Tavsiye Lazım

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,009
Samba yoksa hiç bir işime yaramaz, zaten ben tv izlemiyorum. Sadece indirdiğim filmleri izlemek için tv yi açıyorum. Philippslerde android varmış, samba desteği olmasa bile apk olarak yükler hallederiz ama işte o da çok sorunlu bir marka çıktı

Philips'in Linux tv leri yazılım yönünden sorunluydu hocam. Android'leri nasıl bilmiyorum.

Vestel'in baktığınız modeli Android TV ise, ona APK ile yükleme yapabilirsiniz bildiğim kadarıyla.

DLNA desteği var Vestel Smart tv'lerde, tek tıkla TV'ye ben bilgisayardan dosya gönderebiliyorum.

A Çevrimdışı

Alicavush

Yeni Üye
6 Kas 2018
18
46
Philips'in Linux tv leri yazılım yönünden sorunluydu hocam. Android'leri nasıl bilmiyorum.

Vestel'in baktığınız modeli Android TV ise, ona APK ile yükleme yapabilirsiniz bildiğim kadarıyla.

DLNA desteği var Vestel Smart tv'lerde, tek tıkla TV'ye ben bilgisayardan dosya gönderebiliyorum.
Hocam vestel in sadece bir tane android tv sini buldum oda ne yazıkki 2016 üretimi. DLNA ne yazıkki işime yaramıyor, bir tane download pc kurdum yıllar evvel, izlemek istediğim filmi onunla indiriyor ve ev ağından tv de izliyorum. Eski tv im plazmaydı ve ev ağına bağlanıp bütün klasörlerimi görüyordu, rahatlıkla filmlerimi hiç uğraşmadan izleyebiliyordum, malesef geçen hafta ekran ve muhtemelen anakart ta yandı.
Nero yu araştırdım biraz ama istediğim bilgilere ulaşamadım

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,009
Hocam vestel in sadece bir tane android tv sini buldum oda ne yazıkki 2016 üretimi. DLNA ne yazıkki işime yaramıyor, bir tane download pc kurdum yıllar evvel, izlemek istediğim filmi onunla indiriyor ve ev ağından tv de izliyorum. Eski tv im plazmaydı ve ev ağına bağlanıp bütün klasörlerimi görüyordu, rahatlıkla filmlerimi hiç uğraşmadan izleyebiliyordum, malesef geçen hafta ekran ve muhtemelen anakart ta yandı.
Nero yu araştırdım biraz ama istediğim bilgilere ulaşamadım

Vestel bi ara Smart TV'lerinin yanında NERO Media Home verdi (bizimkiyle de geldi) sonra bir ara vermeyi bıraktı sanırım.

LG nin Linux TV'sinde Samba desteğini görmüştüm. WEBOS'a da koymuştur illa ki.

Samsung da Tizen de ihmal etmemiştir herhalde.

newrophat Çevrimdışı

newrophat

Süper Üye
31 Ağu 2018
1,036
Sinirlenmenize gerek yok. Ben kimseyi kötülemedim, sadece çok şikayet var dedim. Benimde anlatmak istediğim, para kolay kazanılmıyor. Adam 3-4 bin TL para verip 2 sene sonra çöpe atacaksa bir değeri yok. Her markadan tabiki şikayet var, burada önemli olan en az problemli veya kronik sorunlu olmayan marka veya ürünlere yönelmektir.

sinirlenmenize gerek yok derken ? hangi cümlemden bu algıya kapıldınız merak ediyorum. oradan vestelle bir alakam varmış gibi mi duruyor yada siz vestele karşı ön yargılısınızda herkesi öyle mi görüyorsunuz ?

A Çevrimdışı

Alicavush

Yeni Üye
6 Kas 2018
18
46
Vestel bi ara Smart TV'lerinin yanında NERO Media Home verdi (bizimkiyle de geldi) sonra bir ara vermeyi bıraktı sanırım.

LG nin Linux TV'sinde Samba desteğini görmüştüm. WEBOS'a da koymuştur illa ki.

