TCL 55P725 Uydu Kurulumu + CI Modül Problemi

osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
13 Tem 2021
3,130
60
Hocam Digiturk mağaza açıp tekrar modül satmaya başlamış.
Fiyatları herkesin alabileceği düzeye indirseler ülkede i pt v kullanımı ciddi oranda azalır. İrdeto şifreleme kullandıkları için card sharing yapılsa bile yayın açılmıyor zaten. Ellerinde çok güzel bir koz var. 240p tadında donarak maç izlemektense 1080p uydu yayınını izlemek herkesin işine gelir.
Bu modüllü üyeliği yapsanda kendi cihazlarında açıyor yada başka bir cihazla aktif edilmesi lazım yani eşleştirme buda çok sıkıntılı geçmiş,de bunlar oldu tam maç zamanı yayın kesiliyor aktif edemiyorlar neredeyse maç bitiyor insanlar sürekli arıyor şikayetleri çok oluyor birde modüllü üyelikte olsa bu ücret çok alıp kullananlara hayırlı olsun Digitürk,un kendisi,de IPTV play üyeliği var bu daha uygun bence bir kodla istedigin TV veya cihaza,PC den seyredebiliyorsun kendi cihazlarında gömülü modül var sadece kart veriyorlar kurulumda eleman cihazla kartı merkeze bildirip aktive ediyor herhangi bir sorunda telefonla görüşüyor yönlendirme ile bilgi veriliyor cihaza merkezden müdahale yapılabiliyor saygılarımla.

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
590
45
Ben de kullanmakta olduğum televizyon bozulunca 55C715 ilk çıktığı zamanlarda almıştım. Kablolu yayını modül ile kullanıyordum 3 yıldır eski televizyon ile. TCL çalışıp bir süre sonra "Şifreli Yayın" hatası verdi. Ne yaptıysam da sonuç alamadım. TCL servisi modülün arızalı olduğunu söyledi. Bunun üstüne Türksat 2 kere modül değiştirdi ama modüller bir süre çalışıp sonra "şifreli yayın" hatası veriyordu. Ondan sonra fark ettik ki modülü başka televizyona takıp geri TCL'e takınca modül yine düzgün çalışıyor. Servis inatla televizyonda arıza olmadığını söyledi. THH kanalıyla televizyonu iade edebildim. TCL servisinin arızalı dediği modül 16 aydır Sony xh9096'da problemsiz çalışıyor.
Serviste "usta" dedikleri kişi kendisinin de Digiturk modül üyesi olduğunu ve kendinin de modülle problem yaşadığını, piyasadaki modüllerin Çin işi dandik mallar olduğunu (sanki TCL başka yerde üretiliyor), problemin televizyonda değil modüllerde olduğunu inatla iddaa etmişti telefonda.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Hocam Digiturk mağaza açıp tekrar modül satmaya başlamış.
Fiyatları herkesin alabileceği düzeye indirseler ülkede i pt v kullanımı ciddi oranda azalır. İrdeto şifreleme kullandıkları için card sharing yapılsa bile yayın açılmıyor zaten. Ellerinde çok güzel bir koz var. 240p tadında donarak maç izlemektense 1080p uydu yayınını izlemek herkesin işine gelir.
Emin misiniz?

SONUÇ BİLİŞİM VE ELEKTRİKLİ EV ALET.SERV.TİC.LTD.ŞTİ

Ticari ünvan bu.
Bayi olabilir.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Ben de kullanmakta olduğum televizyon bozulunca 55C715 ilk çıktığı zamanlarda almıştım. Kablolu yayını modül ile kullanıyordum 3 yıldır eski televizyon ile. TCL çalışıp bir süre sonra "Şifreli Yayın" hatası verdi. Ne yaptıysam da sonuç alamadım. TCL servisi modülün arızalı olduğunu söyledi. Bunun üstüne Türksat 2 kere modül değiştirdi ama modüller bir süre çalışıp sonra "şifreli yayın" hatası veriyordu. Ondan sonra fark ettik ki modülü başka televizyona takıp geri TCL'e takınca modül yine düzgün çalışıyor. Servis inatla televizyonda arıza olmadığını söyledi. THH kanalıyla televizyonu iade edebildim. TCL servisinin arızalı dediği modül 16 aydır Sony xh9096'da problemsiz çalışıyor.
Serviste "usta" dedikleri kişi kendisinin de Digiturk modül üyesi olduğunu ve kendinin de modülle problem yaşadığını, piyasadaki modüllerin Çin işi dandik mallar olduğunu (sanki TCL başka yerde üretiliyor), problemin televizyonda değil modüllerde olduğunu inatla iddaa etmişti telefonda.
Sorun yazılımdaydı muhtemelen.

S Çevrimdışı

Sakar 

Aktif Üye
20 Mar 2022
54
Necati_Simsek Çevrimdışı

Necati_Simsek 

Süper Üye
29 Ağu 2018
580
55
Digitürk artık tamamen Türksat'ta mı peki? Eskiden Eutelsat vardı, hala var mı bilmiyorum.
Digitürk'ü arayıp sorun derim. Web sitesinde harici modül ile ilgili bir bilgi bulamadım.
Belki sadece kendi cihazlarında çalışsın istiyorlardır, card sharingi önlemek için.
Evet Digitürk Türksata taşınıyor. Bu yaz sonuna kadar Eutelsat yayınlarını tamamen bitirecekler.

Umut hocam, digiturk, modül falan derken kafa karışıklığı yaratmış olabilirim.

Şöyle özetleyeyim; problem 2 aşamadan oluşuyor. 1 aşamada belirttiğim gibi sıradan, normal bir şekilde TV'de uydu kurulumu, kanal araması yaptığımda ( CI+ modül takılı değilken) bulunan kanalların çoğu şifreli diyor göstermiyor kanalları. Bu noktada digitürk ile konunun hiçbir ilgisi yok. Yalnızda sıradan uydu yayınlarını bile göstermiyor TV.

Modülü taksam da da takmasam da sonuç değişmiyor.
Merhabalar, kurulumu normal bir kurulum olarak mı, yoksa Digiturk kurulumu olarak mı yaptınız? Eğer Digiturk kurulumu olarak yaptıysanız, cihaz sadece Digiturk'e ait kanalları bulur ve bunlarda şifreli olduğu için açmazlar. Bence tekrar cihazı sıfırlayın ve normal kurulum olarak yapın. Daha sonra modülü takınca şifreli yayınları açması için biraz beklemeniz gerekli, çünkü modül kendini güncellemesi gerekir.

osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
13 Tem 2021
3,130
60
başka bir forum ama uydu konusunda daha aktif olduğu için yazıyorum turkey foruma gir bu konuları incele sayın osmanke çünkü yetersiz yanlış bilgiler veriyorsunuz.

insanları başka bir foruma yönlendirmenin gereği yok bu dediğiniz foruma ben senden çok yıllar önce üye idim ama forumu yanlış kişiler yönetiyor ve bir çok usta buradan ayrıldı seninle tartışmaya girmeyeceğim ama üslubun yanlış orada yazılanları zaten ben biliyorum modül girişli cihazların bir çoğunda çalışıyor ancak orada yazılanlar gibi vede benim yazdığım gibi çok hata veriyor tv,lerde ise sıkıntılı bu zaten yeni birşey değil sen belki bilmessin bu mödüllü üyelikler başladığında digitürk,ün canı çok yandı satılan bir çok cryptoworks modül çeşitleriyle ve sahte kartlarla yayınlar seyrediliyordu sonradan bir çok yere ani baskınlar yaparak ve mahkeme kararı ile illegal yayın yapanlara hapis ve para cezası getirdiler isteseler bu işi yapanlar yine yayınları kırabilir ama riske girmek istemedikleri için Cccam daha sonrasında ise şimdilerde iptv sistemini kurdular farkında isen digitürk bunlarla başa çıkamadığı için zaman ve elemandan tasarruf için kendisi,de iptv play üyeliğini çıkardı yanlış bir bilgi yok .

Necati_Simsek Çevrimdışı

Necati_Simsek 

Süper Üye
29 Ağu 2018
580
55
insanları başka bir foruma yönlendirmenin gereği yok bu dediğiniz foruma ben senden çok yıllar önce üye idim ama forumu yanlış kişiler yönetiyor ve bir çok usta buradan ayrıldı seninle tartışmaya girmeyeceğim ama üslubun yanlış orada yazılanları zaten ben biliyorum modül girişli cihazların bir çoğunda çalışıyor ancak orada yazılanlar gibi vede benim yazdığım gibi çok hata veriyor tv,lerde ise sıkıntılı bu zaten yeni birşey değil sen belki bilmessin bu mödüllü üyelikler başladığında digitürk,ün canı çok yandı satılan bir çok cryptoworks modül çeşitleriyle ve sahte kartlarla yayınlar seyrediliyordu sonradan bir çok yere ani baskınlar yaparak ve mahkeme kararı ile illegal yayın yapanlara hapis ve para cezası getirdiler isteseler bu işi yapanlar yine yayınları kırabilir ama riske girmek istemedikleri için Cccam daha sonrasında ise şimdilerde iptv sistemini kurdular farkında isen digitürk bunlarla başa çıkamadığı için zaman ve elemandan tasarruf için kendisi,de iptv play üyeliğini çıkardı yanlış bir bilgi yok .
Bende o foruma 2004 yılında üye olmuştum. Nickim "Tasarım" ama artık orada yazmıyorum. Her yerde olduğu gibi oraya da siyaset bulaştırdılar atılan mesajların %80'i siyasi mesaj, bu yüzden fazla takılmıyorum bende oraya.

Y Çevrimdışı

Yilsev

Yeni Üye
21 May 2022
5
42
TCL TV'ye güncellemeyle artık TKGS özelliği gelmiş ancak beceremedim. Benim evimde Philips'in The One serilerinden var 2 tane. TCL'yi babama almıştım.

TKGS kurulumu Philipste çok hızlı ve kolaydı ancak TCL de epey değişik. Uydu kurulumunda ağ aramasında hiçbir sonuç gelmiyor. Ya da ben beceremedim.

Bir rehber falan hazırlanırsa çok faydalı olacaktır.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
TCL TV'ye güncellemeyle artık TKGS özelliği gelmiş ancak beceremedim. Benim evimde Philips'in The One serilerinden var 2 tane. TCL'yi babama almıştım.

TKGS kurulumu Philipste çok hızlı ve kolaydı ancak TCL de epey değişik. Uydu kurulumunda ağ aramasında hiçbir sonuç gelmiyor. Ya da ben beceremedim.

Bir rehber falan hazırlanırsa çok faydalı olacaktır.
TKGS üzerine gelindiğinde veya seçildiğinde "güncelle" veya buna benzer seçenek çıkmıyor mu,belki frekansları elle girmek gerekebilir.

H Çevrimdışı

HalilBey06

Aktif Üye
17 Kas 2022
54
31
TCL 65P635 model almayı düşünüyorum TKGS özelliği epey.com da yazmıyor halen gelmedi mi yok mu. bu özellik güncelleme ile mi gelir. yoksa ileri modellere mi gelir.

Geri
Üst Alt