Teknolojik Bir Sohbet

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Kesinlikle doğru tespit, Yılların bizlere empoze etmeye çalıştığı bazı şeylerin etkisinde kalıp bazı konularda objektif bakış açımı yitirmiş olabilirim o nedenle gerçekten benden hakim falan olmaz zaten :kiskis
Günümüz hakimleri inan ki senden benden daha iyi değiller hocam... Halk bunu bilebilseydi keşke.

Gerçi ne değişecek ki?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
kim bu herif diyorum yine!

Kanal malum AKP yalakası kişiler de aynen öyle!

adam bir de kitap yazmış ya da kitaplar yazmış mış da bu olaydan da bahsetmiş!
kimin umurun da yaw

Dünya değişiyor hatta değişti,ama bazı aklı evveller ise hala eskide kalmış!
bunları da adam diye toplayıp TV lere de program yaptırıyorlar!

her zaman diyorum,sen önce kendin yap,bir şeyleri sen bul,sen bunlara dünyaya yay veya empoze et

herifler tam tersine ona buna bok atmaktdan başka bir şey yaptıkları yoktur(bizim hazretlerden bahsediyorum)
Dini kanat önüne gelen söver onları tenkit eder,Siyasi kanat da bunlardan geri kalmaz o da ona buna bok atar!
sağcıs-solcusu da aynen böyledir...

yaw kardeşim Türkiye olarak sen neredesin?? senin neyin yani hangi sistemin var dünyada?
adama sorarlar şimdi,senin elin armıtmu topluyor!

gelelim bu teoricinin salladıklarına,sen de anti-cip bul/yap!! ne güzel değilmi,elin adamı tabiki yapacak yaw
birilerini neden suçluyorsun?? sen de daha gelişmiş olarak o çipi bozan bibr sistem yap ve çık ozaman
meydana herkes seni takdir etsin!

Beyaz TV yaw geç böyle kanalları ve geç böyle adamları,virüsmü yemişler nedir anlamadım ne iştir,vatandaşın
kafasını bulandımayın,onun yerine sizler de bir şeyler yapıp karşılarına bunlarla çıkın,hem yapamıyorsun hemde

tıpkı TV lere programcı diye çağırdıkları sözüm ona Hocalar gibi,ülen sokaktan adamları toparlayıp TV lere
çıkarıyorlar!

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,109
Kanalı ve ilk cümleyi duyunca Ömer Çelakıl ayarında birini çıkardıklarını düşündürdü ve izleyemeden kapattım malesef. Türk medyasında bu tip şeyleri düzgün anlayıp aktarabilecek kalibrede pek kimse yoktur. Olsa da kesin olarak Melih Gökçek'in kanalında değildir.

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Kesinlikle doğru tespit, Yılların bizlere empoze etmeye çalıştığı bazı şeylerin etkisinde kalıp bazı konularda objektif bakış açımı yitirmiş olabilirim o nedenle gerçekten benden hakim falan olmaz zaten :kiskis
Bu millette her fikirden adam yetişmiştir ama doğrularda birleşmeleri hep olmuştur. Bir örnek vereyim, ateistim diyen Aziz Nesin dinle kendinden bahsederken ve yaşamından örnekler verirken, sanki Hz. ömerin hayatını ve tavsiyelerini anlatıyor. Bence herkesi dinlemek söylediklerinde doğruları almak lazım.
1 Mayısta birkez daha hatırlamak güzel olur. TRT diye izlemem deme sakın. :hih

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Bu millette her fikirden adam yetişmiştir ama doğrularda birleşmeleri hep olmuştur. Bir örnek vereyim, ateistim diyen Aziz Nesin dinle kendinden bahsederken ve yaşamından örnekler verirken, sanki Hz. ömerin hayatını ve tavsiyelerini anlatıyor. Bence herkesi dinlemek söylediklerinde doğruları almak lazım.

Çok güzel şeyler yazmışsınız ama ülke karpuz gibi ikiye ayrıldığı için, bir tarafın diğer tarafı dinlemeye, anlamaya mecali kalmadı maalesef...

Yılan, çiftçiye ne demiş?
-Sende evlat acısı, bende de kuyruk acısı varken artık biz dost olamayız.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

İzledim :)

Allah gani gani rahmet eylesin zeki adamdı. Hikayesinin finali de güzeldi. :)

Ateist olduğunu söylerdi ama inandığı büyük değerleri vardı.