Samsung da Tizen de ihmal etmemiştir herhalde.
Hocam LG ye hayatta bulaşmam o da Phillipsten daha iyi değil. Az önce teknosa ya gittim Samsung LG, Grundig ve Vestel vardı, malzeme kalitesine de dikkat ederim. İçlerinde en kötü malzeme LG de. Panellerini köşelerine dokununca bariz bir iki mili metrelik boşluklar var. Geçen mediamark ta da dikkatimi çekmişti herhalde dedim bu panellerin hepsi böyle (uzun zamandır plazma kullanıyorum) ama yok yani Samsung milim oynamıyor, kasaya çok iyi yerleşmiş. Sonuç itibari ile bu akşam teknosa Samsung 2018 NU7400 leri gördüm ve çok beğendim. Henüz 65 mi 55 mi sorusuna cevap veremediğim için almadım. Biraz araştırıp kronik sorunu da yoksa ikisinden birini alacağım. Bildiğim kadarı ile Samsung teknik servisinden çok fazla şikayet te yok.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,009
Hocam LG ye hayatta bulaşmam o da Phillipsten daha iyi değil. Az önce teknosa ya gittim Samsung LG, Grundig ve Vestel vardı, malzeme kalitesine de dikkat ederim. İçlerinde en kötü malzeme LG de. Panellerini köşelerine dokununca bariz bir iki mili metrelik boşluklar var. Geçen mediamark ta da dikkatimi çekmişti herhalde dedim bu panellerin hepsi böyle (uzun zamandır plazma kullanıyorum) ama yok yani Samsung milim oynamıyor, kasaya çok iyi yerleşmiş. Sonuç itibari ile bu akşam teknosa Samsung 2018 NU7400 leri gördüm ve çok beğendim. Henüz 65 mi 55 mi sorusuna cevap veremediğim için almadım. Biraz araştırıp kronik sorunu da yoksa ikisinden birini alacağım. Bildiğim kadarı ile Samsung teknik servisinden çok fazla şikayet te yok.

Mesafenize göre alın derim. 4k içerik izlemeyecekseniz biraz daha mesafeye ihtiyacınız olacak. Gerekli izleme mesafesinin limitindeyseniz daha yüksek panel boyutuyla risk almayın derim. Panel köşeleri gözünüzden dışarıda kalmasın, yani ekranı tam ve rahat göreceğiniz boyutta paneli alın.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,009

Teşhir ürünlerine de fazla takılmayın derim. Gelen geçen kurcalıyor sonuçta. Bir de şikayet sitelerine tam güvenmeyin derim. Almayı düşündüğünüz modelde kronik sorun yoksa ve firma müşterisine iyi tutum sergilemişse alın gitsin. Mükemmel panel yok maalesef.

A Çevrimdışı

Alicavush

Yeni Üye
6 Kas 2018
18
46
Arkadaşlar peki sony 55xf7596 55 için ne diyorsunuz, N11 den 4680tl ye alabiliyorum şu an kupon ile

B Çevrimdışı

bunelan

Yeni Üye
27 Eyl 2018
18
40
Samsung 55 ve üstü büyüklükteki televizyonlarda ayın 18'ine kadar indirim kampanyası var, aklınızda bulunsun. N11'in, 11.11 dalgası büyük patladı, uzak durmakta fayda var. Amazon'un, 22 - 24 Kasım gibi Black Friday ve 25 veya 26 Kasım günü Cyber Monday indirimleri olacak, oradan takip etmekte fayda var.

A Çevrimdışı

Alicavush

Yeni Üye
6 Kas 2018
18
46
Samsung 55 ve üstü büyüklükteki televizyonlarda ayın 18'ine kadar indirim kampanyası var, aklınızda bulunsun. N11'in, 11.11 dalgası büyük patladı, uzak durmakta fayda var. Amazon'un, 22 - 24 Kasım gibi Black Friday ve 25 veya 26 Kasım günü Cyber Monday indirimleri olacak, oradan takip etmekte fayda var.
Büyük patladı derken?

B Çevrimdışı

bunelan

Yeni Üye
27 Eyl 2018
18
40
İndirimli diye sattıkları bir çok ürünü, Google'dan aratınca bile çıkan ilk sayfada daha ucuzunu bulabiliyorsunuz. Ayrıca Amazon'da satılan bir televizyonun fiyatı n11'de çek kullanılarak alınan bir televizyondan daha ucuza geliyor. Hatta geldi bile. 3771,00 TL'ye 55" nu7400 satıldı. 3150,00 TL 50" uk6470 satıldı. Hala daha uygun fiyata satışı devam eden ürünler var Amazon'da. Bir çok ürün kıyaslanabilir. Otomobilleri hariç tutuyorum.

