Teknolojik Bir Sohbet

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Bunu duyduğumda hemen oğluma seslendim ve "beko,(adı berkant) ,köydeki evin altını oyup 3 oda 1 salon yer altı evi yapalım ,biz öldüğümüzde oraya girer saklanırsın" dedim ,şaşırdı "haydaaa,baba ya,neden yer altı evi, neden saklanayım" dedi,bende ona çip konusunun yazısını okuttum ve "saklan işte,taktırmazsın çip "dedim :kiskis
Torunların işi iş olacak gelecekte :)

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
iskandinav ülkelerinde çok talep var bu çip işine ve belli bir miktar parada veriliyor.

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Ay başında öğrenci oğluma mesaj gelmiş bitcoin hesabı açanlara 100 dolar veriyorlarmış, sordu sakın dedim. Biyometrik bilgilerinide isteyecekler dedim sakın paylaşma dedim. Sonra söyledi hesap açarken fotoğraf falan istiyorlarmış. Adamlar şimdiden ne devletine ne ailesine sormadan elma şekerini gösterip (kız kaçırır gibi) kop gel bana diyorlar.
Adamlar projelerini adım adım uyguluyorlar anlaşılan, çok az insan farkında olayın. Önce sabit aylık vereceklerdir bağımlı olunca kestim haket diyeceklerdir. Bir film vardı çok eski yanılmıyorsam zamana karşı 'ydı türkçesi in time orjinal adı 2011 filmi. Sıkılmadan izlenebilecek bir film.

I Çevrimdışı

ibrahimykr

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Ay başında öğrenci oğluma mesaj gelmiş bitcoin hesabı açanlara 100 dolar veriyorlarmış, sordu sakın dedim. Biyometrik bilgilerinide isteyecekler dedim sakın paylaşma dedim. Sonra söyledi hesap açarken fotoğraf falan istiyorlarmış. Adamlar şimdiden ne devletine ne ailesine sormadan elma şekerini gösterip (kız kaçırır gibi) kop gel bana diyorlar.
Adamlar projelerini adım adım uyguluyorlar anlaşılan, çok az insan farkında olayın. Önce sabit aylık vereceklerdir bağımlı olunca kestim haket diyeceklerdir. Bir film vardı çok eski yanılmıyorsam zamana karşı 'ydı türkçesi in time orjinal adı 2011 filmi. Sıkılmadan izlenebilecek bir film.
Film çok güzeldi, izlemiştim filmin sonu çok heyecanlıydı hocam keşke onun da altını çizseydin. Saniyeler ile yarışıyorlardı iki sevgili hayatlarını kurtarmak için. Hatta tam kolunu uzattı saat'e dakikayı verdi. Ben öldü yetişemedi sanmıştım ama kurtulmuştu. Yanılmıyorsam, ikinci serisi de yapılmıştı galiba.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Adamlar projelerini adım adım uyguluyorlar anlaşılan,
çok az insan farkında olayın. Önce sabit aylık vereceklerdir bağımlı olunca kestim haket diyeceklerdir. Bir film vardı çok eski yanılmıyorsam zamana karşı 'ydı türkçesi in time orjinal adı 2011 filmi. Sıkılmadan izlenebilecek bir film.
Aynen katılıyorum,tabii aramızda şaka yollu konuşuyoruz bizimki ile,bazen kızar ama genelde hak verir ,"neden olmasın baba" dedi ,tabii hanım hemen virüse bağladı ,"bak bunları hep bilim-kurgu olarak izlemiştik alo ,şimdi biz yaşıyoruz " dedi.Adamların aslında çip takmalarına gerek yok ,izliyorlar her türlü zaten ,başta android geliyor ,nereye gidersek gidelim göz altındayız ,dünya olarak yani.Belki de çinli telefon şirketi bunu gördü ,engellemeye kalkınca abd tarafından boykotu yedi.
Android adı da yabancı gelmiyor bana , bu arada :)

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
abi matrix i yaşıyacağız sanırım. elon mask da starlink uydularını döşüyor.

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Film denince güncel olan, şunu da izlemeyene öneririm. Bloodshot: Durdurulamaz Güç 2020 filmi biraz bilgili veya ilgili olunca film baya sarıyor sonra da düşündürüyor... Bu işlerin merkezi silikon vadisi orada parayı verip yaptıranların elinde belki 30 hatta 50 yıl sonra göreceğimiz teknolojiler hazırdır, vardır.

Dün de kalan insanlara bu sözler hayal gelebilir. Dedem derdi (80 yıl önce) büyüklerimiz ankara da konuşanları pencereden seyreder gibi seyredecez diyorlardı. Ömrünün son zamanlarında renkli tv ile yaşamaya başlayınca arada anlatırdı gülümseyerek. Bizim kuşak da bilir siyah beyaz tv de uzay yolu 1999 serisini %80 yapıldı desek yanlış olmaz.

