yaw Samsung/Sony için neyin paneli neyin anakartı veya yazılımı?
aynı şekilde LGE nin ve TPV lerin?
sanırım kimileri bugün bu meretler nasıl üretiliyor konusunda ciddi bilgi eksikliği taşıyorlar!
bakın beyler karşınız da harbi ÇİN malları vardır,o da olsa bu da olsa(MARKA diye gördüğünüz adamlardan bahsediyorum)
gidip ucuz maliyetli işlerin peşindeler! aynı malı şimdiler de özellikle HiSense/Vizio/TCL MARKA dan daha iyi yapıyorlar
ama sizler bunları böyle göremiyorsunuz maalesef! takılmışsınız MARKA ya gidiyorsunuz haybeye!
Samsung da QLED varmış panel olarak evet "vardı" artık onları Çin li ucuz bazı fasoncu panelciler üretiyor yaw!
TCL en başta ve şimdiler de bu TCL senin Sony den vreya Samsung dan daha kaliteli panel kullanıyor!
kısaca "panel" filan derseniz sınıfta kalırsınız benden söylemesi!
Main-board/PWB ve diğer tüm elemanlar "dandik" dersem şaşırmayın sakın!
kısaca HW olarak orta da hiç bir mok yoktur
Geriye kala bir tek yazılımları kalıyor ki bu MARKA lar da da bunları göremezsiniz veya bilemezsiniz,ama Samy/Sony
bu konuda şimdilik daha iyidir hepsi budur, panel tip TV işinde artık çoğu kalıplaşmış işlerin neredeyse tamamı
değişmiştir!
Bazı MARKA ları YT de ve bir takım yerlerde özellikle hala en iyisi gibi görebilrisiniz ama işin iç yüzü böyle değildir!
son 7 gün dür sadece YT den bu MARKA larını izliyorum,çoğu USA kaynaklı bu "tipler" artık insanları ciddi bayıyorlar!
hani yalan olsa geçtim bir de yalan dolan şeyleri zırvalıyorlar ve bunlar sözün ona "inceleme" oluyor,ülen bunların çok
kısmı Markeitng olmaktadır bırakın bu işleri artık,yemezler ayıp denen bir şey var
3/4 katı fiyatla satıyorsunuz MARKA ları!! 3/4 katı kaliteli resimmi veriyorlar peki?
ülen SHARP dan gidip VA-Uv2a YRGB panelmi taktınız bu merete? yoksa IGZO mu taktınız ne taktınız yaw??
AUO/CHOT/BOE/CMO v.s ülen bunları gidip alıp takıyorsunuz iyi de bunlar 3-kuruşluk mallar artık!
TCL bile artık HiEnd serisine miniLED takıyor aloo uyanın yakında microLED takacak
sonuç olarak anakart/panel/yazılım v.s bunları geçiyorsunuz bir kalem hiç alakası yok!
Yerli montaj markalara gelirsem yazılım işini hala beceremediler bundan dolayıda yok o kart yok kart tantanası çıktı
millet bundan dolayı işi karıştırıyor,eldeki HW lerde işe yaramıyor,kısaca Arçelik grubu hariç bu konu biraz
sıkıntılı hala,hoş Arçelik de uçuyor ama o biraz daha başarılı bu işlerde!
10 sene evvel kimse panelden konuşmazdı,yazılımı kimse bilmezdi! Main-Board bilinmezdi ama MARKA dediğiniz
malla o günden ciddi sıkıntılıydı bugünde aynen öyle! Servislere hiç girdinzmi acaba?
hele Sony lere girin bakın neler çıkıyormuş!
Ben bu tip msg atanlara biraz şüpheyle bakıyorum epeyi zamandır! geçen birisi daha taş attı ama bu taşlar aslında
bana değmez değse bile acıtmaz alışığım bunlara senelerdir!
Böyle bir tip daha vardı,elli defa yazdım yönetime şu herifi şutlayın diye hatta en başta yazmıştım!
neyse sonunda sesisim duydular ama gerçeği essas kendileri gördü!
1 haftadır bazı panel yorumları ve incelemeleri diye yerli kişileri de izledim,bunların da çoğu boş bazılar tamamen
marketing!
Kısaca kimler ne derse desinler,eleştiri tabiki olacak,bunların bazıları bilgi eksikliği ise de bazıları da
bellli amaçlar içindir,MARKA ları bir şekilde öne çıkarmak v.s yaw yoksa işlermi kesat aloooo
Evet kesat tabiki bir de şu var ""takke düştü kel göründü""
Forumları mekan tutan bu fetbazların artık boruları ötmüyor foyaları zaten meydana çıkmıştı v.s
şimdiş başka forumlarda da okuyorum veya bir alay insan tanıyorum abi şunu yazmışlar burada,yok bunu yazmışlar
şurada diye bana link atıyorlar...kısaca hepsi aynı
işler kesatsa biraz araştırın neden kesat diye!