TCL 55C728 donma sorunu?

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,731
40
Konuyla ilgili bir ekleme yapayım; Halk TV'yi uydudan izlediğimde (Kablo TV - Conax Modül) alt yazılar pürüzsüz bir şekilde akıyor. Fakat Youtube uygulamasında Halk TV'nin tekrar yayınlarını izlediğimde ise alt yazılar takılarak gidiyor. Üstelik Apple TV 4K harici kutu kullanıyorum, otomatik kare eşleme özelliği açık durumda. 120 hz 4K TV (XH9077), 100 mbit kablonet internet.

Demek istediğim, bu işin tv'nin paneli ile çok fazla alakası yok. İnternet yayınlarında bitrate ve kaynağa bağlı olarak böyle şeyler yaşanması normal.

Enteresan olacak ama, dün akşam yine Apple TV cihazdan, TOD TV'nin uygulaması üzerinden Beşiktaş maçını izledim. Görüntü hem gayet akıcıydı hem de oldukça netti, hatta Digiturk kutusu ile aldığım yayından daha net bir görüntü vardı.

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
Birşey daha soracağım malum telefon ekranını Tv ye yansıtma var bunun tam tersini yapmak mümkün mü?
TV görüntüsünü Android telefon üzerine yansıtıp kontrol edebilir miyiz?
Vestelin smart center uygulamasinda Follow Me özelligi bu ise yariyor,dahili uydudaki yayinlari tablet veya telefondan takip etme imkani sunuyor, ama sifreli yayinlari takip mümkün degil..TCL nin smart uygulamasinda bu özellik varsa yayini takip edebilmeniz lazim.

K Çevrimdışı

Kormac

Aktif Üye
29 Kas 2019
63
34
Mümkün. Bazı markaların kumanda uygulamalarında bu yapılabiliniyor.
Tcl home uygulaması varda bu sadece kumanda özelliği sunuyor. Kumanda özelliği zaten Google home uygulaması ile de kontrol edebiliyorum benim dediğim tv yayını benim telefona yansıyacak?

Vestelin smart center uygulamasinda Follow Me özelligi bu ise yariyor,dahili uydudaki yayinlari tablet veya telefondan takip etme imkani sunuyor, ama sifreli yayinlari takip mümkün degil..TCL nin smart uygulamasinda bu özellik varsa yayini takip edebilmeniz lazim.
Tcl home da bulamadım böyle bişey kumanda var tv ekranını yansıtma yok galiba

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
Tcl home uygulaması varda bu sadece kumanda özelliği sunuyor. Kumanda özelliği zaten Google home uygulaması ile de kontrol edebiliyorum benim dediğim tv yayını benim telefona yansıyacak?

Tcl home da bulamadım böyle bişey kumanda var tv ekranını yansıtma yok galiba
Uygulamalarda ekran yansitma var ama tv den handy ye aktarma yok veya en azindan ben bulamadim.

K Çevrimdışı

Kormac

Aktif Üye
29 Kas 2019
63
34
Televizyon ilk açılışta acayip kasıyor sanki 1 gb belleği olan Android telefonlar gibi ram ve uygulama temizliği yaptım yine aynı neden bu kadar kasıyor? Aldığıma pişman oldum bu ne biçim iş arkadaş ya kanal değiştiremiyorum o derece!
Açtıktan bir süre bekledikten sonra düzeliyor (yaklaşık 5-10 dk)

Son düzenleme:
Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,731
40
Televizyon ilk açılışta acayip kasıyor sanki 1 gb belleği olan Android telefonlar gibi ram ve uygulama temizliği yaptım yine aynı neden bu kadar kasıyor? Aldığıma pişman oldum bu ne biçim iş arkadaş ya kanal değiştiremiyorum o derece!
Maalesef Android çok kötü bir işletim sistemi, bu nedenle Apple zengin olmaya devam edecek. Her Android bir gün kasmaya mecburdur. Benim televizyonum da Android (Sony), sizin kadar sorunum yok fakat arada donuyor, kilitleniyor. İlk açıldığında 5-10 saniye girişler sekmesi cevap vermiyor. Android cihazı 2-3 günde bir yeniden başlatmak gerek aksi takdirde şişiyor. IOS'un tırnağı bile olamaz.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65

K Çevrimdışı

Kormac

Aktif Üye
29 Kas 2019
63
34
Maalesef Android çok kötü bir işletim sistemi, bu nedenle Apple zengin olmaya devam edecek. Her Android bir gün kasmaya mecburdur. Benim televizyonum da Android (Sony), sizin kadar sorunum yok fakat arada donuyor, kilitleniyor. İlk açıldığında 5-10 saniye girişler sekmesi cevap vermiyor. Android cihazı 2-3 günde bir yeniden başlatmak gerek aksi takdirde şişiyor. IOS'un tırnağı bile olamaz.
Apple cihazlarda sonra sonra donuyor hatta donduruluyor ama TV de neden bu kadar oluyor anlamadım

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Bir çözüm de şudur,ama tam ne kadar etkili oluyor onu bilmiyorum
hiç kullanmadığım için,TV nin Android sistemini

TV den şayet varsa ilgili menüden girip "Clear Internet memory"
bunu örneğin hergün temizleyin!

TV nin sistemi+Android=bu yapıda ki bir sistem de zaten ne stabil ne güçlü
v.s olabilir!

Bu tür atraksiyonlar sadece malın satılmasına yönelik işler dir!
yani varmı-var hesabı
Android zaten özellikle TV-Box lar da bile sıkıntılı iken,TV ler de çok daha
fazla sıkıntılıdır!
gerçi Box da başka destekleyici işler olsa bile TV ler de ise bunlar söz konusu bile olmaz

Not;bir başka kullanıcı yalnışı da şudur;adam elindeki Telefon la bu TV nin Android
sistemini mukayese ediyor! bu son derece yalnış yaw
birisi 4/6 hatta 8GB RAM le çalışıyor,diğeri dandik 1,5/2Gb RAM ile çalışıyor:haha1
GPU lar ise yine dandik sayılır,ama Telefonlar da ise şimdiler de en üst seviye GPU lar takılı!
Box/TV de ise 3/5 sene öncesinin orta seviyesi var GPU olarak(nVidia,AppleTV hariç)takılı
vasat bir Box alsanız bile TV den çok çok daha iyi çalışır

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt