Koro96
Süper Üye
- 24 Şub 2019
- 2,531
Çok fahiş fiyatlar dostum ama.Sıfırı 300 olunca da 150 deriz değil mi?
Çok fahiş fiyatlar dostum ama.Sıfırı 300 olunca da 150 deriz değil mi?
Çok fahiş fiyatlar dostum ama.
Aynen dostum bu konuda markada önemli Ben asusun ürettiği DVD romlara hastayım ya.MSATA DVD sürücüler senelerdir piyasada var.
Ta ki Centrino işlemcilerden beri.
Az daha eski teknoloji olsa neredeyse benle yaşıt diyeceğim o derece yani.
En fazla okuma yazma hızı değişmiştir, ki genelde 8X yazıyorlar benim gördüğüm. (DVD)
Hani 2018 üretimi olsa ne olur, 2010 üretimi olsa ne olur anlatabiliyor muyum?
İşlevini yerine getirsin yeter benim için.
Aynen dostum bu konuda markada önemli Ben asusun ürettiği DVD romlara hastayım ya.
Önce en başta yanlış anlamayın. Hacı abi bırak ben sana sıfır Lenovo lapdan çıkma DVD writer var evde yatıyor 50 lira artı kargo parası ver al işini gör bir tane DVD takılıp kullanılmış değil. Laptobı satmıştım DVD sini sökmüştüm ssd takmıştım
Aynen Kardeşim.Masaüstünde ben de memnundum ASUS'tan.
Dizüstünde genelde sık gördüğüm marka Toshiba/Samsung oluyor. (Bir de Lite-on)
Nadiren Panasonic.
Belki Sony.
Sökmesi kolay da hatta bir iki öğüt vereyim hemen birileri yanlış diyecek ancak çıkartma tuşuna basınca CD veya DVD takmadan önce ıslak mendil ile gözünü bir silin yada kolanya döküp bir peçeteye zarifçe silin okuma performans ı artacaktır. Çok fazla bastırmayın silerken. Ve CD ve DVD imajı alın power ISO ve ya benzeri ile bilgisayar da depolayın lazım olunca açıp kullanın benim kanatimce USB DVD ye 160 lira falan verilmez birde onu taşıması var.usb ile format atabiliyorum o çok önemli değil
evde microsoft office cd var excell ve wordl yüklüyorum
cd yeri çalışmayınca yüklenmiyorum onu nasıl yükleyeceğim
cd yeri hiç açılmıyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
internetten office excell ve wordl yüklenebiliyormu
Sökmesi kolay da hatta bir iki öğüt vereyim hemen birileri yanlış diyecek ancak çıkartma tuşuna basınca CD veya DVD takmadan önce ıslak mendil ile gözünü bir silin yada kolanya döküp bir peçeteye zarifçe silin okuma performans ı artacaktır. Çok fazla bastırmayın silerken. Ve CD ve DVD imajı alın power ISO ve ya benzeri ile bilgisayar da depolayın lazım olunca açıp kullanın benim kanatimce USB DVD ye 160 lira falan verilmez birde onu taşıması var.
Orjinal parça adı üstünde orjinal parça kalitesi daha iyi demek şimdi orjinal ile orjinal olmayan parça arasındaki fark anlatmama gerek yok bence arada dağlar kadar farklar var. Günümüze kadar yüzlerce parçada görmüşlüğüm var yani. 2012 de LG DVD writer 50 TL ye almıştım masa üstü içinHocam zaten MSATA bağlantılı parça, orjinal olsa ne olur?
Bunu üreten üretici sayısı belli.
Ben 30'dan fazla vermem açıkçası.
Masaüstü DVD R/W'yi 30'a buluyorum ben, notebook ne ki?
Bilgisayar dan damı çıkar yapınca açılmıyortamam cd sürücü açılmıyor ki düğmesine basıyorum tık yok
Orjinal parça adı üstünde orjinal parça kalitesi daha iyi demek şimdi orjinal ile orjinal olmayan parça arasındaki fark anlatmama gerek yok bence arada dağlar kadar farklar var. Günümüze kadar yüzlerce parçada görmüşlüğüm var yani. 2012 de LG DVD writer 50 TL ye almıştım masa üstü için
Bilgisayar dan damı çıkar yapınca açılmıyor
Kafasına bir iki hafif ten vur bakalım çalışırken değil tabi belki düzelir ?Orjinal parça adı üstünde orjinal parça kalitesi daha iyi demek şimdi orjinal ile orjinal olmayan parça arasındaki fark anlatmama gerek yok bence arada dağlar kadar farklar var. Günümüze kadar yüzlerce parçada görmüşlüğüm var yani. 2012 de LG DVD writer 50 TL ye almıştım masa üstü için
Bilgisayar dan damı çıkar yapınca açılmıyor
Peki ışık falan yanıyor mu basınca yoksaKafasına bir iki hafif ten vur bakalım çalışırken değil tabi belki düzelir ?
Kafasına bir iki hafif ten vur bakalım çalışırken değil tabi belki düzelir ?
Peki ışık falan yanıyor mu basınca yoksa
Hiç tepki yok yani vidasını söküp çıkarın yeniden takın resimdeki ürün sizin dimiyanmıyor ışık açılmıyor ki sürücü düğmeden de açılmıyor bilgisayarımdan dvd sürücü çıkar desemde çift tıklasamda açmıyor
Peki bilgisayar sağ tıklayın yönet diyin oradan aygıt yöneticisi deyin ve sürücülere basın DVD görünyor mu ? yanlış değilsem DVD bilgisayar da arada çıkıyor ve yok gibi görünüyoryanmıyor ışık açılmıyor ki sürücü düğmeden de açılmıyor bilgisayarımdan dvd sürücü çıkar desemde çift tıklasamda açmıyor
Hiç tepki yok yani vidasını söküp çıkarın yeniden takın resimdeki ürün sizin dimi
Peki bilgisayar sağ tıklayın yönet diyin oradan aygıt yöneticisi deyin ve sürücülere basın DVD görünyor mu ? yanlış değilsem DVD bilgisayar da arada çıkıyor ve yok gibi görünüyor
Genelde DVD öyle sökülür.
Kasanın alt tarafının net fotosunu çekerseniz, birşey söyleyebilirim.
İşaretlediğim yerdeki vidalardan biri DVD sürücüyü tutan vida olabilir.
Öncesinde sürücünün düğmesine basın, kızak açılsın, sonra bilgisayarı kapatın.
Sonra işaretlediğim yerdeki vidaları yıldız tornavida ile söküp kızaktan çekin sürücüyü kendinize gelecek mi bakalım.
Kablo bağlantısı yok, içeride doğrudan anakarttaki konnektöre oturur DVD sürücü.