İzledim
Allah gani gani rahmet eylesin zeki adamdı. Hikayesinin finali de güzeldi.
Ateist olduğunu söylerdi ama inandığı büyük değerleri vardı.
Din olgusu hayatının bazı dönemlerinde değişiyor insanın hocam.
Bem mesela hayatımda ilk defa bu sene oruç tutmuyorum. Cumalara gitmeyi geçen sene bıraktım. Kuran okumaya devam ediyorum ancak dini ritüel olarak değil toplumda her bireyin önce Kur-an, sonra da Nutuk okuması gerektiğine inandığım ve yaratıcı gücün bizden ne beklediğini anlamak istediğim için okuyorum.
Bu aralar yaradan ile aramız bozuk mesela. Eskiden konuşurdum kendisi ile ama artık konuşmuyorum, yaşıyorum sadece.
Loosing My Relegion şarkısını bilirmisiniz bilmiyorum ancak tam da o ruh halindeyim bu aralar.
Kızgınım çünkü; Hayal kırıklıklarım var.
Bu kadar hırsız,arsız,namussuzun ellerine, bir çift sözüne kaderimizi mahkum ettiği için kızgınım.
İlâhi adalet diye bir şey olmadığına inanmama sebep olduğu için kızgınım mesela.
Bazı hesapların bu dünyada görülmesi gerekirken halen çile çekenlerin çekmeye devam etmesine, onun ise bunu izlemeyi tercih etmesine kızgınım.
Bilali Habeş, i düşünüyor ve "Adem sen ne çektin ki ne hakla kızıyorsun" diyorum ama her dönemin kendi çilesi kendi zorlukları var bunu da görmek gerekiyor.
Gençlik Hayatımın hemen her döneminde hep ekonomik zorluklar ile yaşadım, hacizler, icralar, nezaret,hapis vs ama bir gram dahi inancım sarsılmadı, hep onunla konuşmaya, dua etmeye devam ettim. "Vardır bir bildiğin " dedim geçtim çünkü bunlar hep bireysel durumlar idi.
Son yıllarda ise bakıyorum artık ben birey olarak değil bir toplum adına da düşünüyorum ve benim karnımın doyuyor olması bana yetmiyor. Karnı aç olanları düşünüyorum.
İşte Aziz Nesinin cimriliği bende de var o anlamda. Daha 2 saat önce 2 adet çilek için sitem ettim eşime çünkü çürümüşlerdi.
Ona erişemeyenler olduğunu bildiğim için o iki çileği çürütmeye hakkımız olmadığı için sitem ettim.
Şimdi, yaratılmış olan insanın kısıtlı beyni dahi aç insanlara bu derece vicdan yapıyor ise, bu beyni yaratan o yüce , eşsiz zeka nasıl oluyor da kendi yarattığının, bir başka kendi yarattığı tarafından eziyet çekmesine izin veriyor diye kızıyorum.
Nerede hani pençelerinde taş taşıyan Albatros kuşları ?
Nerede o yıldırımlar?
Neden hep çile çeken bir taraf varken sefa süren ve hüküm veren başka taraf ve buna izin veren var ?
Nerede o ilahi adalet, kadınlar eşleri tarafından hunharca katledilirken?
Yani değerli hocam, insan olmak başka , ilah olmak başka benim gözümde.
Bu ülkede din, tarihinde hiç bir dönem böyle yara almadı. Cumhuriyet tarihinde hiç bir dönem bu kadar yoğun deizm yönelişi olmadı. İnançlar hiç bir dönem bu kadar sorgulanmadı.
Memleketimizde her dönem yokluk vardı ama hiç bir zaman bu kadar yoğun gelir adaletsizliği olmadı. Açtık belki ama inancımız vardı.
Şimdi bir taraf açlıktan yokluktan bertaraf olurken , diğer taraf din sömürüsü ile saraylarda milyonları harcayıp bebek kırkı yapınca insanda inanç minanç kalmıyor hocam.
Yeni trend islami sakal bırakan gençlerin, milyonluk arabalar ile yaptıkları şovlar, başı kapalı bacılarımızın başlarını kapattiklari ama islamın dikkat çekmemeleri adına başlarını kapatmalarını söylediği yeni trend bacılarımızın dikkat çekmek için islama aykırı her şeyi yaptığı günümüzde ister istemez sorguluyor inanç dünyasını.
İlâhi adalet var ise ve bu gün tecelli etmeyecekse ne gün edecek?
Unutmamak lazım ki geç gelen adalet adalet değildir.
Yaaaa hocam, sen bir Hz Ömer dedin bak Hz Ömer adaletinden ne günlere gelmişiz görüyormusun ?
Yani doluyum üstad, inanç dünyamı boşaltan bir doluluk bu..