Din olgusu hayatının bazı dönemlerinde değişiyor insanın hocam.

Bem mesela hayatımda ilk defa bu sene oruç tutmuyorum. Cumalara gitmeyi geçen sene bıraktım. Kuran okumaya devam ediyorum ancak dini ritüel olarak değil toplumda her bireyin önce Kur-an, sonra da Nutuk okuması gerektiğine inandığım ve yaratıcı gücün bizden ne beklediğini anlamak istediğim için okuyorum.

Bu aralar yaradan ile aramız bozuk mesela. Eskiden konuşurdum kendisi ile ama artık konuşmuyorum, yaşıyorum sadece.

Loosing My Relegion şarkısını bilirmisiniz bilmiyorum ancak tam da o ruh halindeyim bu aralar.

Kızgınım çünkü; Hayal kırıklıklarım var.

Bu kadar hırsız,arsız,namussuzun ellerine, bir çift sözüne kaderimizi mahkum ettiği için kızgınım.

İlâhi adalet diye bir şey olmadığına inanmama sebep olduğu için kızgınım mesela.

Bazı hesapların bu dünyada görülmesi gerekirken halen çile çekenlerin çekmeye devam etmesine, onun ise bunu izlemeyi tercih etmesine kızgınım.

Bilali Habeş, i düşünüyor ve "Adem sen ne çektin ki ne hakla kızıyorsun" diyorum ama her dönemin kendi çilesi kendi zorlukları var bunu da görmek gerekiyor.

Gençlik Hayatımın hemen her döneminde hep ekonomik zorluklar ile yaşadım, hacizler, icralar, nezaret,hapis vs ama bir gram dahi inancım sarsılmadı, hep onunla konuşmaya, dua etmeye devam ettim. "Vardır bir bildiğin " dedim geçtim çünkü bunlar hep bireysel durumlar idi.

Son yıllarda ise bakıyorum artık ben birey olarak değil bir toplum adına da düşünüyorum ve benim karnımın doyuyor olması bana yetmiyor. Karnı aç olanları düşünüyorum.

İşte Aziz Nesinin cimriliği bende de var o anlamda. Daha 2 saat önce 2 adet çilek için sitem ettim eşime çünkü çürümüşlerdi.

Ona erişemeyenler olduğunu bildiğim için o iki çileği çürütmeye hakkımız olmadığı için sitem ettim.

Şimdi, yaratılmış olan insanın kısıtlı beyni dahi aç insanlara bu derece vicdan yapıyor ise, bu beyni yaratan o yüce , eşsiz zeka nasıl oluyor da kendi yarattığının, bir başka kendi yarattığı tarafından eziyet çekmesine izin veriyor diye kızıyorum.

Nerede hani pençelerinde taş taşıyan Albatros kuşları ?

Nerede o yıldırımlar?

Neden hep çile çeken bir taraf varken sefa süren ve hüküm veren başka taraf ve buna izin veren var ?

Nerede o ilahi adalet, kadınlar eşleri tarafından hunharca katledilirken?

Yani değerli hocam, insan olmak başka , ilah olmak başka benim gözümde.

Bu ülkede din, tarihinde hiç bir dönem böyle yara almadı. Cumhuriyet tarihinde hiç bir dönem bu kadar yoğun deizm yönelişi olmadı. İnançlar hiç bir dönem bu kadar sorgulanmadı.

Memleketimizde her dönem yokluk vardı ama hiç bir zaman bu kadar yoğun gelir adaletsizliği olmadı. Açtık belki ama inancımız vardı.

Şimdi bir taraf açlıktan yokluktan bertaraf olurken , diğer taraf din sömürüsü ile saraylarda milyonları harcayıp bebek kırkı yapınca insanda inanç minanç kalmıyor hocam.

Yeni trend islami sakal bırakan gençlerin, milyonluk arabalar ile yaptıkları şovlar, başı kapalı bacılarımızın başlarını kapattiklari ama islamın dikkat çekmemeleri adına başlarını kapatmalarını söylediği yeni trend bacılarımızın dikkat çekmek için islama aykırı her şeyi yaptığı günümüzde ister istemez sorguluyor inanç dünyasını.

İlâhi adalet var ise ve bu gün tecelli etmeyecekse ne gün edecek?

Unutmamak lazım ki geç gelen adalet adalet değildir.

Yaaaa hocam, sen bir Hz Ömer dedin bak Hz Ömer adaletinden ne günlere gelmişiz görüyormusun ?

Yani doluyum üstad, inanç dünyamı boşaltan bir doluluk bu..

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47

Bem mesela hayatımda ilk defa bu sene oruç tutmuyorum. Cumalara gitmeyi geçen sene bıraktım. Kuran okumaya devam ediyorum ancak dini ritüel olarak değil toplumda her bireyin önce Kur-an, sonra da Nutuk okuması gerektiğine inandığım ve yaratıcı gücün bizden ne beklediğini anlamak istediğim için okuyorum.

Bu aralar yaradan ile aramız bozuk mesela. Eskiden konuşurdum kendisi ile ama artık konuşmuyorum, yaşıyorum sadece.

Loosing My Relegion şarkısını bilirmisiniz bilmiyorum ancak tam da o ruh halindeyim bu aralar.

Bu kadar hırsız,arsız,namussuzun ellerine, bir çift sözüne kaderimizi mahkum ettiği için kızgınım.

İlâhi adalet diye bir şey olmadığına inanmama sebep olduğu için kızgınım mesela.

Bazı hesapların bu dünyada görülmesi gerekirken halen çile çekenlerin çekmeye devam etmesine, onun ise bunu izlemeyi tercih etmesine kızgınım.

Bilali Habeş, i düşünüyor ve "Adem sen ne çektin ki ne hakla kızıyorsun" diyorum ama her dönemin kendi çilesi kendi zorlukları var bunu da görmek gerekiyor.

Gençlik Hayatımın hemen her döneminde hep ekonomik zorluklar ile yaşadım, hacizler, icralar, nezaret,hapis vs ama bir gram dahi inancım sarsılmadı, hep onunla konuşmaya, dua etmeye devam ettim. "Vardır bir bildiğin " dedim geçtim çünkü bunlar hep bireysel durumlar idi.

Son yıllarda ise bakıyorum artık ben birey olarak değil bir toplum adına da düşünüyorum ve benim karnımın doyuyor olması bana yetmiyor. Karnı aç olanları düşünüyorum.

İşte Aziz Nesinin cimriliği bende de var o anlamda. Daha 2 saat önce 2 adet çilek için sitem ettim eşime çünkü çürümüşlerdi.

Ona erişemeyenler olduğunu bildiğim için o iki çileği çürütmeye hakkımız olmadığı için sitem ettim.

Şimdi, yaratılmış olan insanın kısıtlı beyni dahi aç insanlara bu derece vicdan yapıyor ise, bu beyni yaratan o yüce , eşsiz zeka nasıl oluyor da kendi yarattığının, bir başka kendi yarattığı tarafından eziyet çekmesine izin veriyor diye kızıyorum.

Nerede o yıldırımlar?

Neden hep çile çeken bir taraf varken sefa süren ve hüküm veren başka taraf ve buna izin veren var ?

Bu ülkede din, tarihinde hiç bir dönem böyle yara almadı. Cumhuriyet tarihinde hiç bir dönem bu kadar yoğun deizm yönelişi olmadı. İnançlar hiç bir dönem bu kadar sorgulanmadı.

Memleketimizde her dönem yokluk vardı ama hiç bir zaman bu kadar yoğun gelir adaletsizliği olmadı. Açtık belki ama inancımız vardı.

Şimdi bir taraf açlıktan yokluktan bertaraf olurken , diğer taraf din sömürüsü ile saraylarda milyonları harcayıp bebek kırkı yapınca insanda inanç minanç kalmıyor hocam.

Yeni trend islami sakal bırakan gençlerin, milyonluk arabalar ile yaptıkları şovlar, başı kapalı bacılarımızın başlarını kapattiklari ama islamın dikkat çekmemeleri adına başlarını kapatmalarını söylediği yeni trend bacılarımızın dikkat çekmek için islama aykırı her şeyi yaptığı günümüzde ister istemez sorguluyor inanç dünyasını.

Yaaaa hocam, sen bir Hz Ömer dedin bak Hz Ömer adaletinden ne günlere gelmişiz görüyormusun ?

Dönülmez akşamın ufkundayız vakit çok geç usta ?

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51

Nerede o yıldırımlar?

Allah, din ve bu yalan dünya için ne düşünüyorsan, yanılıyorsun hocam... Yanıldığın her şeyi, sebepleri sonuçları ve ispatları ile tek tek sana ispatlarım ama ne yeri burası ne de o kadar uzun yazabilirim.

