TCL 55C728 donma sorunu?

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,731
40
Televizyonu sıfırlamayı yani fabrika ayarlarına geri döndürüp tekrar kurulum yapmayı denediniz mi ? Televizyonlara güncelleme geldiğinde, güncelleme sonrası sıfırlama yapılmazsa bazı cihazlar sorun çıkarabiliyor. Sıfırladıktan sonra kanal kurulumu falan yapamazsanız bana kızmayın ama sonra.

K Çevrimdışı

Kormac

Aktif Üye
29 Kas 2019
63
34
Televizyonu sıfırlamayı yani fabrika ayarlarına geri döndürüp tekrar kurulum yapmayı denediniz mi ? Televizyonlara güncelleme geldiğinde, güncelleme sonrası sıfırlama yapılmazsa bazı cihazlar sorun çıkarabiliyor. Sıfırladıktan sonra kanal kurulumu falan yapamazsanız bana kızmayın ama sonra.
Sıfırlama yapmadım servis geldi kurdu. Sistem güncel görünüyor belli sonra denerim

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
-öncelikle bazı TV ler de kumanda dan çok sık emir gönderirseniz,algılama da gecikme
olur ve çözemez bu emirleri alıcı sistem! en basitin den kilitlenme veya re-start v.s yapar

-sistemin içinde özellikle SMART denen ucube sistem varsa bu da RAM den artı bir gecikmeye
sebeb olur çünkü RAM hem düşük hem de örneği DDR4 değil gibi...

Android(veya bir başka OS olsunu bu)panelin kendi sistemiyle birleşince özellikle bazı "Stream"
uygulamaların da sürekli/çok fazla v.s emir gidince bunlar normal olarak gecikme/kilitlenme
sebebleri dir

-örneğin "Air-mouse" kullanımı da bu paneller için çözüm değildir ve ben hiç tavsiye etmem!
(LGD nin WebOS sistemleri,Airmouse uygulaması hariç)
Air-mouse kullanmı örneğin BOX lar da çok doğru ve stabil bir kullanım olsa da TV ler de
iş görmez+bazı tuş fonksiynları da zaten çalışmaz!

not; "airmouse" için bazı kişiler soruyor veya tavsiye istiyor veya dahamı iyi olur diye soruyorlar
ancak kesinlikle Air-mouse önermem

-bir diğer donanımsal sorun da kasa önündeki Remote sensor fazla hassas veya açık değildir!
eskiden bazı TV ler bu göz etrafı açılırdı ama bunlar artık yok!
yazılım dan hassasiyet arttırımı vardır ama bu da her panel de yine olamıyor ya da yazılı ekibi
bunu beceremiyor,ayrıca çalışması lazım buna,TV üreticileri bu işleri pek bilmezler ve uğraşmak da
istemezler,yazılım ekibi dedikleri zaten 3.kişiler dir(Rus/Ukrayna) ama sistmein içinde Android varsa
bu işler biraz daha zorlaşıyor!

Yazılımla fazla oynayınca bu sefer de başka BUG lar ortaya çıkıyor/çıkabiliyor!

en kısa ve pratik çözüm,özellikle SMART(stream dahil buna)kullanırkan zırt-pırt arka-arkaya
kumandaya basıp emir göndermeyin alıcı göze!

not;yine bir ihtimal olarak Remote-board arızası da olabilir ama bu değişir Servis te

not;"Pil" de bir faktör dür! aklınız da olsun bazı Marka TV ler de pil hem çok çabuk biter
hem de pil şarj deposu %80/85 lere düşerse,geç tepki verir,siz de sürekli arka arkaya
basarsanız,sistemi(R-board) aptal edersiniz!

Bir "Sistem" üzerinden çalışan ve normal de "dandik" olan H/W elemanların dan fazla bir şey
beklemek boşuna olur(bu her MARKA Tv için aynen böyledir!)

ancak pil genel de gündeme hiç gelmiyor nedense

örneğin benim panel de Alkaline pil+MARKA v.s de olsa 2/3ay anca gidiyor! sonra yavaşlama başlıyor
ama pili ölçme aletinden kontrol ettiğimde,min. %70/80 ler de görünüyor!
hemen değiştiriyorum pillerini ve düzeliyor!
hatta çıkardığım o pilleri daha sonra BOX da veya başka bir şeye takıp kullanmaya devam ediyorum!

MARKA pillere fazla para vermeyin,dandik pil de olsa yaklaşık bende aynı süre gidiyor yaw

++

"TCL" tabiri caizse dandik markaların içinde bugün Lider dir!