A Çevrimdışı

Alicavush

Yeni Üye
6 Kas 2018
18
46
İndirimli diye sattıkları bir çok ürünü, Google'dan aratınca bile çıkan ilk sayfada daha ucuzunu bulabiliyorsunuz. Ayrıca Amazon'da satılan bir televizyonun fiyatı n11'de çek kullanılarak alınan bir televizyondan daha ucuza geliyor. Hatta geldi bile. 3771,00 TL'ye 55" nu7400 satıldı. 3150,00 TL 50" uk6470 satıldı. Hala daha uygun fiyata satışı devam eden ürünler var Amazon'da. Bir çok ürün kıyaslanabilir. Otomobilleri hariç tutuyorum.
Hımm anladım hocam, zaten benimde kafam fena halde karıştı. O tv mi bu tv mi derken kafam allak bullak oldu. Samsung tv ler den vazgeçtim samba olayı yokmuş, gündeme Sony TV leri aldım. Tabii fiyatta yükseldi. Diğer tv ler den 65inç aldığım fiyata 55inç alıyorum yani xf9005, onun yerine xf7596 alsam nasıl olur diye düşünüyorum şu an. Tabii aralarındaki fark çok yüksek ancak 5000tl ye Sony mi, yoksa vestel, Samsung vs bir tv mi daha iyi görüntü ve film zevki verir diye düşünüyorum şu an. Bu tv leri alınca artık eskisi gibi h264, blueray iso veya remux indirmeyeceğim, artık h265, hdr filmler indirmeyi düşünüyorum ve en iyi görüntü hangisinde olur gibi bir derdim var. Zaten daha önceden de söylediğim gibi normal tv yayınları ile pek işim yok. Normal yayınları ev ahalisi izliyor ama ben genelde tv başında olmuyorum. Balkonda kahve sigara kitap keyfi yapıyorum. Android alırsam Android box cihazımı yenileme derdinden kurtulurum diye düşünüyorum, çok eskidi. Hatta android tv alırsam artık hdmi upgrade oldu yeni teknolojiye geçiş için Her şeyi değiştirme derdimde olmayacak. Mevcut box cihazım hdmi 1.4 h265 oynatıyor ama tv ye aktaramıyor gibi şeylerden kurtulurum diye düşünüyorum.

B Çevrimdışı

bunelan

Yeni Üye
27 Eyl 2018
18
40
Samba kullanmadım açıkcası ne olduğunu da bilmiyorum ama tizen tarafını detaylı incelemek lazım.
Android kutu için de seçenek çok fazla. Bende mi box 3 var. Stabilitesi son güncellemelerle biraz sarsılsada ben bir kullanıcı olarak çok fazla yüklenmediğim için işimi fazlasıyla görüyor. Onun donanımı bana yetmiyor diyen, elbet güçlü ve güncel bir cihaz bulabilir. O da olmadı, Raspberry Pi'de Anrdoid kurmayı deneyebilir. Biraz uğraştırır belki ama uzun seneler kafası rahat olur. Ekle çıkart, kur boz yapabilir.
Sony TV meselesine gelince de, aslında ben de çok televizyon araştırdım ve benim de kafam allak bullaktı. Sonyleri de çok takip ettim. Özellikle rtigns.com'un incelemeleri çok belirleyici oldu benim için. Bakmadıysanız orayı esgeçmeyin, detaylı incelemeleri biraz kurcalayın. Bir fikir oluşturacaktır.
Ayrıca Amazon, böyle bir günde böylesine indirimler yaptıysa, kendi indirim günlerinde de iyi bir şeyler yapabilir. Takibi bırakmamak lazım.

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

Alicavush

Yeni Üye
6 Kas 2018
18
46
Az önce bir delilik yaptım ve 55xf7596 yı 4600tl ye aldım :/ inşallah iyi yapmışımdır. Son dakika kararları pek hoş sonlanmaz genellikle ama inşallah benimki iyi olur
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ürünü mysonyshop tan aldım, tabii aldıktan sonra mağazayı biraz araştırdım. Tv yi Ankara'daki mağazasında 6.999tl, hepsiburada da 5.889tl ye satıyor

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt