T
terminator28
Yeni Üye
- 23 Eki 2019
- 24
- 51
merhabalar adem hocam..''Gözünüz aydın'' diyelim. Güzel günlerde kullanmanızı dileriz.
Ürün elimizde olduğu için sosyal mecrada gelen soruları ürün üzerinde deneyimleyip cevaplarını paylaşabilmek de güzel oluyor.
Kısa kısa cevap videolarını ademhelvaci_ instagram hesabımda yayınlıyorum.
Mesela Bir kıymetli dostumuz usb çoklayıcıyı ürünün tanımadığını belirtti, hemen deneyelim ama yarın deneyebilirim demiştim kendisine dün, Bu gün evden usb çoklayıcıyı getirdim ürüne taktım, Bir adet A4 tech Klavye mouse seti, bir adet 32gb usb, bir adet de Logitech tek başına mouse aynı anda taktım 3 ü de çalışıyor, usb den video izleyebildim ve dosyaları mouse ile seçtim vs.
Bu konu başlığını TCL 55C728 Kullanıcılar Kulübü veya ANA KONU olarak belirleyelim. biz C728 dedik ama duruma göre şimdilik TCL TV kullanıcıları da olabilir.
Ürün üzerindeki olumlu olumsuz tüm deneyimleri bu başlıkta paylaşalım.
Panel detayları konusu bizim için önemli çünkü anlamak istemeyenler olsa da TV nin ana konusu zaten panel detaylarıdır.
Dün mesela Youtube kanalımdan birisini engelledim geçtim. Neden? Vay efendim benim yazdığım ve söylediğim her şeyi zaten google da aratsa bulurmuş, ona neymiş bunlardan, tv alınır mı alınmaz mı onu söylemeliymişim.
İşte TV ile ilgili yaklaşımı bu olanlar için biz doğru adres değiliz. Onların adresi Pazarlamacıların olduğu forumlar ve siteler. Bakın turuncu forumda bir LG pazarlamacısı var mesela, ona gidecek soracak ''Hocam bu tv alınır mı?'' diye, O pazarlamacı stoklarına bakıp eğer var ise ''10 numara ürün mutlaka al'' diyecek, Stoklarında yok ise ''yok abi bu modeller sorunlu sen bunu al'' diyecek ve elindeki ürünü satacak bunlara bu yarar.
Biz bir azınlık durumundayız ancak yıllardır verdiğimiz mücadeleler neticesi TV için panel, Buzdolabı için Kompresör, Çamaşır makinesi için motor, Bulaşık makinesi için sirkülasyon pompası gibi unsurların sorgulanması gerektiğini ülke geneline yaymayı başarıyoruz.
Artık satıcılardan da bu dönüşleri almaya başlıyoruz.
Neyse TCL konusunu dağıtmayayım. Benim tespitlerimin tüketiciler tarafından da doğrulanacağını düşünüyorum zira bu TV aldığı paranın hakkını sonuna kadar veriyor inanın
55c728 g ürünü 2 haftadır kullanıyorum. genel anlamda tatmin edici. benim panelde panelin en alt bölümünde 3 cm civarında sadece karanlık sahnelerde ortaya çıkan hafif bir ışık sızması var. rahatsız etmiyor. netfilix, youtube , disney plus ta mükemmel dolby vision, dolby atmos ta çok başarılı... uydu yayınlarında hd yayın dışındaki kanallarda görüntü çok kötü. hd yayınlarda başarılı..
adem hocam nette ve kendi gözlemim sonucu tv de hareketli sahneler örnek alkışlama , ani kafa çevirme, yumruk sallama ve futbol maçlarında ani hareketli eylemlerde eylemin gerçekleştiği nesnede aşırı fululaşma yada çamurlanma ya benzer bir görüntü ortaya çıkıyor.. elimden geldiğince görüntü ayarlarında hareket netliği ayarıda dahil herşeyi deneme rağmen bu sorunu çözemedim. bu konuda ayar konusunda sizden yardım bekliyorum...şimdiden teşekkür ederim...kolay gelsin...