TCL markasının özellikle USA/Canada gibi pazarlar da "Lider" olması(satış/ciro v.s anlamında)
ucuz elemanların toplanması+çok ciddi bir adeta rekabet edilemez şekilde "UCUZ" olmasından ötürüdür!
Hisense de aynen böyledir ama TCL den şimdilerde çok çok daha iyi seviyede dir

TCL "ana üreticidir" her bir şeyini kendisi üretiyor,daha olmadı bazı elemanları da fabrikasıyla satın alıp
kendi bünyesine katıyor veya bir elemanı da fason komple fabrikayı bağlayıp...
şeklinde kimsenin rekabet edemeyeceği seviyede UCUZ mal üretiyor!

Ancak bu bahsettiğim durumlar Türkiye pazarı için söz konusu değildir,USA da insanlar bunları "çok ucuz"
olduğu için alıyor(Hisense ve Vizio ile birlikte) çünkü gerçekten inanılmaz ucuz iken TR de durum tam tersi
yani TCL hem MARKA filan değil hem de oldukça pahalı!
Herifler TR den çok tatlı para kazanıyorlar yaw!

K Çevrimdışı

Kormac

Aktif Üye
29 Kas 2019
63
34
Hocam öncelikle teşekkür ederim verdiğin bilgiler için ama TCL markası fiyat ve performans olarak düşünürsek şuanda Türkiyede en avantajlılardan bende bunun için aldım Sony de düşünüyordum bi ara fiyatı yükseldi onun sonra kaçırdım yapacak bişey yok.
Panel kaliteside fena değil renkler vs gayet iyi sadece bu bahsettiğim sorun oluyor arada.
Teşekkürler

K Çevrimdışı

Kormac

Aktif Üye
29 Kas 2019
63
34
Bide İnternet üzerinden yayınlarda çözünürlükle mi alakalı bilmiyorum görüntüde akma var mesala maç izlerken topa bakıyorum dura dura ilerliyor bu neden olur?

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,898
Bide İnternet üzerinden yayınlarda çözünürlükle mi alakalı bilmiyorum görüntüde akma var mesala maç izlerken topa bakıyorum dura dura ilerliyor bu neden olur?
Bu kaynaktan size ulaşan yani kullanıcıya gelen internet hızı bant genişliği , kodlama ve mesafe bunlardan kaynaklanır. İyi çözemez , FPS süreleri birbirini tutmaz vb. Kaynaktan kaynaklanır ve geldiği yol (internet) sorunlar yaşıyor yol boyunca

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
-özellikle panel UHD ise;düşük/kötü/çöz.düşük/bit-rate düşük v.s
sebebler den dolayı bunlar olur/oluyor

örneğin aynı içeriği CRT/LCD(HD/FHD) panel den izlerseniz bu durumun
olmadığını veya hiç olmadığını görürsünüz!

ancak her LCD de(FHD olanlar)yine akışı yağ gibi yapamazlar!

bu falsolar özellikle panelin 4K(8K) gibi olmasıyla ilgilidir,çünkü bu paneller
diğer bir ifadeyle şayet yayın kalitesi yeterli değilse,hep böyle falsolar yapar!!!

-Response/LAG v.s diye sallanan değerler de küllüm yalandır! yani Katalog
verilerinden bahsediyorum;örneğin yok 6ms yok 14ms yok anasının bilm nesi...
ülen piyadaki tüm TV ler min. 80/120ms olarak çalışır!

>>UHD panel de zaten örneğin içerik HD ler işlendiği zaman LAG daha da arıyor!
120/150ms gibi oluyor

>>UHD paneller de min.LAG 16msX4frame=64ms dir(gerçek değer budur)

>>ikinci neden ise;EU standardı TV yayınları ve çoğu EU çıkışlı içerikler 50Hz dir
ama bu paneller 60Hz dir!! örneğin bu bahsettiğiniz akış problemi USA/Japan
60Hz lik standard da ya hiç yoktur ya da çok azdır ki bu da zaten panelin gecikme
değerinin yüksek olduğunun göstergesidir!

-bir diğer durum ise;"ritm algılama" dır,paneller burada yine çuvallıyor(UHD paneller)
ama FHD paneller de bu sorun ya yok ya da daha azdır!

-bence asıl neden işte budur,ama panel UHD ise ve içerik de örneğin 2160 ise ve yine
yapıyorsa o zaman bu;LAG ciddi yüksek dir! +ritmi de doğru algılamıyorsa
bahsettiğiniz falsolar olur

-ResponseTime+LAG=bunlar ne kadar düşük olursa sorun da olmaz veya ciddi az olur

-bunların ne İnternet nede Uydu veya çeştli etkenler ile olması mümkün değildir

++

Eskiden paneller hepsi değilse bile,çoğusu bu konular da çok daha iyi idi bazıları ise süper di!
ama bazı markalar ise hep sorunluydu ki bugünde durum aynen böyledir!

"Yazılımcı" denen elin Rus adamı,oturup Android ve bazı özellikler veya menüsünü ayarlayıp
parasını kapıyor yapılan aynen budur,zaten işi bu herifin,donanım olarak bir şey bilmez
ya da en fazla bir iki yeriyle oynar budur der çıkar gider!

-Smart v.s sistemler de bir etkendir! kimse bundan bahsetmiyor örneğin!

-sistemin içine her giren bazı özellikler LAG demek dir!
sonra herkes bunuda koyun şunuda takın bunuda açsın v.s v.s deyip duruyor

örneğin Monitör ler de(kalite+kısmen büyük ebatlarda)böyle sorunlar hiç olmuyor ama!

-panel 50Hz ise(50/60 diye geçenler) bu da bir faktördür gecikme için
-ancak 100Hz olsa da çok fazla bir beklentiniz olmasın,ancak 100Hz li panellerde
"Motion" ayarından gelişmiş seçenekleri ile özellikle 24fps için veya Spor için v.s
gibi ayarlamalar yapılıyor!

>>Spor;örneğin "Futbol" denemeniz için Motion ayarı;OFF yapın,öyle deneyin
ama Futbol gibi hızlı oyunlarda(topun hareketinden bahsediyorum) OFF yapın

sanal kare(BFI gibi) atarsanız yine takılma yapar!
o zaman Film ler de grekiyor(24fps örneğin Bluray izliyorsanız gibi)

50Hz paneller de ise bu ayarlar olmaz! MEMC/Dimming/ v.s gibi ayarlar tam çözüm olmaz
ama deneyceksiniz!

Test için daha çok "Tenis" bulun ve onu izleyin(bakın bakalım Top kayboluyormu)servis attığı zaman
veya Buz Hokeyi açın bir tane bulup,Top kayboluyormu!

Hızlı paneller de bunlar sorun olmaz ya da min.olurken LAG yükske olan panellerde
...ülen top nerede.... diye bakınıp durursunuz:hihi

K Çevrimdışı

Kormac

Aktif Üye
29 Kas 2019
63
34
Uydu yayınında olmuyor daha kaliteli net örneğin şampıyonlar ligi maçı öyleydi ama o da neticede 4k yayın değil beklenilen kalite olmuyor yinede hd yayın olduğu için galiba.
YouTube üzerinden 4k maçlara baktım sıkıntı yok

Uydu yayında aynı durum yaşanıyor mu.
Hayır

-özellikle panel UHD ise;düşük/kötü/çöz.düşük/bit-rate düşük v.s
sebebler den dolayı bunlar olur/oluyor

örneğin aynı içeriği CRT/LCD(HD/FHD) panel den izlerseniz bu durumun
olmadığını veya hiç olmadığını görürsünüz!

ancak her LCD de(FHD olanlar)yine akışı yağ gibi yapamazlar!

bu falsolar özellikle panelin 4K(8K) gibi olmasıyla ilgilidir,çünkü bu paneller
diğer bir ifadeyle şayet yayın kalitesi yeterli değilse,hep böyle falsolar yapar!!!

-Response/LAG v.s diye sallanan değerler de küllüm yalandır! yani Katalog
verilerinden bahsediyorum;örneğin yok 6ms yok 14ms yok anasının bilm nesi...
ülen piyadaki tüm TV ler min. 80/120ms olarak çalışır!

>>UHD panel de zaten örneğin içerik HD ler işlendiği zaman LAG daha da arıyor!
120/150ms gibi oluyor

>>UHD paneller de min.LAG 16msX4frame=64ms dir(gerçek değer budur)

>>ikinci neden ise;EU standardı TV yayınları ve çoğu EU çıkışlı içerikler 50Hz dir
ama bu paneller 60Hz dir!! örneğin bu bahsettiğiniz akış problemi USA/Japan
60Hz lik standard da ya hiç yoktur ya da çok azdır ki bu da zaten panelin gecikme
değerinin yüksek olduğunun göstergesidir!

-bir diğer durum ise;"ritm algılama" dır,paneller burada yine çuvallıyor(UHD paneller)
ama FHD paneller de bu sorun ya yok ya da daha azdır!

-bence asıl neden işte budur,ama panel UHD ise ve içerik de örneğin 2160 ise ve yine
yapıyorsa o zaman bu;LAG ciddi yüksek dir! +ritmi de doğru algılamıyorsa
bahsettiğiniz falsolar olur

-ResponseTime+LAG=bunlar ne kadar düşük olursa sorun da olmaz veya ciddi az olur

-bunların ne İnternet nede Uydu veya çeştli etkenler ile olması mümkün değildir

++

Eskiden paneller hepsi değilse bile,çoğusu bu konular da çok daha iyi idi bazıları ise süper di!
ama bazı markalar ise hep sorunluydu ki bugünde durum aynen böyledir!

"Yazılımcı" denen elin Rus adamı,oturup Android ve bazı özellikler veya menüsünü ayarlayıp
parasını kapıyor yapılan aynen budur,zaten işi bu herifin,donanım olarak bir şey bilmez
ya da en fazla bir iki yeriyle oynar budur der çıkar gider!

-Smart v.s sistemler de bir etkendir! kimse bundan bahsetmiyor örneğin!

-sistemin içine her giren bazı özellikler LAG demek dir!
sonra herkes bunuda koyun şunuda takın bunuda açsın v.s v.s deyip duruyor

örneğin Monitör ler de(kalite+kısmen büyük ebatlarda)böyle sorunlar hiç olmuyor ama!

-panel 50Hz ise(50/60 diye geçenler) bu da bir faktördür gecikme için
-ancak 100Hz olsa da çok fazla bir beklentiniz olmasın,ancak 100Hz li panellerde
"Motion" ayarından gelişmiş seçenekleri ile özellikle 24fps için veya Spor için v.s
gibi ayarlamalar yapılıyor!

>>Spor;örneğin "Futbol" denemeniz için Motion ayarı;OFF yapın,öyle deneyin
ama Futbol gibi hızlı oyunlarda(topun hareketinden bahsediyorum) OFF yapın

sanal kare(BFI gibi) atarsanız yine takılma yapar!
o zaman Film ler de grekiyor(24fps örneğin Bluray izliyorsanız gibi)

50Hz paneller de ise bu ayarlar olmaz! MEMC/Dimming/ v.s gibi ayarlar tam çözüm olmaz
ama deneyceksiniz!

Test için daha çok "Tenis" bulun ve onu izleyin(bakın bakalım Top kayboluyormu)servis attığı zaman
veya Buz Hokeyi açın bir tane bulup,Top kayboluyormu!

Hızlı paneller de bunlar sorun olmaz ya da min.olurken LAG yükske olan panellerde
...ülen top nerede.... diye bakınıp durursunuz:hihi
Abicim yani hangi Tv yi önerirdiniz siz keşke konu açsaydık almadan önce ama üç aşağı beş yukarı hepsi aynı bunların. Misal bende 32 inç Regal ld32h4041s model Tv var dediğiniz gibi daha sorunsuz daha akıcı oynatıyor Hd panel olduğu için mi?

Ip tv kullanıyorsanız olabilir bu hata varken modem kaç cihaz bağlı? PC tel tablet vs
modem değilde dağıtıcı kullanıyorum mesh sistemi 4-5 arası bağlantı vardır

Son düzenleme:
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,791
Uydu yayınında olmuyor daha kaliteli net örneğin şampıyonlar ligi maçı öyleydi ama o da neticede 4k yayın değil beklenilen kalite olmuyor yinede hd yayın olduğu için galiba.
YouTube üzerinden 4k maçlara baktım sıkıntı yok

Hayır
Farklı kaynaklardan kaliteli yayınlar deneyerek kontrol edin.
youtube, iptv, netflix vb yayınlarda olursa internet bağlantısı kaynaklıdır.
Ayarlarda "Fake Refresh" ilgili mutlaka ayar vardir ona da gözatın.

K Çevrimdışı

Kormac

Aktif Üye
29 Kas 2019
63
34
Birşey daha soracağım malum telefon ekranını Tv ye yansıtma var bunun tam tersini yapmak mümkün mü?
TV görüntüsünü Android telefon üzerine yansıtıp kontrol edebilir miyiz?

Geri
Üst Alt