*Her şey imtihan
*Bu dünya yalan
*İmanın güçlü olması için peygamberin hayatını özümseyerek okuyun, bu gün nelerden şikayet ediyorsak utanmamız gerekir.

Allah, iyilerin yardımcısı olsun.

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Yakın zamanda duyduğum bir söz çok hoşuma gitti paylaşayım,
İnsanlar aptal değil cahil doğar, eğitilerek aptal edilirler.
Aynı sözü şöylede söyleme gereği duysak ne güzel olurdu,
İnsanlar apdal değil cahil doğar, eğitilerek apdal edilirler.

Ben de aynısı olmasada benzer zorluklar yaşadım. Çok defa yer yarılsada içinde olsaydım dediğim anlar oldu. Çok defa yetemediğimden kendimi bir hiç hissetiğim zaman dilimleri oldu. Yani bunların toplamı hayatı sorgulamama ve tanımama neden oldu. Şu anda vardığım sonuç, Allahın sıfatı gibi adil olduğunu görmek oldu. Herkese ne isterse onu veriyor, sadeleştirince lafı dünyalık isteyene dünyalık diğer tarafı isteyene diğer taraflık veriyor. Dünyalığın satınalmaya yetemediği duygu kannat etme duygusu, bu duyguya sahip olan senin gibi bir çileğin bile yeryüzündeki başkalarını da ilgilendirdiğinin farkındalığını yaşaması.
Allah hepimizin oruçlarını kabul etsin, her iyiliğin bir karşılığı olduğunu ama orucun sevabını kendisinin vereceğini bildiriyor. Yaradılış olarak cennet için yaradılmış varlık olan insanın, bizlerin bu yaşam imtahanının sonunda bağışlanmışlardan olalalım inşaallah. Allah insanları insana kul etmemiş özgür yaratmış, irade vermiş, yetmemiş alemi ilmiyle donatıp emrimize vermiş. Üç günlük dünya, insana lazım olan başını sokacak bir ev, sırtına giyecek bir elbise ve karnını doyuracak bir aş. Gerisi aslında hırstan hevesten başka ne ki topluma ve insanlara yararı yoksa.
İslam tüm güzelliğiyle duruyor sahiplenenlere, yanlışlar yapanların yanlışları, ben Allah la arama kimseyi koymadım, taki varlığına kanaat getirdiğimden beri.

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Son 5 dakika da görsel deney ve show yapmış konuştuklarımızı, adamlar her yerdeler yukarıdan aşağıya... Bu adam gurubun içinde sıradan biri bir de gurubun gücü düşünülse....
Bence baştan izleyin, dinleyin adamın kimliğine bakmadan. Gerçekten dünyadan bihaber yaşıyoruz. Tekrar tekrar izleyeceksiniz.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Bende başta espiri anlatımla katıldığım konuya şu çip işini logosuz-penceresiz alıntılayım bari ,yıl 1918 ,belki daha da öncesi de vardır şu meşhur çipin ,ki zaten ilk mesajımda "okudum " dediğimi de hatırlatayım. :ok
Tabii ,ne kadar güvenilir bir kaynak bilmiyorum :)

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Almanya başta olmak üzere dünya genelinde çok sayıda kişi gündelik hayatta kullanılan çeşitli kartlardaki

Aslında hocam chip kelimesini entegre devre anlamına indirgemeyelim lütfen, imf borç verirken şartları arasına koymuş, O kelimenin altında bir din bir ekonomi, yeni bir (bize sorumayan) dünya düzeni yüklü. Aslında şu an yaşadıklarımızın bir parçası. Yani adamlar android yapma, robot yapma derdinde değil aşmışlar insanı hackleyip sonunda direk robota çevirme derdindeler. Aklıma rahmetli büyükelçi, İhsan Sabri Çağlayangil'in, Ortadoğu'da önemli bir akşam yemeğine çağırılıp gittiğinizde adınızı davetli listesinde bulamazsanız kesin menü listesindesiniz' diye sözü geliyor. Yani bu dünyada dünya çapında birşey yapılıyorken anlamsızca duran, anlamdığı çağrıya koşan, biri kitle varsa işte onun ve neslinine vay haline...
Bak bakalım böyle bir senoryoyu kim neye niçin yazar, filmini neden çeker; filmi izlemediysen mutlaka izle çok keyif alıp üzerinde çok düşüneceksin.

Geri
Üst Alt