lazım olur diye atmamış saklamıştım sana kısmetmiş son görevini yerine getirdi bir işe yaramış oldu :haha1

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Sana da bir cam borcum var, özelden link ve adres alayım 😊
İnce düşüncen için teşekkürler bu ilk aldığım montaj hatası sonucu pert ettiğim cam.
Fiyatı uygun olunca sonra 2 adet daha aldım biri telefona diğeri yedek olarak hala duruyor :kiskis

IMG_20230713_222039.jpg

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,485
Kılıfı kaplama olarak planladım yine kılıfsız kullanıcam. Beyaz olunca ön camda ısınma sorunu da azalır araçla navigasyon kullanırken.

Seramikleri araştırıyorum tam ekranı kaplayan birşey bulabilirsem alıcam.
Media markt 360 komple ömür boyu garantili kaplama hizmeti var diye biliyorum.

Bir defaya mahsus 500-600tl veriyorsun kaplama kalkarsa garantiden hemen yenisini yapıyorlar.

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,051
29
Güncelleme;

Şu linkteki ürünü aldım ve 3 haftadır kullanıyorum,

Ekranın tamamının kaplanması konusunda beklentimi tam olarak karşılamasa da rahatsız edecek boyutta değil. Kamera önünü kapatmıyor olması güzel ancak kapatsa da muhtemelen görüntüyü bozmazdı, zira çok kaliteli.

Konuların en önemlisi olan telefonun ekranı gibi çizilmiyor olması beklentimi karşılıyor. An itibariyle anlıyorum ki avm'lerden aldığımız tamperli camlar tamamen hikaye.

Şöyle birkaç detay mevcut;
  • Sertlik derecesi 9.0 olan safir ile saat camları kaplanıyor. Bunun bir üzerinde 10.0 ile elmas var zaten. Bu sebeple saat camları çizilmeye çok müsait oldukları halde kolay kolay çizilmiyorlar. Hatta neredeyse hiç çizilmiyorlar. Akıllı saatlerin ucuzu ile pahalısı arasındaki farklardan biri de bu konu. Ve yine bir akıllı saat alıp onu 6.0 veya daha da düşük olan bir ekran koruyucuyla korumak maalesef biraz saçma.
  • sitesinde safir kaplama ekran koruyucular mevcut ancak hem pahalı, hem sadece Apple için üretilmiş.
  • Cep telefonunun kendi ekranını koruyan Gorilla Glass Victus 2'nin 7.0 sertlik derecesi var. Bu seviyeye yakın ekranların telefonun ekranı kadar zor çizileceğini anlıyoruz bu bilgiyle.
  • Tamperli Cam'ın sertlik derecesi ise 6.0'ymış. Bu da oldukça iyi bir değer ancak ürünün markası önemli. Paketine tamperli cam yazmış olması yetmiyor doğal olarak. Doğal Cam'ın sertlik derecesi ise 5.5 ve bu da iyi fakat tehlikeli olduğundan bunun ekran camı olarak kullanılması mümkün değil. Bu sebeple cam diye satılanların mika olduğunu öğrendim. Bunların da sertlik derecesi 2.2 ve bu da tozu silerken bile çizilebileceği anlamına geliyor.
  • Film'in ise sertlik derecesi 1.5'miş. Bu sebeple kısa sürede mahvoluyor zaten, tırnakla bile çiziliyor.
Bu arada bir telefonun ekranını en kolay başka bir telefonun ekranı çizebiliyormuş. Ekranları üst üste koyup taşımamak gerekiyor yani. Sertlik dereceleri eşit olduğundan köşelerden birbirlerini çiziyorlar.

Yani kaliteli, testleri bulunabilen tamperli bir ekran koruyucu benim beklentilerimi karşılıyor. Böylece telefonumun görüntü kalitesini düşürmeden koruyarak kullanabiliyorum. Arkasına da kaplama yaptım ve kılıfsız kullanırken deforme olmasını da bu şekilde önlemiş oldum.

Ekran-goruntusu-2023-08-09-085323.png
WhatsApp-Gorsel-2023-07-20-saat-00.44.24.jpg

S Çevrimdışı

Swift 

Aktif Üye
26 Eyl 2018
439
Cam olan koruyucular esasen spek dışı ihtiyaç fazlası lcd camlarıdır. Kimyasal olarak sertleştirip satıyorlar. Sertlik çok yüksek olsa da kırılganlık da bir o kadar yüksek.

Lcd camı üreticileri maliyetleri düşürmek için bu tip hatalı ürünleri satmak yerine yeniden fırına atmaya veya camyünü üreticilerine satmaya başladılar. O nedenle piyasada eskisi kadar bol ve ucuz değiller. Plastik folyoların artma sebebi esasen bu.

Ben de artık mat folyo tercih ediyorum. En iyi cam bile kenardan köşeden kırılıp rezil oluyor hemen.

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,051
29
Cam olan koruyucular esasen spek dışı ihtiyaç fazlası lcd camlarıdır. Kimyasal olarak sertleştirip satıyorlar. Sertlik çok yüksek olsa da kırılganlık da bir o kadar yüksek.