Elon mask bence paravan biri, nasa veya onu kullananlar bazı şeyleri onun üstünden yapıyorlar ki başarısız olunan konular üzerlerine yıkılmasın toplumdan tepki görmesin açığa çıkmasınlar. Mesela roketi düşüyor ertesi gün unutuluyor, düşünsene nasa nın olsa belgeselini çekerler... Ya da sunduğu bir buluşun zararını insanlık farketse sadece elon gider yerine yenisini koyarlar. Bence ne fabrikanın ürettiği margarinin kalitesine, ne kurulan fabrikaya, kurulurken veya işletilirken çalışan işçilere nede zeytin yağlı yiyemem diyen sanatçıya tekil bakmamak lazım. Hepsi bir bütün olayın parçası, toplu bakıp ilişkilendirip neden ve sonuca odaklanmak lazım. Bir milletin doğal zeytin yağını ucuza kapatıp başka ülkelere satan sonrada o millete margarini daha iyisi yokmuş gibi dayatan zihniyetlere bakıp yaptıklarını görmeye çalışmak lazım. Satranç veya dama aynen böyle sonuca odaklı oynanır, parçaları birleştirken hata yapmayanlar, sonuca gidenler başarılı olur bu oyunlarda. Bu oyunları bizim millete de kumardır haramdır diye uzak tutarlardı. Ne bu adamlar bitiyor nede bu üzerimiz de oynamaya çalıştıkları oynların soru geliyor. Bakınca tarih sürekli tekrar ediyor. Biraz uyanır gibi olsak beşiğimizi daha hızlı sallamaya başlıyorlar. Günümüzde bilgi yukarıda aşağıya sızmaya başlayınca az da olsa insanların da gözü açılmaya başladı.
Eskilerin de dediği gibi hayat zaten bir oyun gibi sadece kazanıp kazanamadığını oyun bitince öğrenebiliyorsun.

Galiba bu adamların yapmaya çalıştıkları, eşyayı (internetle) RF sinyallerle kontrol ediyorlar zaten, (bizde başarılıyoz sürü dronlar, akıllı mühimmatlar falan) yetinmeyip insanı da kontrol etmek istiyorlar. Takipten biradım ötesi, yani bedenimizi, aklımızı kontrol altına almak istiyorlar. Tek baş edemeyecekleri, kendileri gibi özgür bir insan. Yaptıkları onlara zarar vermeyebilir ama kral çıplak diyebilen biri sesini duyurabilirse her zaman yapılanı boşa çıkarır. Yaptıklarına karşı fikir ve hareket oluşturabilir.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Merak ettim tıkladım, Sonra birden kanalın logosu gözüme takıldı, ardından ilk cümle olarak ''Bir çok özgürlük elimizden alındı'' diye duyunca bir tebessüm ettim artık neleri hatırlattı ise bu söz bana :kiskis

Sonra baktım ki ''İnternet diyor ki ben ne dersem onu yapacaksın'' sözleri ile devam ediyor, Allah Allah bu da bana birilerini hatırlattı nedense diye düşünmeye başlayıp Kendi kendime dedim ki ''Oğlum Adem, Senin yüreğin bunu izlemeyi kaldırmaz'' :kop

Kapattım hocam affınıza sığınarak ?

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Merak ettim tıkladım, Sonra birden kanalın logosu gözüme takıldı, ardından ilk cümle olarak ''Bir çok özgürlük elimizden alındı'' diye duyunca bir tebessüm ettim artık neleri hatırlattı ise bu söz bana :kiskis

Sonra baktım ki ''İnternet diyor ki ben ne dersem onu yapacaksın'' sözleri ile devam ediyor, Allah Allah bu da bana birilerini hatırlattı nedense diye düşünmeye başlayıp Kendi kendime dedim ki ''Oğlum Adem, Senin yüreğin bunu izlemeyi kaldırmaz'' :kop

Kendi cenahını bilemem de, aklı başında ve bu aklı kiraya vermeyenlere hikaye bir program olmuş hocam.

Not; yorumum çok pis siyaset içerir. ?

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647

Usta birkaç cümleye takılma bence tamamını izle ana fikri yakalamaya bak, tamamen teknolojik güncel bir sohbet. İyi ki adliyede hakim falan olmamışsın, ne davalıyı ne savunmayı ne de idda makamının tamamını dinleyecek sabrın olmayacakmış. :oku
İzleseydin benim söylediklerimi söylemiş, beni taklit etmiş bu adam derdin... ?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
ne davalıyı ne savunmayı ne de idda makamının tamamını dinleyecek sabrın olmayacakmış
Kesinlikle doğru tespit, Yılların bizlere empoze etmeye çalıştığı bazı şeylerin etkisinde kalıp bazı konularda objektif bakış açımı yitirmiş olabilirim o nedenle gerçekten benden hakim falan olmaz zaten :kiskis

Geri
Üst Alt