Lcd camı üreticileri maliyetleri düşürmek için bu tip hatalı ürünleri satmak yerine yeniden fırına atmaya veya camyünü üreticilerine satmaya başladılar. O nedenle piyasada eskisi kadar bol ve ucuz değiller. Plastik folyoların artma sebebi esasen bu.

Ben de artık mat folyo tercih ediyorum. En iyi cam bile kenardan köşeden kırılıp rezil oluyor hemen.
Folyo'nun kendisinin çiziliyor olması nedeniyle eledim. Yoksa ekranı düşmelerden en iyi koruyan malzeme de folyo zaten yumuşaklığından ötürü.

En iyi camın kenarlardan kırılacağını sanmıyorum. Zaten tamperli cam köşeden kırılsa bile komple parçalanır. Kenardan kırılan camlar bu konuda da bahsettiğim saçma sapan merdiven altı ürünler oluyorlar belli ki.

Ben de zaten bu camların bu şekilde olmasından ötürü araştırmaya girmiştim. Sonrasında üçüncü dünya ülkesinde olduğumuz için herşeyin en kalitesizini kullandığımız gerçeğiyle yüzleşip verdiğim linkteki camı İngiltere'den aldım.

Türkiye'de fiyatı 1000₺ üzeriyken İngiltere fiyatı 400₺ civarı. Bu da üçüncü dünya ülkesinde olduğumuz için kaliteli birşeye sahip olmak istiyorsak kazıklanmak zorunda olduğumuzu gösteriyor. Zira burada 400₺'ye dandik ürün satılırken orijinal ürünü 400₺'ye pazara koymak istememeleri de doğal.

Ayrıca bu 400₺'lik pakette 2 adet çıkıyor. Bizimkiler de bunu alıp kendileri paketleyip 900₺'ye gönderiyorlar tanesini.

Kısaca safir cam en iyisi, tamperli cam da en azından 1 yılı götürür. Ancak merdiven altı olmayacak, adam akıllı bir firma tarafından üretilecek. Gerekirse 2 hafta kargosu beklenecek.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,485

bilgilendirme için teşekkürler. Cam koruyucuların neden azıldığını şuan anlamış oldum.
Geçen sene çok rahat bulabildiğim camı bu sene hiçbir yerde bulamıyorum demek ki üreticiler taktik değiştirdi.

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,051
29
bilgilendirme için teşekkürler. Cam koruyucuların neden azıldığını şuan anlamış oldum.
Geçen sene çok rahat bulabildiğim camı bu sene hiçbir yerde bulamıyorum demek ki üreticiler taktik değiştirdi.
Bulsan da alma zaten reis sağdan soldan 😂

Basit bir cam için biraz fazla araştırma yaptım ve nihayetinde sağdan soldan asla alınmayacağına kanaat getirdim. Özellikle de bizim telefonculardan almamak gerekiyor. Hakkıyla yapan sayısı çok az, onu da nereden öğreneceğiz bilmiyorum.

Puzik Çevrimdışı

Puzik 

Süper Üye
9 Ara 2020
1,305
Spigen duymuşsunuzdur çok kaliteli tavsiye ederim ayrıca Baseus marka Aliexpress kılıf,ekran koruyucu, powerbank ürünleri çok kaliteli, yine tavsiye ederim. Türkiyeden önerilen ürünle korumanızı alıp saydığım markaları yedeklerseniz camın başına bir iş geldiğinde yedeğiniz olur.

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,051
29
Spigen duymuşsunuzdur çok kaliteli tavsiye ederim ayrıca Baseus marka Aliexpress kılıf,ekran koruyucu, powerbank ürünleri çok kaliteli, yine tavsiye ederim. Türkiyeden önerilen ürünle korumanızı alıp saydığım markaları yedeklerseniz camın başına bir iş geldiğinde yedeğiniz olur.
Yanında bitane de yedek çıkıyor kutudan.

Spigen de gerçekten en iyiler arasında. Onda da kutudan 3 tane çıkıyor. Artık eşime alacağım telefonda da onu denerim.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,485
spigen kalite, koruyuculuk olarak ayrı bir boyutta yanlız TR fiyatları inanılmaz şişmiş durumda.

Puzik Çevrimdışı

Puzik 

Süper Üye
9 Ara 2020
1,305
spigen kalite, koruyuculuk olarak ayrı bir boyutta yanlız TR fiyatları inanılmaz şişmiş durumda.
Bayadır piyasa fiyatlarını takip edemiyorum zaten hergün zam geldiği söyleniyor :( Eskiden alınabilir seviyelerdeydi.

Baseus kalite olarak cidden fena değil ve fiyatları uygun.

Esager marka varmı bilmiyorum ama onunda şarj aleti kablosu ve bluetooth aux cihazlarını kullandım aşırı uygun fiyatlı ve iş görür kalitede.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,485
Bayadır piyasa fiyatlarını takip edemiyorum zaten hergün zam geldiği söyleniyor :( Eskiden alınabilir seviyelerdeydi.

Baseus kalite olarak cidden fena değil ve fiyatları uygun.

Esager marka varmı bilmiyorum ama onunda şarj aleti kablosu ve bluetooth aux cihazlarını kullandım aşırı uygun fiyatlı ve iş görür kalitede.
Baseus aliexpress üzerinde temin ediyorduk. Gümrük+Kargo o işin cazibesini de maf etti.

Geri
Üst Alt